(recept
si oblíbilo 483 návštěvníků)
Čokoládovo-kokosové řezy (vynikající)
Potřebné ingredience
250 g Héry, 200 g čokolády na vaření, 1 hrnek cukru, 1,5 hrnku hladné mouky, hrnek mléka, 2 vejce, přášek do pečiva, vanilkový cukr.Kokosová náplň: 250 g kokosu, 1 Salko, vejce.
Postup přípravy
Héru a rozlámanou čokoládu rozpustíme ( v mikrovlnce nebo na sporáku) a necháme trochu vychladnout. Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva. Přidáme rozpuštěnou čokoládu. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na kokosovou náplň smícháme kokos ze salkem a vejcem. Tvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu ( těsto je lepivé, proto jsem namáčela ruce do vody) a pokládáme na těsto. Pečeme při 200°C cca 25-30 minut. Necháme do druhý dne uležet ,řezy jsou vlačnější( první den se drolí, ale je taky dobrá). Recept mám ze stránek : apetitonline.cz , ale je trochu upravený :)))
=)
=)
=)
=)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jada76
(upraveno)
7. 5. 2011, 1:30
Olinko, děkuji za recept, buchta výborná!!! Musela jsem ochutnat ještě vlažnou Přiznám se, že jsem pečení tohoto odkládala, měla jsem obavy z těch kuliček, ale skoro mě "šokovalo", jak to jde rychle, nebyla to tak strašná piplačka, jak jsem čekala řešila jsem to "sladké" salko a nakonec jsem koupila ve skleničce zahuštěné mléko neslazené, porovnala jsem štítky, aby to bylo podobné salku (doma jsem zjistila, že je to mléko do kávy ) a přidala 1/2 vanil.cukru. takže minim.sladké a efekt stejný a stálo 20,- místo 42,- za salko a kokosem jsem posypala syrovou buchtu, takže se to pak tolik nesypalo... super inspirace, určitě budeme dělat častěji!!! díííky
Olča =)
(upraveno)
7. 5. 2011, 13:37
@Jada76
Janičko,děkuji za krásný komentář.
alemach
(upraveno)
6. 5. 2011, 16:12
Buchta je upečená, jen nevím jestli na ni pak ještě čokoládu a pak až ten kokos Když dám jen kokos, tak musí padat
Olča =)
(upraveno)
6. 5. 2011, 17:52
@alemach
Alenko,můžete klidně polit čokoládou,kokos pak lépe drží.
Dommi
(upraveno)
5. 5. 2011, 18:37
moc dobré sladké je to akorát, přeslazené určitě ne, jak jsem četla níže a pekla jsem včera večer - ráno jsme jedli a nic se mi nedrobilo
hanifka
(upraveno)
5. 5. 2011, 12:54
výborné
Olča =)
(upraveno)
5. 5. 2011, 17:27
@hanifka
aknalb6677
(upraveno)
4. 5. 2011, 20:40
Řezy mi moc chutnaly ,druhý den byly vynikající a třetí den božské. Mohu jen doporučit a poděkovat za recept.
Olča =)
(upraveno)
5. 5. 2011, 17:26
@aknalb6677
Děkuji
andyy
(upraveno)
4. 5. 2011, 8:43
jé ty z alberta taky mužu vyzkouším a pak pisnu porovnáni
lussis
(upraveno)
3. 5. 2011, 20:47
Oli, já jsem zkusila, není špatný, ale přišlo mi to celkem obyčejnější na to, jaké jsou tam suroviny. A to vajíčko do kokosu bych určitě neubírala, myslím, že by to bylo potom vláčnější. Lucka.
Olča =)
(upraveno)
4. 5. 2011, 16:27
@lussis
JanaHovor
(upraveno)
3. 5. 2011, 18:22
Taky jsem pekla hned na Velikonoce a byl výboný jen bych příště přidala vajce do těsta, jestli to nepomůže, aby se to tak nedrobilo. Měla jsem toho upečeno víc a až 3 den byly suprově vláčné příště pokapu rumem a dám nahoru polevu a sladké je to akorát nic přeslazeného
Olča =)
(upraveno)
3. 5. 2011, 19:20
@JanaHovor
Jani,děkuji za pochvalu. Taky se mi první den hodné se drobil,ale druhý den už ne tolik.Proto je v receptu napsáno"nechat uležet do druhého dne".Také se mi nezdál přeslazený(nevím jak na to přišla p.Jita,rozhodně ho nezkoušela). Příště také zkusím z polevou.
evakycek
(upraveno)
2. 5. 2011, 19:28
Milá Oli moc děkuji za ten to recept, manžel a děti tu buchtu milují, manžel bude moc rád když jí bude mít v neděli ráno v troubě něž kdyžby musel vystartovat ráno do Alberta.
Olča =)
(upraveno)
3. 5. 2011, 19:03
@evakycek
Evičko,není to sice original,ale dost se mu podobá.Tak snad se rodinka pochutná.
kracena
(upraveno)
1. 5. 2011, 21:47
Tak tenhle moučníček je fakt vynikající.S ničím žádný problém,prostě fajn.Jen jsem buchtičku pocákala čokoládou.Obr mňamka.Díky za receptík
Olča =)
(upraveno)
2. 5. 2011, 16:28
@kracena
Děkuji Kaťo.Příště také poliji čokoládou aby kokos lépe držel.
bezvaobchod
(upraveno)
1. 5. 2011, 21:33
Je to přesně tak jak píšete. VYNIKAJÍCÍ je to vláčné a na můj vkus akorát sladké Děkuji za tento bezva recept. Určitě se u nás doma zabydlí.
Olča =)
(upraveno)
2. 5. 2011, 16:23
@bezvaobchod
Radko,děkuji za pochvalu Těší mě,že vám chutnal.
Vanusak
(upraveno)
1. 5. 2011, 21:19
Áááá, tak já už vím, co budu péct příště! Super.
Olča =)
(upraveno)
2. 5. 2011, 16:19
@Vanusak
Ivi,zkuste a dejte vědět jak chutnal
chucky 1111
(upraveno)
1. 5. 2011, 17:25
Zdravím vypadá zajímavě jdem ho vyzkoušet
Olča =)
(upraveno)
2. 5. 2011, 16:18
@chucky 1111
Tak snad se vám povedl a chutnal
maadness
(upraveno)
30. 4. 2011, 9:58
vcera som tento kolacik piekla. nam velmi chutil a len sa tak po nom zaprasilo. kedze tu pisu, ze bol presladeny, dala som do cesta menej cukru. s gulickami sa mi robilo dobre, to som si urobila ako prve a dala som to do chladnicky, kym som si pripravila cesticko. a nam velmii chutil. dakujem za receptik a urcite ho budem robit castejsie.
Olča =)
(upraveno)
30. 4. 2011, 10:29
@maadness
Děkuji Lucunko za vyzkoušení,jsem ráda,že vám řezy chutnaly
kacis09
(upraveno)
28. 4. 2011, 20:40
Děkuji Olinko za recept,dneska upečeno,teda ty kuličky jsou hrozný ještě že mám děti který je splácali nevim jak mají chutnat řezy s alberta,ale zatim to teda doma úspěch nemá,uvidíme zítra,asi je mám rozmlsaný,a přeslazený mi to nepřijde.
Olča =)
(upraveno)
30. 4. 2011, 10:27
@kacis09
Řezy jsem pekla dvakrát a pokaždé měly úspěch.Kokosová hmota je lepkavá. Do kuliček jsem dávala menší vejce(v originále jsou dokonce 2 vejce).Aby hmota byla tvarovatelnámužete přidat ještě kokos .Přeslazené jsem také neměla. Děkuji za vyzkoušení!
janoule
(upraveno)
28. 4. 2011, 11:26
Prosím, to salko se dává uvařené nebo ne? Děkuji
Olča =)
(upraveno)
28. 4. 2011, 18:31
@janoule
Jani,Salko se nevaří.
Lucie-Anna
(upraveno)
27. 4. 2011, 14:08
Prosím, kdy to posypáváte tím kokosem - hned po upečení?
Olča =)
(upraveno)
27. 4. 2011, 16:45
@Lucie-Anna
Ano, hned po upečení
Lendik24
(upraveno)
27. 4. 2011, 14:05
Máte už vyzkoušeno, mamčí? Chystám se na řezy v pátek, chutnají opravdu jako ty z Albertu?
koblizecek
(upraveno)
24. 4. 2011, 19:31
Me to nechuna je to preslazene.
darinka30
(upraveno)
2. 5. 2011, 12:59
@koblizecek
nie je vobec sladky...
Olča =)
(upraveno)
30. 4. 2011, 10:18
@koblizecek
Jitko,podle čeho jste usoudila,že je přeslazený,pekla jste ho nebo to znate z Alberta?
jajulik
(upraveno)
24. 4. 2011, 18:35