Vepřové závitky se švestkou
Potřebné ingredience
500g vepřového masa (plec, kýta), 100g sušených švěstek, 100ml bílého vína, sůl, pepř, grilovací koření, máslo, olivový olej, 100ml smetany, event. jíška
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme a do každého zabalíme 2 švestky, které jsme nechali několik hodin namočené ve víně. Maso orestujeme na másle s…
Uzené medové maso
Potřebné ingredience
500g uzeného masa (plátky), 1 lžíce medu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička krámžské hořčice, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžíce sójové omáčky, sůl, pepř, trochu vody
Postup přípravy
Maso naložíme do marinády asi na 2hod., poté pečeme 20-30 min. na 200°C.
Vepřové kapsy v sáčku na pečení
Potřebné ingredience
500g kýty, 1 olomoucké tvarůžky, sůl, pepř, paprika, olivový olej, 1 sáček na pečení
Postup přípravy
Z masa nakrájíme silnější plátky, do každého uděláme kapsu. Maso osolíme, opepřime, opaprikujeme, potřeme olejem a necháme do druhého dne marinovat. Druhý den kapsy plníme půlkou…
Šťavnaté vepřové masíčko
Potřebné ingredience
500g kotlety (kýty), 4 vejce, 2 lžíce solamylu, 1 lžíce majonézy, 2 lžičky papriky, 1 - 2 stroužky česneku, 1 lžíce maggi, sůl
Postup přípravy
Maso naklepeme, mírně osolíme a naložíme do marinády, smíchené ze všech ingrediencí. Necháme do druhého dne odležet, poté smažíme na oleji.
Marinované zapečené plátky
Potřebné ingredience
500g vepřové kýty nebo plece, zakysaná smetana, 150g strouhaného eidamu. Na marinádu: 2 vejce, 2 lžíce hořčice, 3 lžíce ostrého kečupu, sůl, pepř.
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, mírnš osolíme a opepříme. Naložíme do marinády (smíchání všech ingrediencí) a necháme do druhého dne v lednici. Poté zprudka opečeme na oleji, přendáme na…
Krkovička na pivě
Potřebné ingredience
4 plátky krkovičky, 250ml světlého piva, 2 stroužky česneku, kmín, sůl, 1 velký krajíc chleba (nebo 2 menší) pomazaný plnotučnou hořčicí
Postup přípravy
Maso po stranách nařízneme, naklepeme, osolíme, okmínujeme a orestujeme na oleji. Přidáme česnek, podlijeme pivem a trochou vody a necháme dusit. Když je maso téměř měkké, do…
Šťavnaté vepřové maso
Potřebné ingredience
700g vepřové krkovice, olej, máslo, sůl, pepř, 1/2 masoxu, 2 lžíce krémžské hořčice, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 smetana, 100 - 150ml piva, trochu vody
Postup přípravy
Plátky masa nařízneme po stranách, osolíme, opepříme a opečeme na oleji s máslem. Přidáme smetanu, hořčice, pivo a trochu vody (asi 50 - 100ml). Když se směs začně vařit,…
Vepřové plátky na žampionech
Potřebné ingredience
600g vepřového masa (kýta, krkovice), 1 lžíce sádla, 1 lžíce másla, trochu olivového oleje, sůl, pepř, kari, 1 vetší plechovka žampionů, instantní jíška
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme kari z obou stran. V papiňáku necháme rozehřát tuk, maso opečeme z obou stran a zalijeme vodou. Vaříme v papiňáku asi 30 min…
Dušené vepřové maso s mrkví
Potřebné ingredience
500g vepřového masa (kýta, plec), asi 750g mrkve na kolečka, sůl, pepř, vegeta, máslo a olivový olej, 2 lžíce hladké mouky + 2 lžíce másla na jíšku, 1/2 citrónu
Postup přípravy
Kousky masa orestujeme na másle a oleji, zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme do poloměkka, pak přídáme mrkev a doděláme. Zahustíme jíškou a dochutíme citrónovou šťávou.