Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Čokoládové brownies - vynikající

0.0
Čokoládové brownies - vynikající

Potřebné ingredience

250 g hořké čokolády - dala jsem Orion na vaření, 200 g másla, 4 vejce, 250 g třtinového cukru, 80g hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 50g bílé a 50g mléčné čokolády - dala jsem zbylá Kinder vajíčka

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Zapékací mísu / menší vyšší plech vyložíme pečícím papírem a vytřeme máslem. Hořkou čokoládu nalámeme do misky, přidáme kousky másla a rozpustíme v mikrovlnce (v receptu píšou nad párou - na to kašlu :-))). Necháme vychladit na pokojovou teplotu.

Bílou a mléčnou čokoládu nakrájíme na kousky. Mouku promícháme s kakaem. Do mísy vyklepneme vejce, přisypeme cukr a rozšleháme do pěny. Do našlehaných vajec s cukrem vmícháme rozpuštěnou čokoládu s máslem a přes síto prosijeme mouku s kakaem. Vmícháme nasekané kousky čokolády.

Směs přelijeme do formy, a pečeme v předehřáté troubě asi 20 - 25 minut - až je napovrchu kůrčička. Pozor nepřepéct, je lepší, když je to takové ňahňavé :-)). Po vytáhnutí z trouby necháme ve formě vychladnout, pak krájíme na kousky a doporučuju polít zakysanou smetanou. Je to vynikajíííícííí...

Fotky dodám...sice už jsme půlku "zežrali", ale aspoň ten zbytek vyfotím :-)).

dělala jsem menší množství a ty Kinder vejce v tom nejsou moc vidět, protože je to tenká čokoláda...ale chutná to výborně :-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sklibatko 21. 2. 2009, 15:26
znám trochu jednodušeji,ale je výborné
kopretin.a 21. 2. 2009, 21:53
@sklibatko to už snad ani jednodušší být nemůže ;-)
kopretin.a 21. 2. 2009, 15:22
(zajic) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie