(recept
si oblíbilo 134 návštěvníků)
BISKUPSKÝ-Bílkový CHLEBÍČEK KRÁSNĚ VLÁČNÝ-jak využít bílky
Potřebné ingredience
NA 1 PLECH :10 BÍLKŮ, 30 -40 DKG PÍSKOVÉHO CUKRU, 30 DKG POLOHRUBÉ MOUKY, 30 DKG KANDOV. OVOCE, 30DKG TUKU- NAPŘ .HERA-ROZPUSTIT,1 PRÁŠEK DO PEČIVA. 1 VELKÉ JABLKO-BEZ ŠLUPKY NAKRÁJET NA MALÉ KOSTIČKY,NA POLEVU. ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ-ASPOŃ 4 VELKÉ, 125 DKG 100 % TUKU,
Postup přípravy
DO VELKÉ MÍSY DÁT VŠECHNY PŘÍSADY AŽ NA BÍLKY, TY SE UŠLEHAJÍ A PŘIDAJÍ NAKONEC. HMOTU NALÍT NA PLECH S PEČÍCÍM PAPÍREM, PRO SNADNÉ VYKLOPENÍ.VYMAŽU A VYSYPU JEN BOKY. PEČU NA 165-175 STUPNÍCH, PO VYCHLADNUTÍ VYKLOPÍM UPEČENOU BUCHTU NA NĚJAKOU PODLOŽKU A NAKRÁJÍM ALESPOŇ NA 8 DÍLŮ.
POLEVA:
VE VODNÍ LÁZNI( KASTROLEK S ČOKOLÁDOU DÁT DO KASTROLKU S VODOU)ROZPUSTIT ČOKOLÁDU, PŘDAT 100% TUK, POTŘÍT NAKRÁJENÉ KOUSKY CHLEBÍČKU, DÁT VEN, NEBO DO LEDNICE ZTUHNOUT, POTÉ POTŘÍT POSLEDNÍ STRANU, OPĚT DÁT ZTUHNOUT A NAKONEC NA OZDOBU POŽÍT ČOKOLÁDU SVĚTLÉ BARVY Z PYTLÍKU. SKLADOVAT V CHLADNU.
VŽDY SI JICH NĚKOLIK DÁM DO FOLIE A ŠUP DO MRAZÁKU :o)))
JEŠTĚ SE MĚ PTAJÍ MAMINKY, CO DĚLÁM SE ŽLOUTKY-KDYŽ PEČU DORTY, KYNUTÉ BUCHTY ATD,KDE SE POUŽIJÍ JEN ŽLOUTKY,TAK BÍLKY SCHOVÁM DO KRABIČKY A DO MRAZÁKU......NO A POTÉ PUŽIJI NA BISKUPÁK...
POLEVA:
VE VODNÍ LÁZNI( KASTROLEK S ČOKOLÁDOU DÁT DO KASTROLKU S VODOU)ROZPUSTIT ČOKOLÁDU, PŘDAT 100% TUK, POTŘÍT NAKRÁJENÉ KOUSKY CHLEBÍČKU, DÁT VEN, NEBO DO LEDNICE ZTUHNOUT, POTÉ POTŘÍT POSLEDNÍ STRANU, OPĚT DÁT ZTUHNOUT A NAKONEC NA OZDOBU POŽÍT ČOKOLÁDU SVĚTLÉ BARVY Z PYTLÍKU. SKLADOVAT V CHLADNU.
VŽDY SI JICH NĚKOLIK DÁM DO FOLIE A ŠUP DO MRAZÁKU :o)))
JEŠTĚ SE MĚ PTAJÍ MAMINKY, CO DĚLÁM SE ŽLOUTKY-KDYŽ PEČU DORTY, KYNUTÉ BUCHTY ATD,KDE SE POUŽIJÍ JEN ŽLOUTKY,TAK BÍLKY SCHOVÁM DO KRABIČKY A DO MRAZÁKU......NO A POTÉ PUŽIJI NA BISKUPÁK...
UPEČENÝ NAKRÁJET NA DÍLKY
ČOKOLÁDU ROZPUSTIT VE VODNÍ LÁZNI
POTŘÍT ČOKOLÁDOU NAPŘED VRCHNÍ STRANY, PO ZATUHNUTÍ V CHLADNU, POTŘÍT I TU POSLEDNÍ
HOTOVO
ŘEZ
NĚCO ZBAŠTT HNED, NĚCO PŘÍBUZNÝM, ZBYTEK DO LEDNICE, ČI MRAZÁKU...VŽDY SE HODÍ-.....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Bubalka
(upraveno)
4. 12. 2009, 23:00
povedlo se Vám to skvěle, tento je velmi vláčný, nic suchého a velmi chutný !!!!! pěču ho vždy pro veškeré příbuzenstvo.
lumka
(upraveno)
19. 12. 2008, 16:11
Paráda,hned se do něho pustím už jsme si to nachystala,díky
Bubalka
(upraveno)
19. 12. 2008, 20:36
@lumka
tak to jsem zvědavá... jáje mám také v mrazáku,manžel me,usí sladké, ale tento chlebíček doslova sež....je dobré si s tím pohrát a obalit to tou čokoládou, je to chutnější, než jen tak...
Siminča
(upraveno)
19. 12. 2008, 15:48
Paráda!!Mě zrovna zbylo 10 bílků a já přemýšlím co s nima!A tohle je recept přímo na 10 bílků-mám šílenou radost!Určitě vyzkouším-díky za recept!
Siminča
(upraveno)
19. 12. 2008, 22:51
@Siminča
Tak se pochlubím,sice nic moc se mi to nepovedlo poletím tou čokoládou... Jinak nedávala jsem jablka,ale dávala jsem ke kandovanému ovoci ořechy + na kousky čokoládu (no a chlebíček mi díky čokoládě snědl ) No však koukněte, moooc díky za recept! http://foto.dama.cz/foto.php?f=449613 Snad vám nebude nevadit,že jsem vám tam uvedla vaše ID-jestli ano písněte a dám ho pryč
Bubalka
(upraveno)
26. 12. 2008, 22:27
@Siminča
díky, nevadí mi to vůbec, hlavně, že chutná...
DAPED
(upraveno)
11. 12. 2008, 19:44
aha tak to je zase něco jiného, ale ve finále to fypadá skoro stejně, škoda že mi syn vymazal foto měla jsem ho po dnešním pečení vyfocený, ale už je bohužel v alobalu a na chalupě, dávám do formy a on trochu vyskočí a pak se to krájí na plátky, nemám tam žádný tuk...jen ty bílky a cukr a mouku a pak ty ingredience, ale je to moc dobrý kdybych ho neuklidila tak nemám už ani kousíček...schválně někdy zkuste, já zkusím zase ten váš ukládám recept díky moc...to spíš jako biskupsyký chlebíček ten váš...
Bubalka
(upraveno)
11. 12. 2008, 19:49
@DAPED
JÁ CHCI TEN VÁŠ TAKÉ VYZKOUŠET, DĚLÁM RÁDA JIŽ PROVĚŘENÉ RECEPTY...
AliceM
(upraveno)
11. 12. 2008, 0:15
Určitě vyzkouším hned zítra, jen u nás nemá nikdo rád kandované ovoce, tak dám jen hrozinky-to by neměl být problém, že jo Blani.
DAPED
(upraveno)
12. 12. 2008, 8:56
@AliceM
když nemají rádi kandované ovoce, tak dejte na kousky nakrájené želé bonbony, je to taky moc dobrý mám to vyzkoušené....
Bubalka
(upraveno)
11. 12. 2008, 0:24
@AliceM
U nás také děti nemusí to kandované ovoce, dávám tam tedy někdy jen ty jablíčka,ale o 2 víc. no a hrozinky, budou já ho dělám pozítří ale na 4 plechy ...
AliceM
(upraveno)
11. 12. 2008, 10:28
@Bubalka
No, k nám dnes přijde kamarádka s ratolestma na návštěvu, tak půjdu z práce dřív domů, kolem druhé hodinky upeču, oni přijdou v 17hod, tak to snad stihnu i počokoládovat a myslím, že o víkendu budu péct znova . Je to určitě super vlhké a to je vždycky dobrůtka . Pak napíšu
Bubalka
(upraveno)
11. 12. 2008, 18:00
@AliceM
díky, jsem zvědavá......
AliceM
(upraveno)
16. 12. 2008, 0:08
@Bubalka
Tak Blani, upekla jsem nakonec z poloviční dávky , dala jsem to do srnčího hřbetu - je pravda, že asi pokud je to nižší, tak se s tím líp pracuje, ale u nás jsem jej nestihla ani polít čokoládou, protože co nesnědla návštěva, tak dorazil obratem synátor s - . Naprosto super recpet, určitě ještě do konce roku upeču . Díky a krásné svátky
Bubalka
(upraveno)
16. 12. 2008, 21:33
@AliceM
jsem velice ráda, že Vám chutná......
zdenča111
(upraveno)
29. 11. 2008, 21:50
A žloutky se tam nedávají, co potom s nimi děláte
Bubalka
(upraveno)
1. 12. 2008, 14:21
@zdenča111
No, to je právě to......sposta buchet , dortů a moučníků se dělá jen ze žloutků a bílky mi zbudou-tak je dám do krabičky, do mrazáku a když jich mám na Biskupák,tak ho udělám.....Opravdu vyzkoušejte, je to lahoda....
Bubalka
(upraveno)
29. 11. 2008, 20:12
VÝBORNÉ na vánoční svátky......
Bubalka
(upraveno)
8. 3. 2008, 17:18
DNES JSEM DĚLALA A JEN SE PO NĚM ZAPRÁŠLO...
MUNDA1
(upraveno)
10. 1. 2008, 22:20
VYPADÁ TO ÚŽASNĚ. KE LAHODA.
Bubalka
(upraveno)
4. 5. 2008, 18:58
:o))
Nellynka75
(upraveno)
6. 12. 2007, 21:01
Blani, mám hotovo, ale zdá se mi to o proti té Vaší fotce nízké. Mám to tak asi 1cm. Kde mohla vzniknout chyba? Jak šleháte ty bílky? Ale jinak to vypadá nádherně, už se nám zbýhají sliny. Předem díky za odpověď.
Bubalka
(upraveno)
7. 12. 2007, 15:28
@Nellynka75
Miruško- už jsem psala včera, ale spadl mi počítač. jak máte velý plech ?? dala jste pr .do pečiva ??Jinak se se sněhem moc nepiplám, v robotu ušlehám, v robotu vmíchám, žádné jemné zacházení, když mě vidí moje maminka, jak peču, tak že se diví, že se mi to vždy povede-ona má ještě starou poctivou školu.....já ne, vše do jedné mísy a je hotovo, kdyžtak mobil :608 730 631 Ještě mě napadlo, udělejte to z 1 a půl dávky, myslím, že máte větší plech.....