Losos na špenátové peřince
Potřebné ingredience
losos (bez kůže a kostí) podle počtu strávníků, 200g listů baby špenátu, 1 střední jablko (ne moc kyselé), česnek, jarní cibulka, ořechy, cukr moučka, sůl, pepř
Postup přípravy
Lososa očistíme, osolíme a mírně opepříme. Na olivovém oleji osmahneme z obou stran /nemusí být moc, bude se ještě péct/. Přendáme do zapékací mísy (já nevymazávám).
Ořechy…
Krabí salát s melounem
Potřebné ingredience
2 konzervy krabího masa (cca 350 g), 5 lžic majonézy, 50 g bílého jogurtu, 4 lžičky olivového oleje extra virgin, 4 lžičky limetové šťávy, 1 jarní cibulka, čerstvá petržel, mletý pepř, 1 meloun kantalup, ledový salát
Postup přípravy
Krabí maso (kupuju v prodejně Marks & Spencer) dáme okapat a mezitím připravíme zálivku. V míse smícháme majonézu, jogurt, olivový olej, limetovou šťávu, jarní cibulku nakrájenou…
Kapr na víně
Potřebné ingredience
naplátkovaný kapr (můžou být i podkovy, ale špatně se s nima manipuluje - lámou se), citrón, sůl, cibule, česnek, bílé víno, máslo
Postup přípravy
Kapra si den předem nakapeme hojně citrónem - nebude pak smrdět.
Kapra nasolíme (od citrónu už neoplachujeme) z obou stran. Na dno pekáčku dáme 4 tenké plátky másla, na to…