Zobrazit přihlášovací formulář
PIZZY, CHLEBY
Houskový knedlík z mikrovlnky SUPER RYCHLÝ

Houskový knedlík z mikrovlnky SUPER RYCHLÝ

Potřebné ingredience

1 1/2 včerejšího rohlíku, 1 1/2 hrnku (hrnek o obsahu 250 ml) hrubé mouky, 3 vejce, 1 čajová lžička soli, 1/2 prášku do pečiva, 1 1/2 hrnku studeného mléka.

Postup přípravy

Rohlík nakrájet na menší kostky, dát do větší mísy, přidat mouku, 3 žloutky, sůl, prášek do pečiva a mléko, zvlášť ušlehat bílky a zlehka vmíchat do těsta. Formu (skleněnou mísu,…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečená brokolice s těstovinami a zakysanou smetanou

Zapečená brokolice s těstovinami a zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

Těstoviny, brokolice, 200g tvrdého sýra na strouhání, 1 zakysaná smetana, 4-6 vajec, 200g šunky (nemusí být), podravka, olej na vymazání.

Postup přípravy

Těstoviny uvařit dle návodu, brokolici rozebrat na menší růžičky, proprat a povařit 5 min. v osolené vodě, šunku nebo jinou uzeninu nakrájet na kostičky, smetanu + vejce +…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Pečené kuře se sýrovou omáčkou

Pečené kuře se sýrovou omáčkou

Potřebné ingredience

celé kuře, koření na pečené kuře, mražená zelenina dle vlast. výběru, 50 g másla, 40 g hl. mouky, 250 ml mléka/smetany, 250 ml vývaru/bujónu, 100 g taveného sýra, sůl, citrónová šťáva

Postup přípravy

Kuře :
celé kuře omýt ve vlažné vodě, okořenit dle chuti, já používám koření na pečené nebo grilované kuře, vložit do pekáčku, podlít vodou, já přidávám trochu másla, péct pod…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Jáhlová bábovka

Jáhlová bábovka

Potřebné ingredience

500 ml zeleninového vývaru / bujónu, 300 g jáhel, 1 cibule, 1 lžíce olivového / obyč oleje, 2 mrkve (nebo 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru), jakékoli čerstvé bylinky (nemusí být), 200 g měkkého tvarohu, 100 g tvrdého sýra (nemusí být), 4 vejce, sůl, máslo, strouhanka

Postup přípravy

1. uvaříme vývar, jáhly spaříme v horké vodě a přidáme do vývaru, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vaříme 10-15 minut, až nasáknou veškerou tekutinu a jsou měkké, odstavíme,…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Kopřivový sirup

Kopřivový sirup

Potřebné ingredience

100 ks vršků mladých kopřiv 3 ks citrónů 3 kg cukru krystal 3,5 l vody 5 lžiček kyseliny citrónové

Postup přípravy

1. natrhat 100 ks vršků mladých kopřiv (cca 5 cm od vrcholu kopřivy)
2. vodu svařit s důkladně omytými a na kolečka nakrájenými citróny a nechat vychladnout
3. do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pampeliškový med

Pampeliškový med

Potřebné ingredience

400 květů (bez stonků) pampelišky (nasbírané pokud možno v co nejčistším prostředí) 2 l vody 2 citróny 2 kg cukru krystal

Postup přípravy

Nasbírané květy propláchnout ve studené vodě, dát do většího hrnce, zalít 2 l studené vody, přidat důkladně omyté a na tenká kolečka nakrájené citróny (včetně kůry), uvést do varu…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Cuketové kuře na zelenině

Cuketové kuře na zelenině

Potřebné ingredience

1 lžíce oleje (nejlépe ovlivového), 1 cibule, 1 velký stroužek česneku (nemusí být), 1/2 hrnku na kostky nakrájené slaniny (nemusí být), 1 celé kuře nebo 4 kuřecí čtvrtky nejlépe stehna, 1 středně velký celer, 4 středně velké mrkve a 4 středně velké kořeny petržele, 1 středně velká cuketa (množství zmíněné zeleniny by mělo být v poměru 1:1:1:1, všeho stejně :o), 700 ml kuřecího vývaru (možno bujón, masox), 1 bobkový list, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, sůl, pepř, máslo

Postup přípravy

V hlubokém pekáči na sporáku rozpálit olej, přidat cibuli pokrájenou na kolečka, prolisovaný česnek a slaninu (vařím-li pro děti, slaninu nedávám), opékat cca 5-6 min., kuřata…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rychlá špenátová polévka

Rychlá špenátová polévka

Potřebné ingredience

2 l vody, 1 kostka masoxu, balíček mraženého špenátu (nejlépe sekané listy, s protlakem jsem to nezkoušela), 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 - 1/2 l smetany na vaření, vajíčko, 1 stroužek česneku, sůl

Postup přípravy

Máslo rozehřát v hrnci, přidat mouku, usmažit žlutou jíšku, zalít vodou, rozšlehat metličkou, aby v polévce nebyly cucky, přidat masox, krátce povařit. Vložit ještě zmrzlý špenát,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rychlá hrášková polévka

Rychlá hrášková polévka

Potřebné ingredience

1 sáček mraženého hrášku, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 kostka zeleninového bujónu nebo masoxu, 1 a 1/4 studené vody

Postup přípravy

Zmrazený hrášek vsypat do cedníku, prolít teplou vodou a nechat okapat. V hrnci rozehřát máslo, vsypat mouku a usmažit žlutou jíšku. Zalít vodou, metličkou prošlehat, aby jíška…

Zobrazit více...

Kategorie