Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
PERNÍČKY JEMNÉ STAROBĚLSKÉ - pozor!!! z jiné, než klasické mouky

PERNÍČKY JEMNÉ STAROBĚLSKÉ - pozor!!! z jiné, než…

Potřebné ingredience

Rozpustíme (nevařit) 2 polévkové lžíce medu, 1/4 kg cukru, 5dkg másla a 2 celá vejce. Nejlépe je míchat nad horkou párou, ale pro urychlení se může toto rozpustit i za mírného tepla. Až je vše rozpuštěné a teplé - odstavíme. Po mírném vychladnutí zamícháme a přidáváme:

Postup přípravy

1 lžičku jedlé sody, perníkové koření (nebo: trochu nového koření, 1 lžičku semletého badyánu, 4 rozdrcené hřebíčky, trochu skořice, anýz, kůra z citrónu nebo pomeranče) a na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PERNÍK-BUCHTA VÝBORNÁ - VLÁČNÁ -  po babičce

PERNÍK-BUCHTA VÝBORNÁ - VLÁČNÁ - po babičce

Potřebné ingredience

15 dkg povidla, 35 dkg cukru (může být i více), 1 celé vejce, 1/2 l mléka = VŠE ZAMÍCHAT. \r\nPovidla předem trošku rozpustit.\r\nPoté přidáme prášek do perníku, lžička sody, troška kaka, 1/2 hrnku oleje, 1/2 kg polohrubé mouky.

Postup přípravy

Napoprvé to raději udělat z poloviční dávky. Je toho hodně, já dělám na dnešní plechy pouze poloviční dávku!\r\nPo upečení uděláme LESKOU LEPKAVOU ČOKOLÁDU: Kolik dáme másla (kg)…

Zobrazit více...

Kategorie