Zobrazit přihlášovací formulář
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové kynuté, olejové těsto

Bezlepkové kynuté, olejové těsto

Potřebné ingredience

Konečně jsem našla kynuté těsto se kterým jsem maximálně spokojená, je to olejové těsto. Nabízím dvě varianty receptů, jedno z nouky mantlér a druhé z mouky Jizerka. Možná znáte, možná ne :-) Mám odzkoušené na makovém zatočeném závinu, makových hřebenech, makových pletýnkách /, Honzíkových buchtách, koláčích i smažených vdolkách, ale těsto na vdolky jen 2 lžíce oleje :-). Dnes jsem dělala jablkový překládaný závin a pečené koblihy plněné jablkem. Vše naprosto supr. S těstem se dobře pracuje a je chutné. Ruce a pečící papír na kterém "tvoříte" mějte vždy dobře pomoučené. Budeme potřebovat : 250 ml mléka, 9 kostek nebo lžiček cukru, 3 žloutky, 1 dc oleje, špetka soli, 1/2 kostky droždí, 400 g mouky Mantler. Těsto z Jizerky : 500g Jizerky, 250ml mléka, 80g cukru, 1 dc oleje, větší půlka čerstvého droždí, 1 vejce.

Postup přípravy

Vše dám do pekárny a nechám půl hodiny vymíchat. Pak hned dám na pomoučený pečící papír, rozdělím na dvě půlky. Těsto vyjde na dva velké záviny. Jednu polovinu jsem vyválela asi…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
BEZLEPKOVÝ MAKOVÝ ZÁVIN

BEZLEPKOVÝ MAKOVÝ ZÁVIN

Potřebné ingredience

TĚSTO - 200 g mouky Mantler, 1 dc mléka, špetka soli, 50g cukru, 50g másla /dala jsem Floru/, 1 vejce a 10g čerstvého droždí. NÁPLŇ - dělám od oka, asi 1.5 dc mléka, mák, cukr a skořice

Postup přípravy

Suroviny na těsto dám do pekárny vymíchat asi na 20-30 min. Pak na pomoučený pečící papír dám těsto a přes folii vyválím na obdélník. Na těsto natřu makovou náplň. Tu si připravím…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
VĚNEČKY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA - BEZLEPKOVÉ

VĚNEČKY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA - BEZLEPKOVÉ

Potřebné ingredience

NA TĚSTO - 2,5 dc vody, 100 g tuku / másla /, 175 g mouky Mantler, špetka soli, 3 vejce. NA KRÉM - 2,5 dc mléka, 1 vanilkový /banánový/ pudink od Oetkera, 100 g másla, asi 4 lžíce cukru, vanilkový cukr. POLEVA - 150 g mouč. cukru a 1-2 lžíce vody nebo citr. štávy. Zkoušela jsem krém i jinak :-) takže, do 3dc soj. mléka jsem zašlehala 2 pudinky Oetkera Ole bez vaření a do hustého pudinku jsem přidala 100g másla, byl výborný :-)

Postup přípravy

Dáme vařit vodu, přidáme tuk. Až se vše vaří přidáváme mouku se solí a micháme. Použila jsem elektrický šlehač. Těsto se za chvilku začne odlepovat od hrnce. Sejmeme z plotny a…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
KYNUTÉ KOLÁČKY - BEZLEPKOVÉ

KYNUTÉ KOLÁČKY - BEZLEPKOVÉ

Potřebné ingredience

Kynuté těsto z mouky Mantler. Jablková a maková náplň.

BEZLEPKOVÁ DIETA
FAJNOVÉ BEZLEPKOVÉ PEČIVO

FAJNOVÉ BEZLEPKOVÉ PEČIVO

Potřebné ingredience

2,5 dc mléka / sojové/, 2 vejce / z toho nechat půlku vajíčka na potření pečiva/, 2 malé lžičky soli, 1 lžíce cukru, 1/2 balíčku čerstvého droždí, 35 dkg mouky Mantler /někdy namíchám s pohankouvou, rýžovou nebo sojovou/, 3 lžíce oleje

Postup přípravy

Nechám na 20 min namíchat v pekárně. Troubu rozehřeji na max. tj. asi 240 st. Rohlíky a bulky tvaruji mokrýma rukama a dávám na plech vyložený papírem. Potřu vajíčkem, pokrájím do…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové HRK HRK ŘEZY

Bezlepkové HRK HRK ŘEZY

Potřebné ingredience

Protože máme alergii na lepek a mléko upravila jsem HRK HRK ŘEZY, které mám v receptech, tak aby byly vhodné i pro nás :-) Na těsto : 1 hrnek polohr. kukuřičné mouky, 1/2 hrnku Jizerky, 1 hrnek cukru /krupice/, 1/2 hrnku sojového mléka z prášku /Zajíc/, 1/2hrnku oleje, 2 vejce a 1 kypř. prášek Dr. Oetker. Na krém: 1 jahodový kompot i s nálevem /0,75l/ 1 sojová šlehačka, 1 pudink Dr. Oetker Créme Olé kakaový nebo vanilkový. Ozdoba: 2 sojové šlehačky na šlehání, 2 ztužovače do šlehačky a čokoladové zdobení

Postup přípravy

Suroviny na těsto smícháme a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Upečeme 10-12 min při 200 st.
Krém: Do uzavíratelné nádoby dáme celý kompot, přilijeme šlehačku a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
HRK HRK ŘEZY - výborné a rychlé

HRK HRK ŘEZY - výborné a rychlé

Potřebné ingredience

Těsto - 1,5 hrnku polohr.mouka, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, 1 prášek do peč. Krém - broskvový nebo jahodový kompot / 0,75ml/ včetně nálevu, 1 šlehačka, 1 pudink Dr. Oetker Créme Olé vanilkový. Ozdoba - 1 šlehačka, 1 ztužovač do šlehaček, čokoládová poleva nebo čokoládová rýže....

Postup přípravy

Je to opravdu moc dobrý zákusek a hlavně rychlý a jednoduchý.
Všechny suroviny na těsto smícháme v míse a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme /12 min při…

Zobrazit více...

Kategorie