(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
KŘEHKÉ ROHLÍČKY
Potřebné ingredience
Těsto: 100 g hladké mouky, 250 g moučkového cukru, 1/2 lžičky jedlé sody, 125 g vlašských ořechů, 125 g másla Dohotovení: 100 g čokoládové polevy
Postup přípravy
1. Hladkou mouku prosijeme s moučkovým cukrem do mísy, přidáme jedlou sodu, jemně namleté vlašské ořechy a na malé kousky nakrájené změklé máslo. Všechny suroviny dobře promícháme a vypracujeme hladké těsto. 2. Formičky na rohlíčky naplníme slabou vrstvou těsta a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C přibližně 15 minut. Během pečení se rohlíčky nafouknou. Je ovšem třeba mít na paměti, že rohlíčky nesmíme péct příliš zprudka nebo splasknou. 3. Upečené, ještě vlažné rohlíčky vyklopíme z formiček a necháme vychladnout. Potom rozehřejeme ve vodní lázni čokoládovou polevu, konce rohlíčků do ní namočíme a necháme zatuhnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Davuka
(upraveno)
6. 12. 2007, 22:31
Dnes sem je upekla a jsou polovina se už snědla takže se můžu vrhnout na další várku
Martinkova
(upraveno)
6. 12. 2007, 9:57
Dnes jdu na ně
Šperky TA-JI-TY
(upraveno)
19. 7. 2006, 21:34
Tento recept jsem objevila tyto vánoce v nějakém časopise a opravdu lahůdka, hned si ho členové rodiny žádali. I když se mi zdálo, že tam je hodně cukru, tak jsou rohlíčky opravdu výborné a křehké.