Zobrazit přihlášovací formulář
SLADKÁ JÍDLA
Vdolky z pekárny

Vdolky z pekárny

Potřebné ingredience

300 - 350 ml mléka 2 žloutky 50g rozpuštěného másla 100g cukru špetka soli 500g polohrubé nouky 1/4 čerstvého droždí povidla nebo marmeládu šlehačku nebo tvaroh olej

Postup přípravy

Surovinu podle pořadí vložíme do pekárny a nastavíme program TĚSTO.
Těsto si ohlídáme a v případě potřeby buď dolijeme trošku mléka nebo dosypeme mouku. Těsto nesmí lepit!!! …

Zobrazit více...
OMÁČKY
Svíčková jako od maminky

Svíčková jako od maminky

Potřebné ingredience

500g hovězího masa (může být i jiné - krůtí, divočák, králík...) 2 větší cibule 3 mrkve 1 petržel kousek celeru 1 smetana ke šlehání 1 bobkový list 8 kuliček nového koření cca 10 kuliček celého pepře sůl pepř cukr voda citron šlehačka brusinky hladká mouka

Postup přípravy

Hovězí maso dobře omyjeme, zbavíme blan.
Na rozpáleném oleji zesklovatíme na drobno pokrájenou cibuli, přidáme maso a strouhanou kořenovou zeleninu.Společně restujeme dokud se…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Mazánky - trénink na velikonoce

Mazánky - trénink na velikonoce

Potřebné ingredience

250ml mléka, 1/2 kostky rozehřátého másla, 100g cukru, trošička soli, 1/2kg polohrubé mouky, 50g mletých mandlí nebo oříšků, 1/4 droždí. Můžeme přidat kandované ovoce, citr. nebo pomerančovou kůru, rozinky - podle chuti a fantazie. Rumík na ovonění :-) 1vejce, 1 lžíce mléka a 1 lžička cukru - na pomašlování

Postup přípravy

Přísady vložíme do pekárny. Pokud budeme péct v pekárně, zapneme Klasik, světlý a velký. Pokud budeme mazánky péct v troubě, zapneme pouze program "těsto".
Po vykynutí…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nadívané panenky

Nadívané panenky

Potřebné ingredience

Vepřové panenky plátkový sýr krájená šunka nebo anglická slanina vejce cibulka hrášek máslo sůl pepř hořčice

Postup přípravy

Na másle a jemně pokrájené cibulce usmažíme vajíčka (na 1 panenku 1 vajíčko).

Panenky opláchneme a po hraně nařežeme. Vznikne nám plát trojúhelníkového tvaru.
Opatrně…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Aspik co se po něm zapráší

Aspik co se po něm zapráší

Potřebné ingredience

1,5 l láku z okurek 2 sáčky želatiny na vaječnou tlačenku šunka salát nebo pomazánka podle chuti vařené vejce sterilované okurky případně- kapie, kukuřice, hrášek atd.

Postup přípravy

Želatinu nasypeme do dobře scezeného okurkového láku a necháme chvilku stát. Poté opatrně zahříváme- nevaříme.
Připravíme si plátky šunky, které naplníme salátem. Vejce…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Poleva trošku jinak

Poleva trošku jinak

Potřebné ingredience

Tmavou čokoládu bílou čokoládu 100% tuk

Postup přípravy

Zvlášť připravíme ve vodní lázni tmavou a zvlášť bílou čokoládu.
Do tmavé lžící nacákáme bílou čokoládu(asi 2 lžíce). Nemícháme!
Opatrně máčíme. Až bude potřeba opět bílou…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kokosové cukroví

Kokosové cukroví

Potřebné ingredience

100g másla 150g hladké mouky 50g moučkového cukru 50g kokosu 1 žloutek moučkový cukr a vanilka na obalení

Postup přípravy

Přísady zpracujeme v tuhé těsto, které dáme alespoň na 2 hodiny do lednice.
Poté vytlačujeme přes nástavec na strojku (nebo masovém mlýnku) a pečeme v předehřáté troubě dokud…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kokosky

Kokosky

Potřebné ingredience

100g kokosu 100g moučkového cukru 1 vejce 1 lžička másla

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme a pomocí dvou čajových lžiček tvoříme na plech vyložený pečícím papírem "bochánky".
Pečeme při 180 stupních až zezlátnou.

Kokosky jsou hned…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Skořicové hromádky

Skořicové hromádky

Potřebné ingredience

250g hladké mouky 100g pískového cukru 2 kakaové pudingy 2 vanilkové cukry 1 lžíce skořice 200g másla 1 vejce tuk na plech nebo pečící papír

Postup přípravy

Z přísad vypracujeme těsto, dáme do lednice odležet.
Kousky těsta protlačíme lisem na česnek a na plechu tvarujeme hromádky (případně hnízdečka, klubíčka atd) Můžeme sypat…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Šlehačkové

Šlehačkové

Potřebné ingredience

35 dkg tuku (omega) nastrouhat 5 skleniček hladké mouky 1 šlehačka (33%) Moučkový cukr s vanilkovým cukrem na obalení

Postup přípravy

Nastrouhanou omegu vypracujeme společně s moukou a šlehačkou v pevné těsto.
Dáme odležet do lednice (stačí na chvíli).
Vyválíme placku o síle asi 3-5 mm a vykrajujeme drobné…

Zobrazit více...

Kategorie