(recept
si oblíbilo 346 návštěvníků)
♥ Smetanovo - jahodová zmrzlina ♥
Potřebné ingredience
1/2 kg jahod, 400 ml smetany na šlehání, salko asi jen menší půlku konzervy ( kdo nechce sladké dá tatru ), cukr dle chuti, ale sladké je to ze salka dost
Postup přípravy
Jahody rozmixujeme s cukrem dle chuti, smetanu ušleháme do tuha. Do šlehačky opatrně zamícháme asi půl konzervy salka nebo tatry, ale ta je řídká, snad to nevadí. Do plast. misky do mrazáku vrstvíme podle fotopostupu. Dáme na 1 hodinu do mrazáku, pak můžeme trošku promíchat a mrazíme dál, asi tak 5 hodin, nejlépe přes noc.
Přeji dobrou chuť
Přeji dobrou chuť
vyšlehaná smetana
šlehačka se salkem
vrstvíme, šlehačka, jahody, šlehačka atd.
pořád dokola
hotovo, jde se do mrazáku
papáme
malinová verze, propasírované maliny smíchané s bílou základní hmotou, trošku šťávy nechat na pokapání bílé hmoty
malinová zmrzka, je pikantnější než jahodová, úžasnáá
detail malinové porce a ta barva holky!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
krišon
(upraveno)
24. 4. 2018, 16:33
Jahody vypadají dobře,tak snad bude dost i na zmrzku, díky za recept
gabb
(upraveno)
24. 4. 2018, 9:53
Ashee2
(upraveno)
8. 11. 2016, 14:51
Super! Je neuvěřitelné, jak snadné to je a ještě domácí díky za receptík
monky3
(upraveno)
8. 11. 2016, 15:57
@Ashee2
Děkuji
Ramb.ík
(upraveno)
14. 6. 2015, 10:25
díky za recept tohle vypadá dost dobře .. ..určitě vyzkouším
monky3
(upraveno)
18. 6. 2015, 18:06
@Ramb.ík
není zač, doufám, že chutnalo
Simonecka2007
(upraveno)
9. 4. 2015, 23:40
vveronika79
(upraveno)
8. 4. 2015, 23:05
Dnes jsem zkoušela poprvé a snědli bychom jí ještě nezmraženou, jak je výborná :D Napadlo mě ještě dát místo normálního Salka to karamelové a nasekat do té směsi karamelky a třeba ořechy...
monky3
(upraveno)
9. 4. 2015, 19:03
@vveronika79
Moc děkuji za komentář, určitě zkuste jiné varianty, šlo by to s čímkoliv meze se nekladou, pak dejte vědět, jak to dopadlo....děkuji, krásný večer Monika
P.A.V.L.A
(upraveno)
7. 2. 2015, 15:15
svecinka
(upraveno)
7. 2. 2015, 13:34
Zkousel nekdo banany? vim, ze jsou takove vic mdle nez treba jahudky, ale mam jich hodne, tak mozna Zkusim )
monky3
(upraveno)
7. 2. 2015, 18:12
@svecinka
Jani zkuste, nám teda nejdou ve zmrzlině, ale určitě bych k nim dala citron, aby Vám ta zmrzlina nezhnědla, ona jakoby šedne s banánama ..pak dejte vědět, jak chutnalo s banánem
blanor
(upraveno)
30. 5. 2014, 21:09
Ňam,hned bych si dala
monky3
(upraveno)
31. 5. 2014, 14:10
@blanor
...díky, jestli máte jahody, tak vyzkoušejte....letošní se nám už mrazí...
laskonka333
(upraveno)
21. 3. 2014, 13:19
monky3
(upraveno)
21. 3. 2014, 18:05
@laskonka333
bartijana
(upraveno)
21. 3. 2014, 11:27
děkuju za recept, už jsem dvakrát promíchala-super chuť. Udělala jsem smetana a salko podle vašeho receptu,místo jahod nastrouhala čokoládu-bude straciela.Manžel ji miluje.
monky3
(upraveno)
21. 3. 2014, 18:05
@bartijana
Děkuji moc za komentář, jsem ráda, že chutná
zuzcaa
(upraveno)
22. 6. 2013, 18:35
Tak už jí mám v mrazáku Jsem zvědavá jaká bude až ji zítra ochutnáme
monky3
(upraveno)
24. 6. 2013, 17:08
@zuzcaa
Děkuji za komentář, doufám, že chutnala
petulisek
(upraveno)
18. 6. 2012, 8:49
Včera byla jahodová a byla SUPER!!! Dnes jsem zkusila vyšlehat 1 karamelové salko se 2 šlehačkama, v druhé míse 2x tvaroh ve vaničce, 2x vanilkový cukr a 2x zakysku a vrstvila jsem, zamrazila, občas promíchala zlehka vidličkou... no super zmrzka! Náhodou se mi ji povedlo dát do obalu od karamelové zmrzky z Alberta a syn nevěřil, že je domácí Díky za receptík
monky3
(upraveno)
17. 6. 2012, 16:31
@petulisek
Moc jste mě potěšila nápadem na další variantu!!! Jsem ráda, že chutnalo a vyzkouším Vaši verzi...zní to velice lákavě, karamelové můžeme s dcerou díky moc
petulisek
(upraveno)
18. 6. 2012, 8:53
@monky3
Zkuste S tou zakysankou to bylo mírně nakyslé, ale nic jinýho jsem po ruce doma neměla a toho Salka karamelovýho bylo moc a bylo to moc sladké. Ale kdyby Vás napadlo něco lepšího, dejte vědět
detskepokojicky
(upraveno)
9. 7. 2011, 19:28
taky jsem vyzkoušela, je výborná
monky3
(upraveno)
9. 7. 2011, 20:04
@detskepokojicky
Moc děkuji, jsem ráda, že chutnala
adela1978
(upraveno)
9. 7. 2011, 18:13
Už se mrazí místo jahod jsem tam šoupla broskvové pyré, vypadá to báječně
monky3
(upraveno)
9. 7. 2011, 19:04
@adela1978
tak to vypadá zajímavě to bude dobrota, díky
ivones
(upraveno)
7. 7. 2011, 22:28
Už sem dělala jahodovou a dnes malinovou a ta teda jeeeeee teda už byla jen škoda že moc nezbylo dětem ...Tak zítra repete
monky3
(upraveno)
8. 7. 2011, 13:16
@ivones
Ivo díky, ta malinová je taková pikantní že? Moc dobrá znám, děkuji a přeji pěkné prázdniny
Lupitka
(upraveno)
4. 7. 2011, 20:33
Moni, zmrzlina je naprosto úžasná Děkuji za super recept!! Včera jsem zkusila i jinou verzi : do šlehačkového základu jsem přidala zkaramelizované Salko a do mrazící nádoby jsem (místo jahodové dřeně) vrstvila ještě druhým zkaramelizovaným Salkem Je to sice hodně sladké, ale kdo miluje karamel, ten si určitě pošmákne!!!
monky3
(upraveno)
5. 7. 2011, 10:34
@Lupitka
Marti, moc děkuji, jsem ráda, že tak chutnalo , do základu se může dát fakt cokoliv taky jsem nad tím salkem uvažovala, ale ta sladkost mě trochu odrazuje asi zkusím, díky za tip, mějte se krásně a užívejte prázdnin
pytrisek2
(upraveno)
3. 7. 2011, 21:48
výborná zmrzlina, moc děkuji za skvělý recept. U nás ani nestíhá pořádně zmrznout
monky3
(upraveno)
4. 7. 2011, 11:09
@pytrisek2
Petruš moc děkuji , jsem ráda, že chutnalo
pitipa
(upraveno)
3. 7. 2011, 12:34
Děkuju za recept, je opravdu výborná , lepší než kupované
monky3
(upraveno)
3. 7. 2011, 15:23
@pitipa
Markéto moc děkuji, jsem ráda, že chutnalo
Verča-Berda
(upraveno)
30. 6. 2011, 23:25
Moni tak už mám dvě várky /jahodovou a jahodo-malinovou/ v mrazáku a jako druhé maminky jsem neodolala a ujídám Je to moje první zmrzlinka a hlásím,že vynikající .Jsem zvědavá,co zítra řeknou domácí .Ještě mě napadlo ,kdyby se tam luplo uvařené salko jak na karamelový krém,popř.kapička vaječného koňáčku ,to by byla kávička . Na zahradě dozrávají meruňky,tak zkusím i tu.Moni,myslíte si,že by šlo do toho šlehačkového základu přidat i trochu měkkého tvarohu ? Děkuji za prima recept a taky ty kila navíc .............. Verča
monky3
(upraveno)
1. 7. 2011, 11:02
@Verča-Berda
Veru díky moc za komentář, určitě se dá přidat do základu cokoliv, tvaroh, jogurt, ale spíš hustý, to salko na karamel, záleží na fantazii. U nás tvaroh moc nejede, tak jsem to vymyslela takto. díky a přeji příjemné zkoušení zmrzlin