Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Jablečný dort s nugátovým krémem

0.0
Jablečný dort s nugátovým krémem

Potřebné ingredience

Na těsto:
110ml mléka
110ml oleje
160g hladké mouky
1kypřící prášek do pečiva
100g mletých mandlí
3 vejce
150g moučkového cukru
1 Vanilínový cukr

Na potřrní korpusu:
3-4 PL(polévkové lžíce) meruňkové marmelády

Na jablečnou náplň:
500g oloupaných a odjádřených jablek
375ml jablečného džusu(šťávy)
1 Dort-želé čiré
2skořicové cukry
1 puding s vanilkovou příchutí
3PL(polévkové lžíce) whisky nebo rumu(nemusí být)

Na nugátový krém:
1šlehačka
150ml studeného mléka
80g nugátového krému nebo nugety

Na posypání:
drobečky z korpusu
trochu kakaa

Postup přípravy

1.Do jedné nádoby odměříme mléko a olej,v druhé nádobě promícháme mouku s kypřícím práškem a mandlemi.
2.Vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem do husté pěny,do které za stálého šlehání střídavě přidáváme mléko s olejem a promíchanou mouku s kypřícím práškem a mandemi..Hledké těsto vylijeme do dortové formy(průměr 26cm),jejíž dno jsme vyložily pečícím papírem.Dáme do předehřáté trouby péci.

Elektrická trouba:180*C,předehřátá
Plynová truba:stupeň 3,předehřátá
Horkovzdušná trouba:160*C,předehřátá

Doba pečení:asi 30 minut

3.Na náplň nakrájíme do nízkého hrnce jablka na velmi malé kousky,přidáme 275ml džusu nebo šťávy,dortové želé a skořicové cukry.Za stálého míchání jablka podusíme(nerozvaříme).Když mají jablka sklovitou bervu,jsou hotová(doba se řídí dle druhu jablek).Pudingový prášek rozmícháme ve zbylém džusu(šťávě)-(100ml),přidáme k podušeným jablkům a krátce povaříme.Můžeme přidat whisky nebo rum.Za občasného zamíchání necháme zchladnout.

4.Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme tak,aby jeden plát byl velmi slabý.Ten rozdrobíme a ponecháme k pozdějšímu použití.

5.Spodní plát korpusu dáme na podnos,připevníme očištěný okraj formy a povrch korpusu důkladně potřeme meruňkovou marmeládou až ke stěně formy.Natřeme tuhnoucí jablečnou náplň.Zakryjeme druhou částí korpusua odložíme do chladu.

6.Na krém připravíme šlehačku podle návodu na obalu a do hotové šlehačky krátce zašleháme měkký nugát nebo nugátový krém.Natřeme na horní stranu dortu,posypeme drobečky z korpusu a necháme nejlépe přes noc v chladu.Pomocí nože odstraníme okraj formy a přes drobečky položíme proužky papíru.Přes sítko posypeme kakaema papír opatrně odstraníme.

JE VÝBORNÝ!!!

Není to nic,co byste nezvládli!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Betty72 8. 4. 2008, 9:49
Mňam!! (C)Jdu na něj! Bezvadný nápad a skvělá inspirace (clamp) (clamp) (clamp)Péťa
madvídek 7. 4. 2008, 19:49
Jůůů,pěkný a jednoduchý (^) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie