Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 49 návštěvníků)

Normální chleba :-)

0.0
Normální chleba :-)

Potřebné ingredience

450 ml vody, 4 lžíce oleje, 2 lžíce octa, 500g hladké mouky, 400g žitné tmavé chlebové mouky, 3-4 lžičky soli (jak kdo má rád), 1 celé droždí, lžička kmínu

Postup přípravy

Těsto si nechám udělat v pekárně na základní program a před pečením ho dám kynout do ošatky vysypané solamylem na dalších 1/2-3/4 hodiny (celé v igelitu), poté přiložím plech s pečícím papírem (těsto musí ošatku překynout) a celé opatrně obrátím, tím se chleba vyklopí, rychle ho šupnu do trouby rozpálené na plno, peču 1/4 hodiny s kastrůlkem vařící vody (po 5 min nebo později se dá oprášit ten solamyl a třeba ještě potřít osoleným mlékem pro lesklou podobu kůrky). Pak ještě dopékám cca 10 min na 200°C už bez kastrůlku. Upečení zkouším špejlí. Ale tohle asi bude individuální. Moje trouba peče nějak jinak, než je u většiny receptů uváděno, takže možná budete muset péci déle nebo na méně stupňů nebo přikrývat pečícím papírem. Stydnutí na mřížce je samozřejmostí.


Dlouho jsem se pokoušela upéct doma takový ten klasický inpekácký chleba, co se prodává v obchodě a my ho máme rádi a zkoušením různých receptů jsem došla ke svojí úpravě, která mi s ním přijde srovnatelná. Jiné zdravé tmavé chlebíky si dám ráda, ale tomuhle jsem musela přijít na kloub :-) Chleba má ve finále cca 1400g.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lucikanass 22. 1. 2017, 20:08
(Y)
monapink 20. 4. 2013, 10:35
Děkuji Vám Jíťo, za úžasný recept na chlebík (Y) Vyzkoušela jsem dost receptů a ani jeden nevyšel,nebylo to ono,už jsem to chtěla vzdát,ale Váš recept je super a teď už peču jen podle Vás,i chlapovi chutná,on má také rád ty klasické chleby z obchodu a tenhle je k nerozeznání |:o) (clamp)
jitom 19. 6. 2013, 9:53
@monapink To mě těší :-$
ila82 7. 11. 2012, 17:53
tak už vychladnul a je moc dobrý, děkuji za recept (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
jirul 10. 4. 2012, 13:48
Výborný chléb (clamp) (clamp), musím pochválit, chuťově moc dobrý. (Y) (Y) Pekla jsem z poloviční dávky, celý by se mi do pekárny nevlezl a i tak pěkně nakynul a je pořádný (Y) (Y) (Y)
sburicova 2. 3. 2012, 22:41
Milá Jitko, dlouho jsem pročítala recepty na chleba, moc dlouho a jako první pokus jsem dnes prubla Váš recept a je prostě naprosto skvělý a výborný |:o) |:o) |:o) |:o) |:o), udělala jsem z půlky a zítra jdu na další. Moc Vám děkuju za supr recept, zůstanu mu věrná a i (svatba) hodně chválil (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) díky moc (F)
Ludvaa 29. 2. 2012, 22:02
Teď jsem ho vytáhla z trouby, vypadá a voní úžasně (Y) Děkuji za recept
Vrtelik 12. 1. 2012, 13:13
Místo žitné jsem dala špaldovou ,protože žitná mi došla a vůbec to ničemu nevadilo moc dobry chlebíček du péct znovu,ale ted z chlebovou mouku z Kauflandu tak jsem zvědavá jak to dopadne. (Y)
Vera N 23. 11. 2011, 12:14
(Y) (Y) (Y)
Levnytextil 9. 11. 2011, 9:31
Výborný chleba (Y). Pekla jsem ho v pekárně (Moulinex XXL) a opravdu se povedl (Y) (Y) Jen je trochu větší. Do menších pekáren by se asi nevešel.
jitom 9. 4. 2012, 11:01
@Levnytextil Těší mě všechny spokojené ohlasy, jen by mě zajímalo, kdo pekl v pekárně - bylo to se stejným množstvím droždí jako v receptu? já bych čekala, že tam to nadělá paseku, když jsem náhodou dala do nějakého receptu více drožíd, chleba se propadl...
Korin 21. 8. 2011, 8:00
Moc dobrý chlebík a krásně velký, měla jsem dnes ke snídani s máslem a kakaem MŇAM!
Roomanka 17. 7. 2011, 23:32
nedá mi to. Fakt super chléb, který podle tebe peču každý třetí den. díky. Romana (Y)
jitom 27. 7. 2011, 20:13
@Roomanka To mě těší :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie