Bezlepkové kynuté, olejové těsto
Potřebné ingredience
Konečně jsem našla kynuté těsto se kterým jsem maximálně spokojená, je to olejové těsto. Nabízím dvě varianty receptů, jedno z nouky mantlér a druhé z mouky Jizerka. Možná znáte, možná ne :-) Mám odzkoušené na makovém zatočeném závinu, makových hřebenech, makových pletýnkách /, Honzíkových buchtách, koláčích i smažených vdolkách, ale těsto na vdolky jen 2 lžíce oleje :-). Dnes jsem dělala jablkový překládaný závin a pečené koblihy plněné jablkem. Vše naprosto supr. S těstem se dobře pracuje a je chutné. Ruce a pečící papír na kterém "tvoříte" mějte vždy dobře pomoučené. Budeme potřebovat : 250 ml mléka, 9 kostek nebo lžiček cukru, 3 žloutky, 1 dc oleje, špetka soli, 1/2 kostky droždí, 400 g mouky Mantler. Těsto z Jizerky : 500g Jizerky, 250ml mléka, 80g cukru, 1 dc oleje, větší půlka čerstvého droždí, 1 vejce.
Postup přípravy
Vše dám do pekárny a nechám půl hodiny vymíchat. Pak hned dám na pomoučený pečící papír, rozdělím na dvě půlky. Těsto vyjde na dva velké záviny. Jednu polovinu jsem vyválela asi…
BEZLEPKOVÝ MAKOVÝ ZÁVIN
Potřebné ingredience
TĚSTO - 200 g mouky Mantler, 1 dc mléka, špetka soli, 50g cukru, 50g másla /dala jsem Floru/, 1 vejce a 10g čerstvého droždí. NÁPLŇ - dělám od oka, asi 1.5 dc mléka, mák, cukr a skořice
Postup přípravy
Suroviny na těsto dám do pekárny vymíchat asi na 20-30 min. Pak na pomoučený pečící papír dám těsto a přes folii vyválím na obdélník. Na těsto natřu makovou náplň. Tu si připravím…
VĚNEČKY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA - BEZLEPKOVÉ
Potřebné ingredience
NA TĚSTO - 2,5 dc vody, 100 g tuku / másla /, 175 g mouky Mantler, špetka soli, 3 vejce. NA KRÉM - 2,5 dc mléka, 1 vanilkový /banánový/ pudink od Oetkera, 100 g másla, asi 4 lžíce cukru, vanilkový cukr. POLEVA - 150 g mouč. cukru a 1-2 lžíce vody nebo citr. štávy. Zkoušela jsem krém i jinak :-) takže, do 3dc soj. mléka jsem zašlehala 2 pudinky Oetkera Ole bez vaření a do hustého pudinku jsem přidala 100g másla, byl výborný :-)
Postup přípravy
Dáme vařit vodu, přidáme tuk. Až se vše vaří přidáváme mouku se solí a micháme. Použila jsem elektrický šlehač. Těsto se za chvilku začne odlepovat od hrnce. Sejmeme z plotny a…
KYNUTÉ KOLÁČKY - BEZLEPKOVÉ
Potřebné ingredience
Kynuté těsto z mouky Mantler. Jablková a maková náplň.
FAJNOVÉ BEZLEPKOVÉ PEČIVO
Potřebné ingredience
2,5 dc mléka / sojové/, 2 vejce / z toho nechat půlku vajíčka na potření pečiva/, 2 malé lžičky soli, 1 lžíce cukru, 1/2 balíčku čerstvého droždí, 35 dkg mouky Mantler /někdy namíchám s pohankouvou, rýžovou nebo sojovou/, 3 lžíce oleje
Postup přípravy
Nechám na 20 min namíchat v pekárně. Troubu rozehřeji na max. tj. asi 240 st. Rohlíky a bulky tvaruji mokrýma rukama a dávám na plech vyložený papírem. Potřu vajíčkem, pokrájím do…
Bezlepkové HRK HRK ŘEZY
Potřebné ingredience
Protože máme alergii na lepek a mléko upravila jsem HRK HRK ŘEZY, které mám v receptech, tak aby byly vhodné i pro nás :-) Na těsto : 1 hrnek polohr. kukuřičné mouky, 1/2 hrnku Jizerky, 1 hrnek cukru /krupice/, 1/2 hrnku sojového mléka z prášku /Zajíc/, 1/2hrnku oleje, 2 vejce a 1 kypř. prášek Dr. Oetker. Na krém: 1 jahodový kompot i s nálevem /0,75l/ 1 sojová šlehačka, 1 pudink Dr. Oetker Créme Olé kakaový nebo vanilkový. Ozdoba: 2 sojové šlehačky na šlehání, 2 ztužovače do šlehačky a čokoladové zdobení
Postup přípravy
Suroviny na těsto smícháme a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Upečeme 10-12 min při 200 st.
Krém: Do uzavíratelné nádoby dáme celý kompot, přilijeme šlehačku a…
HRK HRK ŘEZY - výborné a rychlé
Potřebné ingredience
Těsto - 1,5 hrnku polohr.mouka, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, 1 prášek do peč. Krém - broskvový nebo jahodový kompot / 0,75ml/ včetně nálevu, 1 šlehačka, 1 pudink Dr. Oetker Créme Olé vanilkový. Ozdoba - 1 šlehačka, 1 ztužovač do šlehaček, čokoládová poleva nebo čokoládová rýže....
Postup přípravy
Je to opravdu moc dobrý zákusek a hlavně rychlý a jednoduchý.
Všechny suroviny na těsto smícháme v míse a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme /12 min při…