Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
Vynikající brokolicová pomazánka zapečená s bagetou

Vynikající brokolicová pomazánka zapečená s bagetou

Potřebné ingredience

1 menší brokolice, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 rajčatové pyré např. Valfrutta (v nouzi protlak), 1 zelená paprika, 1 větší nebo 2 střední brambory uvařené ve slupce, tymián nebo provensálské koření, oregano, sůl, pepř, olej

Postup přípravy

Tento recept jsem objevila v časopise Katka a je to velikánská dobrota. A pomazánky budete mít plnou mísu. U nás se po ní jen zaprášilo :o).

Nejdříve si dáme vařit…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
VYNIKAJÍCÍ CUKETOVÉ LASAGNE - jednoduché (bez vaření bešamelu) a vhodné i pro batolata

VYNIKAJÍCÍ CUKETOVÉ LASAGNE - jednoduché (bez vaření…

Potřebné ingredience

Na menší hranatou zapékací misku potřebujeme: 5 - 6 plátů lasagní, 300g cukety nastrouhané nahrubo, 100g nastrouhaného ementálu (+ na posypání povrchu), 1 bylinkovou Lučinu nebo Gervais, 1 smetanu ke šlehání, bylinky podle chuti

Postup přípravy

Ačkoliv používám lasagne "bez vaření" nechávám je pár sekund probublat ve vařící vodě, hezky jeden plát po druhém.

V míse smícháme cuketu, smetanu, bylinkový sýr,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Uzené tofu s opečeným pastiňákem a cibulkou

Uzené tofu s opečeným pastiňákem a cibulkou

Potřebné ingredience

3 pastiňáky, 1 cibule, uzené tofu, sójová omáčka shoyu, olej

Postup přípravy

Na pánev dáme olej tak, aby bylo v tenké vrstvě zakryté dno. Z obou stran opékáme kolečka pastiňáku dozlatova. Poté přidáme cibuli a opečeme. Nakonec vmícháme na kostičky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
"Zakázaný" dort podle pořadu Prostřeno

"Zakázaný" dort podle pořadu Prostřeno

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 250 g cukru krupice (dala jsem méně), 250 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 tekutá šlehačka. Káva: 250 ml vody, 4 lžičky instantní kávy, 4 lžíce rumu. Krém: 2 smetany ke šlehání, 2 ztužovače šlehačky, čokoláda (dala jsem 81%ní), vaječný koňak.

Postup přípravy

"Zakázaný" bude asi pro děti, protože jsou v něm dva druhy alkoholu a káva, čímž bude o to lepší pro nás dospělé :-). Recept jsem okoukala ve včerejším pořadu Prostřeno a…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Jednoduché LASAGNE NA SLADKO s jablíčky a pudingovým krémem

Jednoduché LASAGNE NA SLADKO s jablíčky a pudingovým…

Potřebné ingredience

Jednoduchá příprava, zvládne každý. Na menší zapékací mísu potřebujeme: 6 plátů lasagní. Používám ty, které se nemusí vařit, přesto je nechám chviličku projít varem. Dále 4-5 jablek nastrouhaných nahrubo, skořice. Na krém potřebujeme: 0.5 l smetany na vaření, 1 puding Dr. Oetker smetana/vanilka, 2 lžíce vanilkového cukru, 100g Hery.

Postup přípravy

Nejdříve si uvaříme puding se dvěmi lžícemi cukru ve smětaně. Poté do horkého pudinku vmícháme Heru.

Pláty lasagní ponořuji postupně do vařící vody a nechám je tam pár…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Nadýchané cuketové placičky oblíbené u dětí

Nadýchané cuketové placičky oblíbené u dětí

Potřebné ingredience

200g hladké mouky (dávám špaldovou), prášek do pečiva, sůl, pepř, 250ml mléka, 2 vejce, 1 cuketa nastrouhaná nahrubo (cca 250g), olej

Postup přípravy

Všechny ingredience smícháme dohladka a vzniklé těstíčko necháme alespoň 15 minut odležet. Cuketa pustí vodu a těsto se nám naředí do správné tekutější konzistence.

Pánev…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Vynikající cizrnové placičky

Vynikající cizrnové placičky

Potřebné ingredience

200g předem namočené, uvařené a scezené cizrny (nebo z plechovky), 1 menší cibule (nejlépe červená), cca 6 stroužků česneku, kmín, koriandr, hrstka petrželky, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky (dala jsem špaldovou), 1 vejce

Postup přípravy

Uvařenou a zchladlou cizrnu rozmixujeme s ostatními ingrediencemi kromě vajíčka. Získáme hladkou hustou hmotu, do které přidáme vajíčko a zamícháme. Těstíčko je hutné, ale není…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Pizza koláč -  skvělé pohoštění nebo vydatná večeře - quiche

Pizza koláč - skvělé pohoštění nebo vydatná večeře -…

Potřebné ingredience

Těsto používám stejné jako těsto na pizzu, které dělám z těcho ingrediencí: 250g hladké mouky, 125ml mléka, 75ml oleje, sůl, cukr, 1/2 kostky droždí. Pokud nechcete těsto kynuté, ale křehké, které se na klasický francouzský quiche používá, doporučuji toto: 125g másla, 250g polohrubé mouky, 2 lžíce vody, sůl. Na náplň potřebujeme: 150g šunky, 1 kelímek smetany ke šlehání, 5 vajec, 100g strouhaného sýra (eidam, ementál nebo niva podle chuti), sůl, pepř, kousek pórku nebo svazek jarní cibulky.

Postup přípravy

1. Pokud děláme těsto kynuté, tak ho vypracujeme klasickým způsobem nebo v DP a necháme vykynout.
Pak přendáme do mísy vyložené pečícím papírem a "vytáhneme" podle…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Špaldový kokosový chlebíček - výborná a zdravá hrníčková rychlovka

Špaldový kokosový chlebíček - výborná a zdravá…

Potřebné ingredience

2 hrnky hladké špaldové mouky, 1 hrnek třtinového cukru, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 250g bílého jogurtu, prášek do pečiva, 1 hrnek kokosu, 1/2 hrnku oleje, kakao na obarvení.

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme dohromady. Kdo chce, může část těsta obarvit kakaem.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané nebo pečicím papírem vyložené formy. Pokud děláte "…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
VÝBORNÝ CHLÉB - zatím nejlepší, jaký jsem kdy pekla

VÝBORNÝ CHLÉB - zatím nejlepší, jaký jsem kdy pekla

Potřebné ingredience

380ml vody, 2 lžíce octa, 2 lžíce oleje, 400 g hladké mouky, 100 g chlebové žitné mouky, 100 g celozrné (dala jsem špaldovou) mouky, sůl, pepř, kmín, 1/2 kostky droždí

Postup přípravy

1. Těsto si připravíme v domácí pekárně.

2. Vykynuté těsto přendáme na plech vyložený pečícím papírem a uděláme bochánek. Pokud se lepí, poprášíme ještě hladkou moukou, aby…

Zobrazit více...

Kategorie