Zobrazit přihlášovací formulář
ZELENINOVÁ JÍDLA
Cukeťák

Cukeťák

Potřebné ingredience

700g cukety, 3-4 vejce, 100g tuku (máslo...), 200g uzenina, 250g polohrubé mouky, 4lžíce mléka, 2-3 stroužky česneku, drcený kmín, majoránka, sůl

Postup přípravy

Cuketu nastrouhat nahrubo, pidat sůl a necjat 15min stát, poté slít vodu. Z bílků ušlehat sníh. Tuk utřít se žloutky, přidat mouku, nakrájenou uzeninu, cuketu a dle potřeby mléko,…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pizza těsto z pizzerie - jiné už nedělám

Pizza těsto z pizzerie - jiné už nedělám

Potřebné ingredience

1/2 kg hladké mouky, 1lžíce oliv.oleje, 1lžíce soli, kostka droždí, 2,5 dcl studené vody

Postup přípravy

Nejdříve smíchám vodu a droždí a trochu zahřeju cca na 50°C, pak dám do mísy a přidám sůl, olej a mouku a vypracuji těsto. Dělám to v robotu který mi vymíchá hladké těsto. Nechám…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Potřebné ingredience

1 kostka tvarohu, 1 vejce, 5 lžic hrubé mouky (dle tvarohu, když je řídší i více), 1/4 lžičky prášku do pečiva, sůl

Postup přípravy

Udělat těsto, aby z něj šly tvarovat kuličky. Raději menší, trochu naskočí. Vařit až vyplavou 3-4 minuty, pak potřít trochu máslem.

Jahody rozmačkat s cukrem a na talíři…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Halušky / nočky

Halušky / nočky

Potřebné ingredience

1 vejce, lžička soli, 2 lžíce oleje, 1/2 hrnku krupice, 2 hrnky hrubé mouky, 1/2 lžičky prášku do pečivam 1/2 hrnku mléka, 1/2-3/4 hrnku vody

Postup přípravy

Vejce, sůl a olej umýcháme. Přidáme ostatní suroviny a vymícháme těsto. Těsto trošku tužší. Protlačíme pres síto na halušky, vaříme v osolené vodě až vyplavou ještě 2-3minuty.…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Nočky / halušky

Nočky / halušky

Potřebné ingredience

1 vejce, lžička soli, 2 lžíce oleje, 1/2 hrnku krupice, 2 hrnky hrubé mouky, 1/2 lžičky prášku do pečivam 1/2 hrnku mléka, 1/2-3/4 hrnku vody

Postup přípravy

Vejce, sůl a olej umýcháme. Přidáme ostatní suroviny a vymícháme těsto. Těsto trošku tužší. Protlačíme pres síto na halušky, vaříme v osolené vodě až vyplavou ještě 2-3minuty.…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Tradiční italské lasagne

Tradiční italské lasagne

Potřebné ingredience

Boloňská omáčka: 1 lžíce olivového oleje, 1 střední cibule, 1 stroužek česneku, 500g mletého masa, 250g oloupaných nakrájených rajčat v plechovce, lžíce sušené bazalky (nebo i čerstvé), sůl, pepř. V původním receptu je ještě 2 lžíce protlaku a 4 lžíce červeného vína, ale nedávám to. Protlak už není třeba a víno nám moc v pokrmech nechutná. Sýrová omáčka:50g másla, 50g hl. mouky, 600ml mléka, 125g sýru na strouhání, 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku V původním receptu je 12 listů lasagní, dělám pouze ze 6 listů, 2 patra.

Postup přípravy

Boloňská omáčka:Na oleji osmažíme do zlatova na jemno nakrájenou cibuli, vmícháme maso, po zhnědnutí přidám prolisovaný česnek, rajčata, bazalku (protlak a víno), sůl a pepř.…

Zobrazit více...

Kategorie