Třípatrový jahodový dort s nejlepším nadstavovaným krémem

Potřebné ingredience
Nadstvovany krem: 1hrncek mlieka, 2PL hrubej alebo polohrubej muky, 1 maslo (250g), 200g praskoveho cukru., trosku kys.citronovej, jahody.......na takuto poschodovu treba krem z dvoch davok
Postup přípravy

v prvom rade si uvarime kasu z mlieka, lyzicky masla a muky a nechame ju vychladnut, asi 5-6 jahod roztlacime na tanieriku vidlickou a zatial nechame bokom,zmaknute maslo vymiesame s cukrom do penista

do vymiesaneho masla davame po lyziciach uvarenu a vychladnutu kasu z mlieka a muky a 1čl masla....POZOR VSETKY suroviny musia mat rovnaku teplotu, nic nesmie byt horuce ani studene, inac sa krem moze zgrcnut (ja kasu uvarim rano, vylozim maslo a jahody z chladnicky a do vecera to ma istotne rovnaku teplotu, alebo si to nachystam vecer...a rano mozem ist na vec)

ked mame kasu zaslahanu v masle, pomalicky pridavame potlacene jahody, po malych lyzickach

do hotoveho kremu davam este trosku kyseliny citronovej, tak na hrot noza, podla chuti jahod, aby krem nebol len sladky, ale mal ten spravny šmrnc, je potom sviezejsi

tentokrat sa ozaj vydaril, je nadychany a hladky, nebolo to vzdy tak, niekedy sa mi zgrcol, na chuti to nevadi, len na krase, (preto pozor na teplotu vsetkych ingrediencii)......tak to potom volam perlickovy krem:)zje sa vzdy!

korpus prerezeme na polovicu a dame vrstvu kremu aspon polcentimetrovu

na nu pokladieme na kusky pokrajane jahodky

a tak pokracujeme az do tretieho poschodia

ozdobime jahodami a dame chladit

tentokrat som si odlozila trosku kremu bez jahod a este prizdobila.....no, nie je to torta potiahnuta cukrikovou hmotou, ani nie je taka pekna, ale zarucujem ze je fakt vyyyyborna, taka svieža...letná....

a tu je v priereze, najrpv sme krajali vrchne dve poschodia......uz bolo aj tak, ze oslavenec mal cele vrchne tretie poschodie:)))a ostatni dve spodne....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




















































































































































