Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Vynikající celoroční kvašáky

Vynikající celoroční kvašáky

Potřebné ingredience

Okurky větší než nakládačky, sůl, česnek, voda, kopr

Postup přípravy

Už jako malá holka jsem milovala kvašáky u moji babičky pro jejich nenapodobitelnou příjemně slanokyselou chuť. Babička mi vždy říkala, že jsou zdravé a já si je s chutí dávala. …

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Ovocný pečený čajík dle mého

Ovocný pečený čajík dle mého

Potřebné ingredience

Ovoce dle sezony (směs i jeden druh), cukr a dochucovadla dle chuti (viz níže)

Postup přípravy

Receptů na pečený čaj je tady spousta. Nedávám ho tu jako žhavou novinku, ale jako můj návod pro ty, jenž viděli mé letošní čaje a prosili o receptík.

Takže:

Použít…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Když bylinky škodí.....

Když bylinky škodí.....

Potřebné ingredience

Nevím, zda je toto ta správná rubrika, ale zkusím sem vložit něco málo o opačném efektu bylinek. Hned v úvodu chci napsat, že já sama věřím v zázračnou sílu bylinek, ale podle starého pořekadla: VŠEHO MOC ŠKODÍ", nic se nemá přehánět. Tyto informace jsem našla v jednom časopise a ráda se s nimi podělím i s vámi.

Postup přípravy

Bylinky užíváme v dobré víře, uzdravit se či posílit více své zdraví.
Vždy je ale žádoucí si opatřit kvalitní informace a doporučení, než se do čehokoliv pustíme. Nejde jen o…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Když nevíte co s rynglemi, zkuste džem :)))

Když nevíte co s rynglemi, zkuste džem :)))

Potřebné ingredience

1 kg rynglí, 1 gelfix + 2 lžíce cukru, 0,5 kg cukru (popřípadě i více podle kyselosti ovoce) a na přichucení čerstvá meduňka a troška rumu

Postup přípravy

Letos máme nadúrodu rynglí. Už jsem dělala kompot, koláč, rozdala sousedům a známým a pořád ještě je co sbírat ;-). Tak jsem si řekla, že po mém velkém úspěchu s jahodovým džemem…

Zobrazit více...

Kategorie