(recept
si oblíbilo 67 návštěvníků)
BRUSINKA DORT

Potřebné ingredience
PIŠKOT: 4 vejce, 4 PL cukru, 4 PL teplé vody, 5 PL polohrubé mouky, 1 PL kakaa, 1/2 Prášku do pečiva, 50 g tmavé čokolády, 1 PL másla. KRÉM: 2 skleničky brusinek, 1 malinový pudink, 2 zakysané smetany, 2 vanilkové cukry, 2PL rumu, 4 šlehačky,ztužovač.
Postup přípravy
Žloutky + cukr + vodu ušleháme, přidáme roztopenou čokoládu s 1 polévkovou lžící másla a necháme zchladnout, mouku s práškem do pečiva a kakaem, nakonec přidáme sníh z bílků. Nalijeme do dortové formy průměr 26 cm na pečící papír a pečeme na 180 st. cca 20 minut. Necháme vychladit. Piškot přendáme na tác a kolem vrátíme umytý dortový ráfek. Nebo necháme v dortové formě, záleží na vás. Propícháme piškot a pokapeme rumem.
Krém: Brusinky /cca 400-500 g/ svaříme s 1 malinovým pudinkem od Oetkera, bude to husté, ale pak se vše krásně vyšlehá, necháme vychladit a pak přidáme do zakysaných smetan, smíchaných s vanilkovým cukrem. Promícháme metličkou. Ušleháme 2 šlehačky + ztužovač a vmícháme do brusinkového krému, naneseme na piškot. Nahoru naneseme ušlehané zbývající 2 šlehačky. Necháme vychladit.
Do krému můžeme přidat trošku rumu. Je moc dobrý a jednoduchý. Šlehačky můžete použít práškové od Oetkera, dobře drží tvar, ale jsou lehce oslazené, jinak samozřejmě normální neochucené.
Krém: Brusinky /cca 400-500 g/ svaříme s 1 malinovým pudinkem od Oetkera, bude to husté, ale pak se vše krásně vyšlehá, necháme vychladit a pak přidáme do zakysaných smetan, smíchaných s vanilkovým cukrem. Promícháme metličkou. Ušleháme 2 šlehačky + ztužovač a vmícháme do brusinkového krému, naneseme na piškot. Nahoru naneseme ušlehané zbývající 2 šlehačky. Necháme vychladit.
Do krému můžeme přidat trošku rumu. Je moc dobrý a jednoduchý. Šlehačky můžete použít práškové od Oetkera, dobře drží tvar, ale jsou lehce oslazené, jinak samozřejmě normální neochucené.

trochu jinak podle Jany. I
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jananovazak
(upraveno)
4. 3. 2025, 4:51


nahlásit
74Martina
(upraveno)
17. 1. 2016, 14:42
Naprosto luxusní záležitost
jsem pekla dceři k desátým narozeninám a musím říct,že je opravdu výborný-nezbyl ani drobeček.



nahlásit
dfrtht45ftzh
(upraveno)
22. 2. 2025, 19:51
@74Martina
Martino, prosím, napsala jsem do diskuze dotaz, ale nikdo neodpovídá. Můžete mi prosím napsat jak udělat ten krém? Jak postupovat s těmi brusinkami, mám spíše džem a ne kompot. Moc Vám děkuji.
nahlásit

Itula
(upraveno)
26. 1. 2016, 12:34
@74Martina
Děkuji Martino

nahlásit
dfrtht45ftzh
(upraveno)
21. 2. 2025, 19:24
Prosím o radu, mám 40 dkg brusinkový kompot, ale vypadá to spíše jako džem. Tekutý kompot nemohu sehnat. Můžete mi prosím napsat jak jste postupovala? Mám to zředit? Chci ten dort zkusit. Děkuji.
nahlásit
laskonka333
(upraveno)
28. 1. 2016, 11:59












nahlásit

žingi
(upraveno)
26. 1. 2016, 12:54
to je krása


nahlásit

novackova
(upraveno)
17. 1. 2016, 16:28




nahlásit
janai
(upraveno)
27. 1. 2012, 11:30
tento výborný recept jsem podle vás pekla už mockrát, dokonce i v této úpravě http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3927913 a až teď jsem si uvědomila, že jsem Vám za něj ani nepoděkovala, je totiž fakt skvělý. Když má přijet sestra na návštěvu, tak už předem hlásí...."doufám, že víš, co máš upéct" takže moc děkuji za recept

nahlásit

Itula
(upraveno)
27. 1. 2012, 23:58
@janai
To mám radost, děkuji. Jani máte je krásné



nahlásit

vevey
(upraveno)
26. 1. 2012, 17:24



nahlásit

Itula
(upraveno)
27. 1. 2012, 23:55
@vevey
Děkuji a zdravím do Havířova



nahlásit

nagype
(upraveno)
23. 9. 2011, 17:03
Zito, mouka je polohrubá? Chtěla bych dortík zkusit Sašence k narozeninám, vypadá nádherně

nahlásit

Itula
(upraveno)
24. 9. 2011, 2:49
@nagype
Ahoj Petro, ano polohrubá, to je moje chyba, že jsem neuvedla. Opravím. Tak ať chutná.
Zita

nahlásit

Evelinaa
(upraveno)
20. 3. 2011, 17:11
Skvělý dort,
jednoduchý a úspěch u všech zaručen.
Nic lepšího jsem nejedla...


nahlásit

Itula
(upraveno)
21. 3. 2011, 0:57
@Evelinaa


nahlásit
Vladik.b
(upraveno)
17. 3. 2011, 17:48









nahlásit

Itula
(upraveno)
19. 3. 2011, 0:13
@Vladik.b
Vlaďko, hlavně když chutná




nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
3. 3. 2011, 10:28
Receptík vypadá Zito-náramě-také hledám něco na oslavu Tomášů-tak to bude asi přesně ono.Díky Alča


nahlásit

Itula
(upraveno)
4. 3. 2011, 10:14
@chalupnicka
Alenko, tak ať se povede a děkuji



nahlásit

TanjaFo
(upraveno)
2. 3. 2011, 9:22
To je jeden z mála dortů, tady na mmb, co bych si určitě dala. Tento lahodí nejen oku, ale i jazyku. Marcipánové a krémové jsou nádherné, ale ty osobně nemusím, ale tohle musí být mňam. Určitě zkusím, narozky budou coby-dup

nahlásit

Itula
(upraveno)
3. 3. 2011, 1:29
@TanjaFo
Táňo, děkuji za milý komentář a určitě vyzkoušejte



nahlásit

JanaHovor
(upraveno)
1. 3. 2011, 13:58
Dobrý den Zituš, váš recept mě nadchl - mám domácí zavařený rybíz jako brusinky, tak bych to prubla s ním - jen nevím kolik gramů mají ty brusinky co používáte. Jestli je budete někdy mít po ruce, kukněte se mi prosím
Děkuju Jana

nahlásit

Itula
(upraveno)
2. 3. 2011, 1:25
@JanaHovor
Jani, kupuji brusinky v šestihranné skleničce od Rolnik, mají v Tescu i v jiných marketech, jsou velké a pěkně husté, nejsou přeslazené, což je dobře. Používám je i ke svíčkové atd. Sklenička má 300 gramů, do krému používám 400 až 500 g , ale použít můžete i svoje domácí, zkusit můžete i z rybízu, doufám, že budete spokojená a pak písněte
Připsala jsem množství do receptu.



nahlásit

JanaHovor
(upraveno)
2. 3. 2011, 9:06
@Itula
Děkuju moc - o víkendu určo zkusím
mám těch domácích faleš.brusinek hafo, tak zkusím z toho
Pak určo napíšu - mějte se Jana



nahlásit

JanaHovor
(upraveno)
13. 3. 2011, 19:54
@JanaHovor
Tento víkend jsem tvořila z rybízu alá brusinky, nejprv mi to přišlo hodně zvláštní, ale u druhého kousku mi to zachutnalo víc a rodina si ho nemohla vynachválit
jen bych nedávala už ty vanilkové cukry, bylo to dosti sladké. Moc díky


nahlásit

Itula
(upraveno)
14. 3. 2011, 9:35
@JanaHovor
Jani, když dáte dva cukry do dvou zakysanek + dvě nesladké šlehačky , tak to je akorát, ale záleží jak máte ty kompoty sladké, jestli je máte sladší, tak je nedávejte. Já brusinky kupuji a jsou sladko kyselé, pak by to bylo víc kyselejší. Vím, že domácí většinou sladíme víc, takže musíš vždy podle své chuti. Jsem ráda, že chutnalo






nahlásit

JanaHovor
(upraveno)
14. 3. 2011, 12:25
@Itula
Jo jo tak jsem to myslela, že kdyby někdo dělal jako já z domácích faleš.brusinek, tak už nedávat cukříky
Origoš brusinky budou myslím ještě chutnější


nahlásit

haroub
(upraveno)
27. 2. 2011, 19:31
To musí být lahoda,mńam

nahlásit

Itula
(upraveno)
28. 2. 2011, 11:11
@haroub


nahlásit

spero
(upraveno)
26. 2. 2011, 18:16










nahlásit

Itula
(upraveno)
28. 2. 2011, 11:11
@spero
Ivanko, děkuji, je moc dobrý




nahlásit