Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Jednoduché LASAGNE NA SLADKO s jablíčky a pudingovým krémem

0.0
Jednoduché LASAGNE NA SLADKO s jablíčky a pudingovým krémem

Potřebné ingredience

Jednoduchá příprava, zvládne každý. Na menší zapékací mísu potřebujeme: 6 plátů lasagní. Používám ty, které se nemusí vařit, přesto je nechám chviličku projít varem. Dále 4-5 jablek nastrouhaných nahrubo, skořice. Na krém potřebujeme: 0.5 l smetany na vaření, 1 puding Dr. Oetker smetana/vanilka, 2 lžíce vanilkového cukru, 100g Hery.

Postup přípravy

Nejdříve si uvaříme puding se dvěmi lžícemi cukru ve smětaně. Poté do horkého pudinku vmícháme Heru.

Pláty lasagní ponořuji postupně do vařící vody a nechám je tam pár sekund, aby nebyly úplně tvrdé a nelámaly se.

Na dno zapékací misky dám plát lasagní, strouhaná jabka, skořici, cca 3 lžíce krému a přitisknu dalším plátem lasagní. Na lasagne opět jablka se skořicí, krém atd.

Poslední vrstvu tvoří jablka se skořící a krém (toho raději více, než mezi pláty). Celý povrch jsem ještě posypala třtinovým cukrem. Můžete použít obyčejný krystal nebo krupici.

Dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů na cca 30 minut, ale jelikož každá trouba peče jinak, je lepší sledovat, až nám zezlatoví povrch.

Dobrou chuť.

Puding se smetanovo-vanilkovou příchutí dodá velmi jemnou lahodnou chuť.

a šup do trouby....

hotové lasagně

DOBROU CHUŤ

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Marcela 1980 4. 10. 2010, 14:19
Pavlino, tak jsem o vikendu delala vase Lasagne a byla to fakt dobrota. Mnela jsem take platy co se nemusi varit, nejprve jsem chtela dela,t ze je rovnou naskladam, ale pak jsem je podle vas nechala chvelku prejit varem a musim rict, ze u tohoto receptu je to opravdu treba. Tu prvni radu platu co jsou na dne mysky bych priste uvarila uplne. Dekuji za recept, rodinka si smakla (Y)
kalimera 8. 10. 2010, 13:20
@Marcela 1980 Marci, tak to mám radost, že se povedlo a hlavně chutnalo |:o). O víkendu se na ně taky opět chystám ^o) (zajic).
alfleila 29. 9. 2010, 21:14
O lasagních nasladko jsem už slyšela, ale ještě jsem je neměla možnost vyzkoušet. Ty tvé vypadají (L) (zajic)
kalimera 16. 10. 2010, 19:59
@alfleila Já právě o nich taky slyšela a dost mě to lákalo, ale nikde jsem nenašla nějaký kloudný a hlavně jednoduchý ,-) recept, tak jsem si ho musela vymyslet :-D a dopadlo to (Y) ,-). Krásný víkend (hello).
ladaalb 28. 9. 2010, 17:03
vyzkouším vypadají úchvatně (Y) (Y) (Y) (Y)
kalimera 28. 9. 2010, 17:12
@ladaalb Moc děkuji, dneska jsme si pošmáli (jidlo). Budu ráda, když písnete, jak vám chutnaly. Mějte se krásně (hello).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie