Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kokosovo-jablíčková buchta s polevou z ledových kaštanů - hrníčková

Kokosovo-jablíčková buchta s polevou z ledových…

Potřebné ingredience

Těsto: 5 středně velkých jablíček nastruhaných nahrubo, 2 hrnky hrubé mouky (dala jsem špaldovou), 1 hrnek cukru (dala jsem třtinový), 3/4 hrnku oleje, 1 hrnek strouhaného kokosu, 3-4 vejce, prášek do pečiva. Na polevu: zakysaná smetana + 2 tyčinky ledových kaštanů.

Postup přípravy

Všechny surovniny na těsto zamícháme, rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut.

Ledové kaštany roztopíme ve…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Olivové žemličky

Olivové žemličky

Potřebné ingredience

250ml vody (nebo mléka), 100ml olivového oleje, 2 vejce, 600g mouky (hladké, špaldové hladké nebo celozrné jemně mleté), špetka soli, špetka cukru, 50g nakrájených oliv, půl kostky čerstvého droždí, sýr a olivy na ozdobu

Postup přípravy

Ze všech surovin připravíme těsto v DP nebo klasickým způsobem.

Těsto si rozdělíme na 16 kousků, ze kterých uděláme "kuličky". Dáme na plech s pečícím papírem a…

Zobrazit více...
HOUBY
Jednoduché zapékané plněné žampiony

Jednoduché zapékané plněné žampiony

Potřebné ingredience

250g žampionů, 50g sýra (eidam, niva uzený nebo podle chuti), 50g slaniny (nebo šunky), 2 stroužky česneku, 1 vajíčko, sůl, pepř, tymián, kmín, oregano, máslo na vymazání

Postup přípravy

Žampiony očistíme a z kloboučků vyndáme nožičky.

Slaninu, sýr, vajíčko, nožičky žampionů, česnek a všechno koření kromě oregana rozmixujeme na hustou pastu.

Pastou…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Úžasné nugety s parmezánem pečené na plechu

Úžasné nugety s parmezánem pečené na plechu

Potřebné ingredience

Půl kila krůtího masa (nebo kuřecího), cca 3 - 4 hrsti drcených cornflakes, 1 sáček strouhaného parmezánu, 2 lžíce solamylu, 2 lžíce stouhanky, 2 lžičky curry, sůl, pepř, kousek másla

Postup přípravy

Maso si očistíme a nakrájíme na nugety. Silnější kousky naklepeme.

Rozpustíme kousek másla a naložíme do něj kousky masa. Maso je možné i místo másla naložit do marinády. …

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Pečené brambory s mozzarellovým pestem

Pečené brambory s mozzarellovým pestem

Potřebné ingredience

Brambory, koření podle chuti a možností (doporučuji tymián a šafrán), olej, sůl. Na pesto: Mozzarella, slunečnicová a dýňová semínka (nebo piniové oříšky), olivový olej extra virgine, čerstvá bazalka.

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na tenká kolečka, dáme do zapékací mísy nebo na plech. Pokapeme olejem, posypeme kořením, promícháme.

Pečeme při 220 stupňích cca 25 minut. Asi 5…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vláčná špaldová buchta - zdravá, rychlá, hrníčková a hlavně vynikající

Vláčná špaldová buchta - zdravá, rychlá, hrníčková a…

Potřebné ingredience

2 hrnky hladké špaldové mouky, 1 hrnek třtinového cukru, 1/2 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 2 hrnky kefíru (popř. o něco více podle hustoty těsta), čokoládová poleva (čokoláda + zakysaná smetana), kokos nebo strouhané oříšky na posypání

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme dohromady, vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupň 10 - 15 minut.

Po vychladnutí můžeme buchtu potřít…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny s mozzarellovým pestem

Těstoviny s mozzarellovým pestem

Potřebné ingredience

Na pesto potřebujeme: cca 50g slunečnicových semínek (nebo půl na půl s dýňovými), 1 mozzarellu, několik lístečků bazalky, stroužek česneku, olivový olej, pepř a sůl podle chuti Těstoviny doporučuji tagliatelle nebo špagety.

Postup přípravy

Je to velice jednoduchá, rychlá a zdravá záležitost.

Na pánvi si nasucho opražíme semínka. Pokud spěcháme, semínka ani pražit nemusíme. Semínka rozmixujeme spolu s…

Zobrazit více...
DIETY
Zeleninová pohanka lámanka se strouhaným uzeným tofu - dietní a zdravá rychlovka

Zeleninová pohanka lámanka se strouhaným uzeným tofu -…

Potřebné ingredience

1 balení zeleniny Findus (např. Romanesco), 1 šálek pohanky lámanky, 2 šálky vody + 1 kostka zelninového bujónu (např. bio bujon bez glutamátu Würzl ), uzené tofu, olej

Postup přípravy

1. Na troše oleje orestujeme mraženou zeleninu. Přidáme pohanku, kterou orestujeme společně se zeleninou a zalijeme vývarem.

2. Vaříme max. 5 minut a můžeme nechat…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládový dezert (brownies) s vanilkovou zmrzlinou a horkým ovocem - výtečný a do 15-ti minut hotový

Čokoládový dezert (brownies) s vanilkovou zmrzlinou a…

Potřebné ingredience

Množství na kulatou zapékací mísu o průměru cca 28 cm (nebo 10 zapékacích mističek na muffiny): 160g másla, 160g tmavé čokolády s obsahem kakaa 70% (v nouzi lze použít i čoko na vaření, ale výsledek se nedá srovnat), 4 vejce, 100g krupicového cukru, 100g hladké mouky Na horké ovoce potřebujeme jakékoliv mražené nebo čerstvé "lesní" ovoce. Tentokrát jsem použila borůvky a ostružiny. Dále cukr a trochu vody. Jako poslední potřebujeme kvalitní vanilkovou zmrzlinu, nejlépe Carte D´or.

Postup přípravy

Recept na brownies není můj, ale nechala jsem se inspirovat pořadem Prostřeno, kde byl podáván jako pohár s "opilými" třešněmi. Trošku jsem si jej upravila a "…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dietní jogurtový dortík

Dietní jogurtový dortík

Potřebné ingredience

1 velký bílý jogurt Hollandia, 1 želatinový ztužovač za studena, piškoty, ovoce podle chuti (já dala tentokrát kompotované meruňky), cukr podle chuti (já dala 2 vrchovaté lžíce vanilkového cukru, strouhaná čokoláda na ozdobu

Postup přípravy

Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu.

Jogurt vyšleháme s cukrem a přidáme ho k připravenému ztužovači.

Na dno formy dáme piškoty a ovoce. Piškoty…

Zobrazit více...

Kategorie