Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 35 návštěvníků)

Třípatrový jahodový dort s nejlepším nadstavovaným krémem

0.0
Třípatrový jahodový dort s nejlepším nadstavovaným krémem

Potřebné ingredience

Nadstvovany krem: 1hrncek mlieka, 2PL hrubej alebo polohrubej muky, 1 maslo (250g), 200g praskoveho cukru., trosku kys.citronovej, jahody.......na takuto poschodovu treba krem z dvoch davok

Postup přípravy

Tento korpus som piekla , pretoze je len zo 6vajec, podla Dagmar V.(onasi)recept na poleno, len nebolo mramorove.......inac, ked som nevedela o MMB, tak som robievala piskotove klasicke z 12 vajec....tato torticka u nas vedie na celej ciare, este sa nikomu neprejedla, hoci ju najstarsiemu synovi robim od prvych narodenin (1.jún) celych sedemnast rokov:))))kedze je vtedy sezona jahod, tak jemu vzdy jahodovu..........................z uvedenej davky robim aj jahodove rezy: 6 vajec, 6PLmuky, 6PLcukru, vyslaham bielky zvlast so stipkou soli, opatrne zmiesat s vyslahanymi zltkami s cukrom a mukou....plnka je uplne fantasticka, lahucka, nie velmi maslova ani presladena.....uz som ju robila aj ananasovu, pomarancovu, ci mandarinkovu...kto skusi neobanuje. Viac v obrazkovom postupe.

v prvom rade si uvarime kasu z mlieka, lyzicky masla a muky a nechame ju vychladnut, asi 5-6 jahod roztlacime na tanieriku vidlickou a zatial nechame bokom,zmaknute maslo vymiesame s cukrom do penista

do vymiesaneho masla davame po lyziciach uvarenu a vychladnutu kasu z mlieka a muky a 1čl masla....POZOR VSETKY suroviny musia mat rovnaku teplotu, nic nesmie byt horuce ani studene, inac sa krem moze zgrcnut (ja kasu uvarim rano, vylozim maslo a jahody z chladnicky a do vecera to ma istotne rovnaku teplotu, alebo si to nachystam vecer...a rano mozem ist na vec)

ked mame kasu zaslahanu v masle, pomalicky pridavame potlacene jahody, po malych lyzickach

do hotoveho kremu davam este trosku kyseliny citronovej, tak na hrot noza, podla chuti jahod, aby krem nebol len sladky, ale mal ten spravny šmrnc, je potom sviezejsi

tentokrat sa ozaj vydaril, je nadychany a hladky, nebolo to vzdy tak, niekedy sa mi zgrcol, na chuti to nevadi, len na krase, (preto pozor na teplotu vsetkych ingrediencii)......tak to potom volam perlickovy krem:)zje sa vzdy!

korpus prerezeme na polovicu a dame vrstvu kremu aspon polcentimetrovu

na nu pokladieme na kusky pokrajane jahodky

a tak pokracujeme az do tretieho poschodia

ozdobime jahodami a dame chladit

tentokrat som si odlozila trosku kremu bez jahod a este prizdobila.....no, nie je to torta potiahnuta cukrikovou hmotou, ani nie je taka pekna, ale zarucujem ze je fakt vyyyyborna, taka svieža...letná....

a tu je v priereze, najrpv sme krajali vrchne dve poschodia......uz bolo aj tak, ze oslavenec mal cele vrchne tretie poschodie:)))a ostatni dve spodne....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mami 1. 6. 2009, 8:11
Také jsem pekla ke své třicítce a je naprosto úžasný Zařazuju do nejlepších receptů. Do krému se nebudu bát přimačkat klidně více jahod. Tak kys. citrónová opravdu udělá své (Y) (Y) (Y). Děkuji za báječný recept (F) (F) (F)
pištíček 11. 6. 2009, 21:55
@mami Petra, dakujem (Y)som veľmi rada, že krémik chutil (zajic)u nás je jednička a robím ho najčastejšie (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello)a dodatočne všetko najlepšie ku krásnym narodeninkám (L) (L) (L) (^) (^) (^) (D) (D) (D)
vosi 8. 6. 2008, 19:02
Včera večer jsem ho upekla, sice jenom patro a půl (^).... Dnes odpoledne už nebyl!!!! :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) Naprosto vynikající krém a spojení nadýchaného korpusu, lehoučkého krému a jahod = absolutní mňamka |:o) |:o) |:o) |:o) Luci, moc moc děkuji za rady, jste moc hodná (F) Hanka
pištíček 9. 6. 2008, 17:31
@vosi Hanička, vas komentarik mi urobil velku radost (dance)velmi sa tesim, ze vam chutilo a ze sa podaril (*)ste sikulka (Y) (Y) (Y)dakujem moc, moc (L) (hello)
guliska 3. 6. 2008, 20:03
:-p hned bych si dala (^) a (C) jéééé (clamp) (Y)
pištíček 4. 6. 2008, 18:29
@guliska (L) (hello)
Lekvar 3. 6. 2008, 19:49
(Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) jste straaašně šikovná!!!! (clamp) (clamp) (clamp)
pištíček 4. 6. 2008, 18:28
@Lekvar Ďakujéééééém (L) (L) (L)
zlmy 3. 6. 2008, 13:31
(Y)konečně (^) bez marcipánu, vypadá skvěle (clamp)
pištíček 3. 6. 2008, 19:20
@zlmy dik, takto to mame najradsej (L)
melony 3. 6. 2008, 13:10
Mňam :-p....hned bych si dala,vypadá moc chutně.....miluji jahody (F) (F) (F) (F)
pištíček 3. 6. 2008, 19:21
@melony vdaka, ja som na tom podobne, tiez ich milujem (L)
pištíček 2. 6. 2008, 21:10
Dievcata :-$ja vam vsetkym velmi dakujem za krasne komentariky a za ten potlesk (F)nesmierne ma to tesi a hreje na dusi (L) (L) (L)
onasi 2. 6. 2008, 20:44
nádherný a určitě výborný!!! také mám na něj chuť víc, než na potahovaný!!! (clamp) (clamp)
pištíček 3. 6. 2008, 19:21
@onasi dakujem (L)
vosi 2. 6. 2008, 16:36
Úžasný (Y), dokonalý |:o), tečou mi sliny :-) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Hanka
pištíček 3. 6. 2008, 19:23
@vosi Hanka, dakujem (L)
žingi 2. 6. 2008, 15:27
Vím co je to za dobrůtku.Jak jsou na zahrádce jahody,peču jednu roládu za druhou.Jen do krému už je nedávám,aby jsme nebyly přejahodování.Ale babička jede na dovču a zrovna v tu dobu budou,tak asi zkusím i tak jak máte vy. (clamp)Dortík je nádherný (clamp) (Y) (F) (F)
pištíček 3. 6. 2008, 19:22
@žingi mnam, mnam veru bola, dakujem (L)
Lexi 2. 6. 2008, 15:01
(Y) vypadá velmi chutně :-p mňamka (clamp) (clamp)
pištíček 3. 6. 2008, 22:47
@Lexi (jidlo) (hello) (L)
Willow M 2. 6. 2008, 13:34
To vypadá mňamózně (clamp) (clamp) (clamp). Já osobně si raděj dám takový dort než s marcipánem..ten už ani neuždibuju ;-) ;-) Moc se Vám dortík povedl (clamp) (clamp) (clamp)
pištíček 3. 6. 2008, 22:47
@Willow M Dakujem, bol fakt dobry, musim priznat ;-) (L) (L)
lejča 2. 6. 2008, 13:28
mňam... (zajic) ten bys zblazla hned...vypadá krásně a určitě i skvěle chutná (clamp)
pištíček 3. 6. 2008, 22:48
@lejča Vdaka (L)bol veru mnamkovy (hello)
Bára D. 2. 6. 2008, 13:25
Tak ten bych si dala hned (zajic) (Y)
pištíček 3. 6. 2008, 22:46
@Bára D. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie