Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 64 návštěvníků)

Výtečný Cheesecake ... skoro jako ze Starbucks :-)

0.0
Výtečný Cheesecake ... skoro jako ze Starbucks :-)

Potřebné ingredience

KORPUS: 180g máslových sušenek (nejlepší jsou Club), 2 lžíce medu, 50g másla .... NÁPLŇ: 500g Ricotty nebo sýra Cottage, 200g smetanového sýra (Philadelphia, Buko, Fénix), 50g zakysané smetany, 220g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr (dělám si sama s pravou vanilkou), 3 vejce, 1 limetka

Postup přípravy

Ze všech zatím vyzkoušených Cheesecake receptů má tento nejblíže k originálu. Recept mám od kamarádky.

Sušenky rozdrťte v robotu, přidejte med a měkké nebo rozpuštěné máslo. Namačkejte na dno a po obvodu formy (používám nízkou silikonovou s průměrem 25 cm) a vložte do lednice. Jinou formu je potřeba vymazat máslem a vysypat moukou.

Předehřejte troubu na 160 stupňů.

Suroviny na náplň by měly mít pokojovou teplotu, snáze se spojí. Rozmixujte najemno Cottage se smetanovým sýrem, poté přidejte smetanu, krupicový a vanilkový cukr a promíchejte. Do směsi přilijte limetkovou šťávu z půlky limetky, 1 lžičku nastrouhané dobře omyté kůry a vejce. Dobře pomíchejte, aniž by hmota nabírala zbytečně vzduch. Náplň rovnoměrně rozetřete na korpus a nechte 5 minut odpočinout.

Pečte cca hodinu, první půlhodinu troubu neotevírejte. Cheesecake je hotový, má-li zlaté okraje a je měkký. Pokud poklepete na okraj formy, náplň se musí zachvět. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu v pootevřené troubě a potom na pár hodin do lednice.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lida.P 15. 11. 2011, 17:33
KRasnyyyyyyyy ^o) ^o) ^o) ^o)dnes jsem upekla a je viborny (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)DEKUJI MOC (L) (L) (L)
ajkammm 2. 2. 2011, 20:56
vypadá výborně (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie