Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 95 návštěvníků)

Rychlá ovocná OBR buchta

0.0
Rychlá ovocná OBR buchta

Potřebné ingredience

1 balení BEBE sušenek,1/2 balíčku piškotů,2 pudinky,mléko,ovoce - zavařené,čerstvé,kompotované-dle libosti,1 dortové želé v prášku.

Postup přípravy

Tuto dobrůtku dělám,když potřebuju honem něco rychlého v letních dnech,nebo když má přijet druhý den návštěva a nechce se mi péct,nebo prostě jen když nás doma honí mlsná- do večera je pryč !!! Postup - na plech velikosti cca 30x40 cm naskládáme po celé ploše BEBE sušenky - světlé nebo tmavé nebo na střídačku-dle Vaší oblíbenosti.Je to bezva základna,aby to šlo pak pěkně krájet na řezy.Navrch naskládáme jednu řadu piškotů širší stranou dolů.Zalijeme uvařenými pudinky (příchuť je zcela na Vás,my střídáme jahodový,malinový a vanilku).Když pudinky vaříte,nepřidávejte zbytečně mnoho cukru,ať je dobrůtka drobek dietnější.Ale kdo miluje sladší,ať si dopřeje.Do nalitých pudinků ještě sem tam vmáčkeneme pištot,ale špičkou dolů,jen na zaplnění mezer.Počkáme,až vychladne a pak celý plech zakryjeme různým ovocem buď čerstvým nebo z kompotu.Navrch pak už jen nalijeme ze sáčku připravenou želatinu,kterou připravíme dle návodu a nejlépe se šťávou z ovoce (pokud použijeme kompotované) buď čirou nebo barevnou a necháme přes noc uležet.Přes noc se BEBE a piškoty krásně nasáknou,je to vláčné,šťavnaté a osvěžující a hlavně,je to za chvilku hotové.U nás je do večera plech prázdný !!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kullova 13. 5. 2011, 13:44
(jidlo)Tak jsme vyzkoušeli receptík a opravdu velmi rychlý a mňam :-) (radost). Po dobrůtce se jen zaprášilo (zajic) ! (dance)
VeryTýna 14. 5. 2011, 22:27
@kullova Děkuju,jsem ráda,že se Vám povedl a hlavně že chutnal (clamp) (clamp) (clamp)
Vanusak 8. 5. 2011, 20:00
Vypadá to skvěle!!! (Y)
VeryTýna 9. 5. 2011, 14:02
@Vanusak Děkuju a je to fakt rychlovka (Y).Dělala jsem to v sobotu večer a do neděle odpoledne zbyl prázdný plech... :-) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie