Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 505 návštěvníků)

Nepečený mramorový tvarohový dort s jablečnou vrstvou - vláčný a osvěžující

0.0
Nepečený mramorový tvarohový dort s jablečnou vrstvou - vláčný a osvěžující

Potřebné ingredience

Základem mi byl tvarohový dort od Marie Anne H. (Lakme) ID 24336, jen jsem ubrala moučkový cukr. A k tomu jsem jako osvěžující vrstvu pod tvaroh přidala vařená jablka s pudingem.

Postup přípravy

Dělala jsem do dortové formy o průměru 28 cm.

Všechny přísady na dort si vyndejte nejlépe pár hodin dopředu, když budou mít stejnou teplotu, pak se lépe propojí.

Nádobu pro dort si vyložíme potravinovou folií.

KORPUS: 2 balení BeBe sušenek, 125 g másla (lze i jiné sušenky - albertky, máslové, esíčka apod.)
Sušenky rozmixujeme nebo v igelitovém sáčku najemno rozválíme. Spojíme s povoleným máslem v mastnou drobenku (nejlépe rukama). Hmotu udusáme rovnoměrně na dno nádoby a dáme do lednice chladit.

JABLEČNÁ VRSTVA: 8 jablek, 1 vanilkový cukr, 1 skořicový cukr, 4 lžíce cukru, 1 vanilkový pudink (prášek), 100 ml vody + na podlití jablek
Oloupaná jablka si nakrájíme na kostičky, v hrnci zalijeme do půlky vodou, zasypeme všemi cukry a vaříme, dokud nejsou průhledná, občas potřeba promíchat! Jestli je třeba, přidáme trochu vody, ale jablka taky něco pustí. Ve sklenici si ve 100 ml studené vody rozmícháme puding a vmícháme do vroucích jablek a ještě pár minut provaříme. Necháme chladit, občas promícháme. Když jsou jablka téměř zchladlá, ale ne ještě ztuhlá, nandáme je na korpus a zarovnáme. Na jablka navrstvíme piškoty, které můžeme pokapat rumem (lze i kávou). Studená jablka potom dáme chladit do lednice.

TVAROHOVÁ VRSTVA: 1 tvaroh, 1 smetana ke šlehání, 1 pomazánkové máslo bez příchuti, 150 g cukru moučka, 2 vanilkové cukry, 50 g hořkého kakaa, 100 ml vody, 1 balíček piškotů (na prokládání), rum na pokapání piškotů (nemusí být)
Ve 100 ml vody svaříme kakao, vznikne hutná kaše. Dáme stranou vystydnout.
Smícháme tvaroh, smetanu ke šlehání, pomazánkové máslo a cukry. Vyšleháme do pevnější konzistence, která drží a nestéká. Oddělíme cca 1/3 krému a do něj zašleháme zchlazenou kakaovou kaši.

Na vychlazený korpus s jablkovou vrstvou střídavě nandáváme vedle sebe bílý a kakaový krém. Na něj navrstvíme piškoty, které můžeme opět pokapat rumem. Opakujeme tvarohové krémy a vršek uhladíme cik cak vidličkou, vznikne mramorování. Dáme chladit a ztuhnout do lednice, nejlépe do druhého dne, minimálně však několik hodin.

Dort je opravdu jednoduchý a hlavně spojení jablek a tvarohu s kakaem je to opravdové osvěžující labúžo.

Dobrou chuť.

vaříme jablka

konzistence rozvařených jablek s pudingem

smícháme sušenky s máslem

udusaný korpus dáme chladit

téměř vychladlá jablečná vrstva na vychlazený korpus

jablka poklademe piškoty, můžeme pokapat rumem

kakaový a tvarohový krém

krémy klademe vedle sebe, poklademe piškoty, můžeme pokapat rumem

druhá a poslední vrstva

vidličkou uhladíme cik cak, vznikne mramorování

a vychlazený můžeme krájet

dobrou chuť

pohled z boku na vrstvy

slavnostnější varianta

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

babkamt 30. 11. 2014, 23:28
Torta vyzerá prudko jedlá, určite ju vyskúšam. (Y) (Y) (Y)
Vanusak 2. 12. 2014, 14:12
@babkamt Určitě nebudete litovat. (L)
mirkaberkys 29. 11. 2014, 19:45
Ivo, tak jsem ještě vyzkoušela jednou do formy o průměru 24 cm. Musela jsem ale ubrat jablečnou hmotu. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4660486 http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4660485 Ještě jednou děkuji. Přeji příjemný advent
Vanusak 30. 11. 2014, 21:16
@mirkaberkys Mirko, krásný dort! Hezky slavnostní. Jsem ráda, že se tak hezky povedl a doufám, že i chutnal. (F)
Ninouš 14. 11. 2014, 17:08
Tak ten budu muset zkusit. (Y)
Vanusak 15. 11. 2014, 8:41
@Ninouš Určitě zkuste. (F) Jsem přesvědčená, že bude chutnat a bude brzo pryč. :-)
Ninouš 10. 12. 2014, 15:37
@Vanusak Tak dort jsem dělala o víkendu a byl velmi dobrý. (L)Měla jsem úspěch. (Y)Dělala jsem dva dorty pro dvě oslavenkyně(druhý byl jiný) a oba měly velký úspěch. :-)Moc díky |:o)
Vanusak 13. 12. 2014, 21:04
@Ninouš Nino, moc díky za vyzkoušení. (F) S tímhle je snad úspěch vždy zaručen. (Y) Bezva, že se podařil.
LH 17. 10. 2014, 16:46
Dobrý den Ivo, váš dort je velmi dobrý, všem moc chutná. Dovolila jsem si ho trochu zjednodušit. Do spodu místo sušenek jsem dala piškoty, kakao nerozvařuji, ale pouze zašlehám do krému. Je to rychlejší a na chuti myslím není takový rozdíl. Někdy zkuste... :-) Děkuji za váš recept, mějte se fajn, Lucie.
Vanusak 17. 10. 2014, 21:40
@LH Lucko, piškoty taky někdy dávám, když dělám jen rychlou variantu pro nás doma. Pro návštěvy na efekt je lepší na krájení pevnější spodek. Vyzkoušela jsem i variantu jen do skleničky a taky to vypadá dobře. :-) Díky za vyzkoušení. (F)
babkamt 15. 10. 2014, 8:32
(Y) (Y) (Y)
Vanusak 15. 10. 2014, 10:08
@babkamt (F)
hantonie 14. 10. 2014, 23:25
Dobrý večer Ivo, děkuji za odpovědˇ, budu se teda držet vyzkoušeného Petra
Vanusak 15. 10. 2014, 6:48
@hantonie Určitě to bude lepší. Ať se povede. (F)
hantonie 14. 10. 2014, 0:16
Dobrý večer Ivo, chci se zeptat, můžu nahradit pomazánkové máslo Zlatou Hanou ?
Vanusak 14. 10. 2014, 6:48
@hantonie Petro, přiznám se, že bych nenahrazovala, bude se to máslově lepit jako krém na dort a tohle má být lehký jako tiramisu.
mirkaberkys 12. 10. 2014, 12:50
Ivo, tak mohu říct, že jsem dlouho nejedla něco tak dobrého, jako je tento dezert. Moc děkuji za recept. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4640720 :-)
Vanusak 12. 10. 2014, 21:34
@mirkaberkys Mirko, teda krásně se vám povedl, dortík vypadá skvěle. (Y) Díky za vyzkoušení a jsem ráda, že vám tak chutnalo. (F)
jananovazak 5. 10. 2014, 0:26
(Y) (Y) (Y)
Vanusak 5. 10. 2014, 23:11
@jananovazak (L)
gabb 30. 9. 2014, 18:52
(Y) (Y) (Y)
Vanusak 4. 10. 2014, 20:51
@gabb (F)
laskonka333 24. 6. 2013, 12:43
(C)
Vanusak 30. 6. 2013, 14:59
@laskonka333 Jen si dejte. :-)
myspule 24. 6. 2013, 10:51
(hello) Ivo, děkuji za recept ^o), bylo to vynikající (^), do toho krému jsem pro jistotu přidala ještě želatinový ztužovač :-$, byla to pochoutka, určitě se k tomuto receptu zase někdy vrátím (zajic) ,-) (hello) (hello) (hello)
Vanusak 30. 6. 2013, 14:58
@myspule Michaelo, díky za vyzkoušení, mně ten krém po chvíli v lednici tuhne dostatečně. Jsem ráda, že chutnalo. (F)
jitka.Ch 22. 6. 2013, 14:53
Dobrý den Ivo, zrovna dortík dělám, ale ať míchám, jak míchám, tak bílý krém je řídký *-) Čím to můžu zahustit ? Děkuji za odpověď (F)
Vanusak 30. 6. 2013, 14:56
@jitka.Ch Jitko, omlouvám se Vám, nebyla jsem dlouho na MMB. On ten krém zhoustne, je potřeba ho nechat odpočinout v lednici. Nebo mě napadá třeba pomazánkové máslo? To se dává do tiramisu a krém je dostatečně hustý.
jitka.Ch 24. 6. 2013, 13:40
@jitka.Ch Přidala jsem tvaroh a bylo (Y) je to mňamka, včera jsme si pochutnaly s kamarádkou a dneska si pochutná přítel se synem až se vrátí z Tater.Děkuji za recept (L)
Vanusak 30. 6. 2013, 14:57
@jitka.Ch Tak vidíte, poradila jste si, šikovná! (clamp) Jsem ráda, že chutnalo. (F)
zuza72 12. 9. 2012, 21:50
Milá Ivo mám od Vás další recept,vyzkoušela jsem to na moje (^),můžu Vám říct,že byly výborný (Y) (L) (L) (L),doporučuji to a halvně je to jednoduché ,ještě jednou to udělám (clamp) (clamp) (clamp) Zuzka
Vanusak 13. 9. 2012, 21:29
@zuza72 Zuzko, moc mě těí, že dortík měl úspěch! |:o) Dodatečně vše nej k narozeninám! (^)
Lenka* 23. 8. 2012, 8:44
Dcera si přála k narozeninám jablečný dort - netuším, jak na to přišla :) Hledala jsem a našla tento naprosto užasný. Jen šlehačku jsem vyšlehala se ztužovačem, abych měla jistotu, že to bude držet. A místo pomazánkového másla dala riccotu. Chutnal všem a určitě ho budu dělat zas. Díky, Ivčo, za supr tip. (Y) (clamp)
Vanusak 23. 8. 2012, 14:41
@Lenka* Lenko, tak to mě moc těší, že vám všem chutnalo. No vidíte, dcerka je chytrá holčina, ví, co je dobré! (Y)
nnikous 16. 8. 2012, 21:19
Ivuško, udělám synovi k narozeninám, na jaký rozměr formy je tento recept? Díky V.
Vanusak 20. 8. 2012, 22:02
@nnikous Verčo, je to úplně fuk, na jakou formu použijete, já mám tuším průměr 28 cm. :-)
melony 30. 7. 2012, 22:51
Tak ten jistě vyzkouším. ^o)
Vanusak 31. 7. 2012, 22:09
@melony No jasně! |:o)
beckovka 28. 7. 2012, 16:26
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) :-o :-o to vypadá skvěle :-o :-o :-o :-o
Vanusak 30. 7. 2012, 20:50
@beckovka Blanko, a ještě líp chutná! |:o) |:o) |:o) (F)
vlkajda 25. 7. 2012, 22:37
ten vypadá velice dobře (Y) (Y) (Y) (Y)budu muset vyzkoušet (clamp) (clamp) (clamp)
Vanusak 26. 7. 2012, 13:09
@vlkajda Lenko, myslím, že nebudete litovat. Vyzkoušejte, stojí to za to. |:o)
latramvai 2. 7. 2012, 18:34
,-) (H)vypada uzasne,vyzkousim ^o) *-)
Vanusak 3. 7. 2012, 11:19
@latramvai Věro, rozhodně vyzkoušejte, přeju dobrou chuť! (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie