Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 626 návštěvníků)

Sametová roláda jako sen

0.0
Sametová roláda jako sen

Potřebné ingredience

6 vajec, 4 lžíce moučkového cukru, 30 g kakaa, smetana na šlehání, van cukr, ztužovač

Postup přípravy

Bílky vyšleháme dotuha, přidáme moučku, vyšleháme a postupně přidáváme jeden žloutek za druhým, nakonec kakao.
Těsto vylijeme na plech vyložený papírem, který jsme vymazali 100 % tukem a dáme péct na 180° cca 15 min.
Po upečení i s papírem srolujeme a za chvíli (5 min.) rozmotáme a necháme vychladnout. Potom naplníme šlehačkou (šlehačka, van. cukr, ztužovač), zamotáme a dáme vychladit.
Je úžasná, opravdu jemná a hlavně rychle hotová. U nás se po ní rychle zapráší!!!!!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

KABELKAK 26. 9. 2011, 13:02
( (pusa) (balicek) Dělala jsem jí včera k narozeninám manželovi. Musím říci. Měla jsem strach, když tam nebyla žádná mouka. Roláda se povedla. Sklidila velký úspěch. Musím říci, že Máte pravdu, že je jako sen. Velice lehoučká jak vánek. Díky a přeju Vám hezký den. (plaz) (clamp) (clamp)
Česťa kuba 26. 9. 2011, 13:13
@KABELKAK Jarmilko moc děkuji, mám z Vás obr radost, jen tak dál (plaz) (L) (L) (L)
Sophie70 26. 9. 2011, 9:23
robila som ju minulý týždeň a zjedli sme ju asi behom 5 minút a to sme na to boli dve s dcérou, ktorá sladké veľmi nemusí a to ja som sa ovládala, aby som to nezjedla celé sama ,-) je fakt neskutočne ľahká, svieža a výborná (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Česťa kuba 26. 9. 2011, 11:46
@Sophie70 Tak to mě velmi těší :-$ (hello)
Nikola 26. 9. 2011, 8:37
Vypadá moc dobře . Kakao je neslazené? a kolik je to tak cca lžiček, nechce se mi to vážit ,-). A pečící papír se musí namaz tukem? Děkuji
Česťa kuba 26. 9. 2011, 8:55
@Nikola Tukem by se vymazávat nemusel, ale já to dělám. Tuhle roládu bez vymazání z papíru nesundám. Toho tuku na tom papíře až tak moc není, roláda nebude mastná a jak ji srolujete, na papíře nebude ani drobinka. (hello)
žingi 26. 9. 2011, 8:58
@Česťa kuba Aničko,sundáte,mě šla opravdu krásně,mám takový dlouhý nůž a tím si pomáhám,jen to roluju hned jak vytáhnu z trouby (Y) (Y) (Y)
Česťa kuba 26. 9. 2011, 11:47
@žingi Děkuju, asi to bude tím papírem. Dnes je jich tolik, že se natrefím asi ne na moc kvalitní...
Česťa kuba 26. 9. 2011, 8:51
@Nikola Děkuji, kakao je neslazené... ...na pečení. Raději ho zvažte, protože já jsem ho tam také jednou dávala lžičkou a buď tam toho kakaa bylo moc (těsto praskalo), nebo málo a po upečení se jako by sražilo, roládka nebyla nadýchaná
žingi 26. 9. 2011, 8:49
@Nikola polévková lžíce zarovnaná má 6g,tak to spočítejte (Y)
Česťa kuba 26. 9. 2011, 8:51
@žingi *-) to mě nenapadlo ,-)
žingi 26. 9. 2011, 8:53
@Česťa kuba mě taky né,já vážím,ale mám to tu tak napsané na lžičky,tak radím paní (Y) (Y) (Y)
Nikola 26. 9. 2011, 10:40
@žingi děkuji. váhu mám, ale nechce se mi jí vyndavat kvůli kakau ,-). Takhle je to jednodušší (Y)
žingi 26. 9. 2011, 10:48
@Nikola (Y) (Y) (Y) (Y) (flower)
žingi 26. 9. 2011, 8:48
@Nikola nevymazávám nikdy a na nic papír :-o :-o :-ojá ji včera pekla a neodhadnu lžičky,ale zkusím mrknout do nápovědy,co mám opsanou v sešitě,mělo by to tam být ,-) ,-) ,-)
žingi 25. 9. 2011, 19:08
tak mi to nedalo a zkusila jsem podle vás http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3772115, přesně i s postupem (Y) (Y) (Y)jen je pro mě zbytečně šlehat zvlášť bílky,šlehám celé vejce s cukrem a pak postupně mouku a výsledek je stejný (Y)namazala jsem pod šlehačku marmeládu a je suprová (Y) (Y) (Y) (zajic)
Česťa kuba 25. 9. 2011, 19:41
@žingi Vypadá dobře, moc mě těší, že se povedla a hlavně, že byla žravá (zajic) (hello) (hello) (hello)
žingi 25. 9. 2011, 19:46
@Česťa kuba ,-) ,-) ,-)my jsme na rolády,jen krémové a světlé ,-)toto jsem zkusila,jestli to uspěje a uspělo ^o) ^o) ^o)
Česťa kuba 25. 9. 2011, 20:26
@žingi Tak to je super :-$
prima vařečka 24. 9. 2011, 14:04
Dnes jsem ji dělala tchýni k narozeninám, tak dám potom vědět jak chutnala. (Y)
jitka.nela 24. 9. 2011, 13:00
výborná,už ji dělám potřetí během týdne. (Y)
Česťa kuba 24. 9. 2011, 13:21
@jitka.nela Děkuji, je návyková, že? (zajic) (zajic) (zajic)
kopretina123 24. 9. 2011, 0:08
Dělám ji už léta, ale obráceně - vyšlehám žloutky s cukrem, přidám kakao a pak sníh. A vůbec není třeba ji po upečení rolovat - nechávám ji vystydnout na plechu a roluji až studenou po natření šlehačky. Jak v ní není mouka, tak se neláme. U nás nesmí chybět na žádné oslavě, ale jedna nikdy nestačí.
Hnědovláska 23. 9. 2011, 14:51
Taky jsem pekla,je to moc dobré (zajic) Akorát jsem měla nízký korpus :-p Víc šlehačky,než těsta ,-)
Česťa kuba 23. 9. 2011, 21:30
@Hnědovláska Ano, je vynikající. Já jsem jednou zkoušela dát 2 šlehačky, ale nedalo se to držet v ruce. 1 bohatě stačí (zajic) (zajic) (zajic)
Jaňulka87 20. 9. 2011, 20:44
Tahle roláda je vynikající (clamp) (clamp) (clamp)...přímo bych řekla návyková (zajic) ,-) Navíc jednoduchá a rychlá!!!!!! (Y) (Y) (Y) Perfektní recept, Aničko |:o) |:o) |:o) |:o) (Y)
Česťa kuba 21. 9. 2011, 0:54
@Jaňulka87 Děkuji (L) (F) Přesně tak, jednoduchá a rychlá a taky se po ní rychle zapráší (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
darinka30 20. 9. 2011, 18:14
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Česťa kuba 20. 9. 2011, 20:39
@darinka30 (L) (F)
adulka605 20. 9. 2011, 12:56
také jí dělám,je vynikající,přidávám ještě kousky kompot.jahůdek (hello)
Česťa kuba 20. 9. 2011, 13:18
@adulka605 Já taky, pokud je sezona jahod, tak je taky dávám, s těmi zavařenými mám roládu rozmočenou. A i s babánem je ekvělá, nebo s meruňakami (zajic)
Etoile 20. 9. 2011, 9:19
dělám taky, žádný tuk (tedy až na tu šlehačku), žádná mouka...opravdu lehoučká a z jedné dávky k sežrání na posezení, nikdy nezbude na později ani pláteček :-)
Česťa kuba 20. 9. 2011, 11:29
@Etoile Ano opravdu je k sežrání. Včera jsem dělala a dala bych si (C), ale už není 8o| 8o| 8o|
jituleJ 20. 9. 2011, 11:02
@Etoile milujeme ji (zajic) (zajic)ještě dávám čerstvá jahody nebo banán |:o) |:o) |:o)
jenik1981 19. 9. 2011, 23:23
mouka tam není?
Česťa kuba 19. 9. 2011, 23:41
@jenik1981 ne není, stačí kakao a právě pro to je tak úžasně lehká a sametová... (Y) (zajic)
Babu13 19. 9. 2011, 21:09
Znám moc dobrá (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie