Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 483 návštěvníků)

Čokoládovo-kokosové řezy (vynikající)

0.0
Čokoládovo-kokosové řezy (vynikající)

Potřebné ingredience

250 g Héry, 200 g čokolády na vaření, 1 hrnek cukru, 1,5 hrnku hladné mouky, hrnek mléka, 2 vejce, přášek do pečiva, vanilkový cukr.Kokosová náplň: 250 g kokosu, 1 Salko, vejce.

Postup přípravy

Héru a rozlámanou čokoládu rozpustíme ( v mikrovlnce nebo na sporáku) a necháme trochu vychladnout. Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva. Přidáme rozpuštěnou čokoládu. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na kokosovou náplň smícháme kokos ze salkem a vejcem. Tvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu ( těsto je lepivé, proto jsem namáčela ruce do vody) a pokládáme na těsto. Pečeme při 200°C cca 25-30 minut. Necháme do druhý dne uležet ,řezy jsou vlačnější( první den se drolí, ale je taky dobrá). Recept mám ze stránek : apetitonline.cz , ale je trochu upravený :)))

=)

=)

=)

=)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jada76 7. 5. 2011, 1:30
Olinko, děkuji za recept, buchta výborná!!! Musela jsem ochutnat ještě vlažnou ,-) Přiznám se, že jsem pečení tohoto odkládala, měla jsem obavy z těch kuliček, ale skoro mě "šokovalo", jak to jde rychle, nebyla to tak strašná piplačka, jak jsem čekala (Y) řešila jsem to "sladké" salko a nakonec jsem koupila ve skleničce zahuštěné mléko neslazené, porovnala jsem štítky, aby to bylo podobné salku (doma jsem zjistila, že je to mléko do kávy :-p ) a přidala 1/2 vanil.cukru. takže minim.sladké a efekt stejný a stálo 20,- místo 42,- za salko :-o :-o a kokosem jsem posypala syrovou buchtu, takže se to pak tolik nesypalo... super inspirace, určitě budeme dělat častěji!!! díííky (L)
Olča =) 7. 5. 2011, 13:37
@Jada76 Janičko,děkuji za krásný komentář. (L) (L) (L) (F) (F) (F)
alemach (upraveno) 6. 5. 2011, 16:12
Buchta je upečená, jen nevím jestli na ni pak ještě čokoládu a pak až ten kokos *-) Když dám jen kokos, tak musí padat *-)
Olča =) 6. 5. 2011, 17:52
@alemach Alenko,můžete klidně polit čokoládou,kokos pak lépe drží. (zajic) (zajic)
Dommi 5. 5. 2011, 18:37
moc dobré (Y) sladké je to akorát, přeslazené určitě ne, jak jsem četla níže :-$ a pekla jsem včera večer - ráno jsme jedli a nic se mi nedrobilo |:o) |:o) |:o)
hanifka 5. 5. 2011, 12:54
(Y) (Y) výborné (clamp) (clamp)
Olča =) 5. 5. 2011, 17:27
@hanifka (L) (F) (L)
aknalb6677 4. 5. 2011, 20:40
Řezy mi moc chutnaly (Y),druhý den byly vynikající a třetí den božské. (L) Mohu jen doporučit a poděkovat za recept. (C)
Olča =) 5. 5. 2011, 17:26
@aknalb6677 Děkuji (F) (L) (L)
andyy 4. 5. 2011, 8:43
jé ty z alberta taky mužu (zajic)vyzkouším a pak pisnu porovnáni (F)
lussis 3. 5. 2011, 20:47
Oli, já jsem zkusila, není špatný, ale přišlo mi to celkem obyčejnější na to, jaké jsou tam suroviny. A to vajíčko do kokosu bych určitě neubírala, myslím, že by to bylo potom vláčnější. :-S Lucka.
Olča =) 4. 5. 2011, 16:27
@lussis (F) (F) (F) (F) (F) (F)
JanaHovor 3. 5. 2011, 18:22
Taky jsem pekla hned na Velikonoce a byl výboný |:o) jen bych příště přidala vajce do těsta, jestli to nepomůže, aby se to tak nedrobilo. Měla jsem toho upečeno víc a až 3 den byly suprově vláčné (Y) příště pokapu rumem a dám nahoru polevu (Y) a sladké je to akorát :-p nic přeslazeného :-)
Olča =) 3. 5. 2011, 19:20
@JanaHovor Jani,děkuji za pochvalu. Taky se mi první den hodné se drobil,ale druhý den už ne tolik.Proto je v receptu napsáno"nechat uležet do druhého dne".Také se mi nezdál přeslazený(nevím jak na to přišla p.Jita,rozhodně ho nezkoušela). Příště také zkusím z polevou. (L) (L) (hello) (hello)
evakycek 2. 5. 2011, 19:28
Milá Oli moc děkuji za ten to recept, manžel a děti tu buchtu milují, manžel bude moc rád když jí bude mít v neděli ráno v troubě něž kdyžby musel vystartovat ráno do Alberta. (Y)
Olča =) 3. 5. 2011, 19:03
@evakycek Evičko,není to sice original,ale dost se mu podobá.Tak snad se rodinka pochutná. (hello) (hello)
kracena 1. 5. 2011, 21:47
Tak tenhle moučníček je fakt vynikající.S ničím žádný problém,prostě fajn.Jen jsem buchtičku pocákala čokoládou.Obr mňamka.Díky za receptík (Y) (pl)
Olča =) 2. 5. 2011, 16:28
@kracena Děkuji Kaťo.Příště také poliji čokoládou aby kokos lépe držel. (F) (F) (F)
bezvaobchod 1. 5. 2011, 21:33
Je to přesně tak jak píšete. VYNIKAJÍCÍ (D) je to vláčné a na můj vkus akorát sladké :-) Děkuji za tento bezva recept. Určitě se u nás doma zabydlí.
Olča =) 2. 5. 2011, 16:23
@bezvaobchod Radko,děkuji za pochvalu :-) :-)Těší mě,že vám chutnal. (L) (L) (L)
Vanusak 1. 5. 2011, 21:19
Áááá, tak já už vím, co budu péct příště! |:o) Super. (Y)
Olča =) 2. 5. 2011, 16:19
@Vanusak Ivi,zkuste a dejte vědět jak chutnal (hello) (flower)
chucky 1111 1. 5. 2011, 17:25
Zdravím vypadá zajímavě jdem ho vyzkoušet :-)
Olča =) 2. 5. 2011, 16:18
@chucky 1111 Tak snad se vám povedl a chutnal (F) (F) (F)
maadness 30. 4. 2011, 9:58
(Y) (Y) (Y) vcera som tento kolacik piekla. nam velmi chutil a len sa tak po nom zaprasilo. kedze tu pisu, ze bol presladeny, dala som do cesta menej cukru. s gulickami sa mi robilo dobre, to som si urobila ako prve a dala som to do chladnicky, kym som si pripravila cesticko. a nam velmii chutil. dakujem za receptik a urcite ho budem robit castejsie. (L) (L) (L) (L) (L)
Olča =) 30. 4. 2011, 10:29
@maadness Děkuji Lucunko za vyzkoušení,jsem ráda,že vám řezy chutnaly (F) (F) (L) (L)
kacis09 28. 4. 2011, 20:40
Děkuji Olinko za recept,dneska upečeno,teda ty kuličky jsou hrozný 8o| ještě že mám děti který je splácali :-) nevim jak mají chutnat řezy s alberta,ale zatim to teda doma úspěch nemá,uvidíme zítra,asi je mám rozmlsaný,a přeslazený mi to nepřijde. (L)
Olča =) (upraveno) 30. 4. 2011, 10:27
@kacis09 Řezy jsem pekla dvakrát a pokaždé měly úspěch.Kokosová hmota je lepkavá. Do kuliček jsem dávala menší vejce(v originále jsou dokonce 2 vejce).Aby hmota byla tvarovatelnámužete přidat ještě kokos .Přeslazené jsem také neměla. Děkuji za vyzkoušení! :-)
janoule 28. 4. 2011, 11:26
Prosím, to salko se dává uvařené nebo ne? *-) Děkuji
Olča =) 28. 4. 2011, 18:31
@janoule Jani,Salko se nevaří. (F) (F)
Lucie-Anna 27. 4. 2011, 14:08
Prosím, kdy to posypáváte tím kokosem - hned po upečení?
Olča =) 27. 4. 2011, 16:45
@Lucie-Anna Ano, hned po upečení (F)
Lendik24 27. 4. 2011, 14:05
Máte už vyzkoušeno, mamčí? :-$ Chystám se na řezy v pátek, chutnají opravdu jako ty z Albertu? (F)
koblizecek 24. 4. 2011, 19:31
Me to nechuna je to preslazene. *-)
darinka30 2. 5. 2011, 12:59
@koblizecek nie je vobec sladky... (F)
Olča =) 30. 4. 2011, 10:18
@koblizecek Jitko,podle čeho jste usoudila,že je přeslazený,pekla jste ho nebo to znate z Alberta? *-)
jajulik 24. 4. 2011, 18:35
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie