Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Nejlepší Medovník!!!

0.0
Nejlepší Medovník!!!

Potřebné ingredience

450g hl. mouky150g cukru krystal1 vejce50g Hery2 lžíce medu5 lžic mléka1 lžíce jedlé sodynáplň:1 SalkoZlatá Haná (máslo-nemusí být celé)zakysaná smetanaVlašské ořechy - strouhané

Postup přípravy

Vejce, cukr, tuk, med, mléko a sodu dáme do většího hrnce a zahříváme na mírném ohni za stálého míchání, až se hmota začne vařit a pěnit, mícháme do zhnědnutí.
Potom hrnec odstavíme a ještě za tepla zamícháme mouku a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4-5 dílů a z nich vyválíme slabé placky. Zbytky také rozválíme a upečeme, později je použijeme na posypání dortu. Pečeme na pečícím papíru při 170 C asi 5-8 minut. Necháme vychladnout.

Na náplň smícháme Salko, ořechy a máslo.(Salko také nemusíme dávat celé, pokud nemáme rádi moc sladké dezerty).
První placku namaže směsí Salka, přiklopíme a druhou namažeme zakysanou smetanou. Takto pokračuje až k poslední, jejíž vršek i strany dortu potíráme směsí Salka. Upečené zbytky nastrouháme, nebo nadrobíme po celém povrchu a medovník dáme zabalený do folie do chladu nejlépe na 24 hodin odležet.

Suroviny

Vejce, cukr, tuk, med, mléko a sodu dáme do většího hrnce a zahříváme na mírném ohni

hmota se začne vařit a pěnit, mícháme do zhnědnutí a pak hned odstavíme

hned přisypeme mouku a mícháme

takhle má vypadat hotové těsto,ještě teplé a krásně poddajné

rozdělíme na čtyři díly a z každého kousku vyválíme placičku,podle formy (záleží jakou chcete velikost,nebo tvar) oříznete a zbytky si nechte stranou

placička před pečením(pečeme na 170 dozlatova)

po upečení...takto upečeme všechny čtyři

potom upečeme odkrojky

připravíme si směs na krém:do mixéru dáme ořechy a já už nedělám dva krémy dělám jeden tím že ten se salkem smíchám rovnou se zakysanou smetanou,všechno to rozmixuju a mažu na všechny placičky i obvod dortu

natřeme krémem

upečené odkrojky rozstrouháme,nebo jako já je rozdrolím prostě v ruce a nasypu na dort,přimáčkněte trošku a i po stranách aby se zakryl krém

A hotovo,medovník nechte v chladu do druhého dne,pakliže tvoříte ráno,tak večer už můžete dlabat:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie