(recept
si oblíbilo 49 návštěvníků)
Normální chleba :-)
Potřebné ingredience
450 ml vody, 4 lžíce oleje, 2 lžíce octa, 500g hladké mouky, 400g žitné tmavé chlebové mouky, 3-4 lžičky soli (jak kdo má rád), 1 celé droždí, lžička kmínu
Postup přípravy
Těsto si nechám udělat v pekárně na základní program a před pečením ho dám kynout do ošatky vysypané solamylem na dalších 1/2-3/4 hodiny (celé v igelitu), poté přiložím plech s pečícím papírem (těsto musí ošatku překynout) a celé opatrně obrátím, tím se chleba vyklopí, rychle ho šupnu do trouby rozpálené na plno, peču 1/4 hodiny s kastrůlkem vařící vody (po 5 min nebo později se dá oprášit ten solamyl a třeba ještě potřít osoleným mlékem pro lesklou podobu kůrky). Pak ještě dopékám cca 10 min na 200°C už bez kastrůlku. Upečení zkouším špejlí. Ale tohle asi bude individuální. Moje trouba peče nějak jinak, než je u většiny receptů uváděno, takže možná budete muset péci déle nebo na méně stupňů nebo přikrývat pečícím papírem. Stydnutí na mřížce je samozřejmostí.
Dlouho jsem se pokoušela upéct doma takový ten klasický inpekácký chleba, co se prodává v obchodě a my ho máme rádi a zkoušením různých receptů jsem došla ke svojí úpravě, která mi s ním přijde srovnatelná. Jiné zdravé tmavé chlebíky si dám ráda, ale tomuhle jsem musela přijít na kloub :-) Chleba má ve finále cca 1400g.
Dlouho jsem se pokoušela upéct doma takový ten klasický inpekácký chleba, co se prodává v obchodě a my ho máme rádi a zkoušením různých receptů jsem došla ke svojí úpravě, která mi s ním přijde srovnatelná. Jiné zdravé tmavé chlebíky si dám ráda, ale tomuhle jsem musela přijít na kloub :-) Chleba má ve finále cca 1400g.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lucikanass
(upraveno)
22. 1. 2017, 20:08

nahlásit
monapink
(upraveno)
20. 4. 2013, 10:35
Děkuji Vám Jíťo, za úžasný recept na chlebík
Vyzkoušela jsem dost receptů a ani jeden nevyšel,nebylo to ono,už jsem to chtěla vzdát,ale Váš recept je super a teď už peču jen podle Vás,i chlapovi chutná,on má také rád ty klasické chleby z obchodu a tenhle je k nerozeznání



nahlásit

jitom
(upraveno)
19. 6. 2013, 9:53
@monapink
To mě těší

nahlásit
ila82
(upraveno)
7. 11. 2012, 17:53
tak už vychladnul a je moc dobrý, děkuji za recept





nahlásit

jirul
(upraveno)
10. 4. 2012, 13:48
Výborný chléb
, musím pochválit, chuťově moc dobrý.
Pekla jsem z poloviční dávky, celý by se mi do pekárny nevlezl a i tak pěkně nakynul a je pořádný







nahlásit

sburicova
(upraveno)
2. 3. 2012, 22:41
Milá Jitko, dlouho jsem pročítala recepty na chleba, moc dlouho a jako první pokus jsem dnes prubla Váš recept a je prostě naprosto skvělý a výborný
, udělala jsem z půlky a zítra jdu na další. Moc Vám děkuju za supr recept, zůstanu mu věrná a i
hodně chválil
díky moc















nahlásit
Ludvaa
(upraveno)
29. 2. 2012, 22:02
Teď jsem ho vytáhla z trouby, vypadá a voní úžasně
Děkuji za recept

nahlásit
Vrtelik
(upraveno)
12. 1. 2012, 13:13
Místo žitné jsem dala špaldovou ,protože žitná mi došla a vůbec to ničemu nevadilo moc dobry chlebíček du péct znovu,ale ted z chlebovou mouku z Kauflandu tak jsem zvědavá jak to dopadne.

nahlásit
Vera N
(upraveno)
23. 11. 2011, 12:14



nahlásit

Levnytextil
(upraveno)
9. 11. 2011, 9:31
Výborný chleba
. Pekla jsem ho v pekárně (Moulinex XXL) a opravdu se povedl
Jen je trochu větší. Do menších pekáren by se asi nevešel.



nahlásit

jitom
(upraveno)
9. 4. 2012, 11:01
@Levnytextil
Těší mě všechny spokojené ohlasy, jen by mě zajímalo, kdo pekl v pekárně - bylo to se stejným množstvím droždí jako v receptu? já bych čekala, že tam to nadělá paseku, když jsem náhodou dala do nějakého receptu více drožíd, chleba se propadl...
nahlásit

Korin
(upraveno)
21. 8. 2011, 8:00
Moc dobrý chlebík a krásně velký, měla jsem dnes ke snídani s máslem a kakaem MŇAM!
nahlásit
Roomanka
(upraveno)
17. 7. 2011, 23:32
nedá mi to. Fakt super chléb, který podle tebe peču každý třetí den. díky. Romana

nahlásit

jitom
(upraveno)
27. 7. 2011, 20:13
@Roomanka
To mě těší

nahlásit