Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Sýrová polévka

Sýrová polévka

Potřebné ingredience

5 ks trojúhelníčku sýra (já dávám veselou krávu), silnější plátek másla, 1 jablko, 1 brambora, drcený kmín, kostka masoxu, trochu hl. mouky na zahuštění, 1 vejce, cca 0,5 l mléka

Postup přípravy

máslo se sýrem rozpustíme, přidáme nastrouhané jablko, na kostičky nakrájenou bramboru a zalejeme cca 2 dcl vody. Pořádně promícháme, přidáme kostku masoxu (vývaru) a lžičku…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Skořicovo-jablečná

Skořicovo-jablečná

Potřebné ingredience

180g cukru, 180g polohrubé mouky, 6 lžic mléka, 4 lžice oleje, 3 celá vejce, 1 lžička mleté skořice, 1 prdopeč, 2 jablka oloupaná a nakrájená na kostičky

Postup přípravy

vše smíchat a dát na menší vymazaný plech nebo do bábovkové formy a pečeme při 180 stupních. Peče se docela rychle, na plechu cca 20minut. Buchtu můžete jen pocukrovat nebo polít…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Acidovka

Acidovka

Potřebné ingredience

Na těsto: 35dkg hladké mouky, 20dkg cukru, 3 lžice kakaa, 1 celé vejce, 1dcl oleje, 1 lžíce jedlé sody nebo celý prášek do pečiva, 500ml acidofonního mléka. Na krém: 20dkg cukr moučka, 3 lžice kakaa, 2 lžice rumu, 2 lžice studené vody, máslo dle potřeby, já dávám cca 3 - 4 plátky

Postup přípravy

Vše potřebné na těsto smícháme v jedné míse a dáme na vymazaný plech. Pečeme cca 15-20 minut při 180 stupních. Mezitím si připravíme krém, který natřeme na vychladlou buchtu :-)…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Tatrankové cukroví do formiček

Tatrankové cukroví do formiček

Potřebné ingredience

30dkg hladké mouky 15dkg cukr moučka 1ks omega 3ks tatranek 1 vejce 2 lžice kakaa

Postup přípravy

Tataranky a omegu nastrouháme, přidáme prosátou mouku a cukr, dále vejce a kakao. Vlastníma rukama pak uhňácáme těsto, kterým naplníme formičky a pečeme při 180 stupních cca 5 -…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík ala čína

Králík ala čína

Potřebné ingredience

králičí maso na kousky nakrájené, hladká mouka, cibule, dvě vejce na tvrdo, tři kyselé okurky, dva slabé párky, mražená zelenina

Postup přípravy

Králičí maso obalíme v hladké mouce a na cibulce orestujeme. Podlijeme vodou a necháme dusit do změknutí. Přidáme na kolečka nakrájené párky, najemno nakrájené okurky, asi dvě…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Tatrankové koule - nepečené cukroví

Tatrankové koule - nepečené cukroví

Potřebné ingredience

200g másla, 200g cukr moučka, 100g kokosové moučky, 3 balíčky tatranek, 40g kakaa, kokosová moučka na obalení

Postup přípravy

Utřeme máslo s cukrem a přidáme kokos, nastrouhané tatranky a kakao. Utřeme a vytvoříme koule o průměru cca 1cm a obalujeme v kokosu. Dáme do papírových košíčků a necháme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na hořčici

Hovězí na hořčici

Potřebné ingredience

500g hovězího, cibule, hořčice, masox, houby, 4-6kyselých okurek, jížka, sůl, pepř, olej

Postup přípravy

hovězí nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí a orestujeme na nakostičky nakrájené cibuli. Zalijeme vodou, vhodíme kostku masoxu a vaříme maso do…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Kuřecí játra s jablky

Kuřecí játra s jablky

Potřebné ingredience

500g kuřecích jater,
2 tvrdší jablka bez šlupky,
3 lžice kečupu,
cibule, kmín,
půlka masoxu,
jížka

Postup přípravy

Na cibulce osmahneme kuřecí játra,přidáme trochu knínu a zalijeme vodou. Přivedeme do varu a přidáme kečup. Vaříme do změknutí jater, cca 20minut. Potom přidáme půlku masoxu, na…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Boloňská omáčka nejen ke špagetám

Boloňská omáčka nejen ke špagetám

Potřebné ingredience

1/2 kg mletého masa,1,5 balíčku mražené zeleniny pod svíčkovou,kečup nebo malý rajský protlak,tatra nebo smetana,sůl,tuk,sýr na posypání

Postup přípravy

Mleté maso orestujeme,podlijeme trochou vody a přidáme rajský protlak nebo 10 - 12 lžic kečupu. Ale řekla bych,že je to s protlakem lepší. Promícháme a necháme dusit tak 20 minut.…

Zobrazit více...

Kategorie