(recept
si oblíbilo 35 návštěvníků)
Buřty na pivu - s divokým kořením
Potřebné ingredience
Divoké koření dodá ještě lepší šmak, doporučuji! A ta cibulka je tam fakt božská!
Postup přípravy
Na celý velký pekáč:
divoké koření - bobkový list 10 ks, nové koření 10 ks, kuličkový pepř 10 ks
mletý pepř
cibule - dost, já na pekáč použiju tak 6 ks střední až velké
česnek - cca 6-8 ks
pivo - na pekáč cca 1-1,5 láhve piva, dobrý je půl napůl světlý a tmavý, je to sladší
buřty vybrat rozhodně kvalitní, nejlépe LIDL – jinak jiné kvalitní a pokud jdou, tak oloupat
kečup - sladký a ostrý
alobal
Připravit si dostatek cibule, pokrájet na půlměsíčky. Oloupat několik stroužků česneku, nakrájet ho na plátky. Buřty proříznout napůl, nedořezávat ale až do konce. Dno hlubšího pekáče posypat nakrájenou cibulí, česnekem, na to navrstvit oloupané nakrojené buřty. Do nich nastrkat půlměsíčky cibule, mezi buřty zvenku taky. Pak mezi naplněné buřty rozestrkat cik cak bobkový list několik kusů, to samé nové koření a to samé kuličky pepře.
Posypat lehce pepřem, vzít sladký a ostrý kečup a přelít buřty tak, až na sobě mají jednotnou červenou vrstvu. Opatrně do mezer prolít pivem, nechat si rezervu od okraje, při pečení rádo vyběhne ven z pekáče. To je lepší radši v průběhu pečení pivo dolít, než pak muset čistit troubu...
Přikrýt zlehka alobalem, ať se moc nenapatlá kečup na alobal a tak na 200 péct min. 1 hodinu přikryté. Sledovat, aby buřty byly minimálně do půlky potopené v pivu, kdyžtak přilít. Jednou za tu dobu buřty přelít lžící tím sosíkem. Po hodině odkrýt a péct do křupava, až začnou tmavnout vršky.
Nejlíp je nechat buřty zchladnout do vlažna, anebo až do druhého dne a pak je přihřát, čerstvé horké nejsou takové jako vlažné.
Dobrou chuť!
divoké koření - bobkový list 10 ks, nové koření 10 ks, kuličkový pepř 10 ks
mletý pepř
cibule - dost, já na pekáč použiju tak 6 ks střední až velké
česnek - cca 6-8 ks
pivo - na pekáč cca 1-1,5 láhve piva, dobrý je půl napůl světlý a tmavý, je to sladší
buřty vybrat rozhodně kvalitní, nejlépe LIDL – jinak jiné kvalitní a pokud jdou, tak oloupat
kečup - sladký a ostrý
alobal
Připravit si dostatek cibule, pokrájet na půlměsíčky. Oloupat několik stroužků česneku, nakrájet ho na plátky. Buřty proříznout napůl, nedořezávat ale až do konce. Dno hlubšího pekáče posypat nakrájenou cibulí, česnekem, na to navrstvit oloupané nakrojené buřty. Do nich nastrkat půlměsíčky cibule, mezi buřty zvenku taky. Pak mezi naplněné buřty rozestrkat cik cak bobkový list několik kusů, to samé nové koření a to samé kuličky pepře.
Posypat lehce pepřem, vzít sladký a ostrý kečup a přelít buřty tak, až na sobě mají jednotnou červenou vrstvu. Opatrně do mezer prolít pivem, nechat si rezervu od okraje, při pečení rádo vyběhne ven z pekáče. To je lepší radši v průběhu pečení pivo dolít, než pak muset čistit troubu...
Přikrýt zlehka alobalem, ať se moc nenapatlá kečup na alobal a tak na 200 péct min. 1 hodinu přikryté. Sledovat, aby buřty byly minimálně do půlky potopené v pivu, kdyžtak přilít. Jednou za tu dobu buřty přelít lžící tím sosíkem. Po hodině odkrýt a péct do křupava, až začnou tmavnout vršky.
Nejlíp je nechat buřty zchladnout do vlažna, anebo až do druhého dne a pak je přihřát, čerstvé horké nejsou takové jako vlažné.
Dobrou chuť!
buřty naskládané v pekáči podlité pivem, připravené na pečení
opatrně zakryté alobalem pečeme min. 1 hodinu
V průběhu pečení pění, pozor na to, nemít plné po okraj! Po hodině pečení odkryjeme a dopečeme kůrčičku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
I*r*c*a
(upraveno)
26. 4. 2014, 15:49
Ivo, mám v troubě a jsem na to fakt zvědavá Píšete, že s tím máte úspěch v práci - v ženském kolektivu nebo spíš mužském? Uvažovala jsem nad tím taky na narozeniny do práce, ale obávám se, že mi ženské buřty baštit nebudou Až ochutnáme, tak ještě písnu, jak chutnalo
Vanusak
(upraveno)
26. 4. 2014, 23:24
@I*r*c*a
Ireno, zrovna mám dva plechy připravených buřtů na pondělí do práce... Jsou to sice většinou chlapi, ale právě proto, že je to obměna obvyklých jídel při oslavách, mají úspěch přes obě pohlaví. Snad budou chutnat i vám.
I*r*c*a
(upraveno)
27. 4. 2014, 19:43
@Vanusak
Slíbila jsem napsat, jaké byly buřty a . Návštěva dnes mlaskala
Vanusak
(upraveno)
27. 4. 2014, 23:21
@I*r*c*a
Tak to je skvělá zpráva! Díky za vyzkoušení a jsem ráda, že chutnaly.
hantonie
(upraveno)
5. 3. 2014, 21:14
No a už vím, co udělám v pátek do hospůdky k . Můžu se zeptat na Mačingovou? Asi dietka ? Můžete mi písnout do vzkazů něco bližšího? Díky Petra
Vanusak
(upraveno)
6. 3. 2014, 23:06
@hantonie
Petro, tak ať mlaskáte.
kvítečko
(upraveno)
4. 3. 2014, 13:35
dobrý tip na večeři
Vanusak
(upraveno)
6. 3. 2014, 23:05
@kvítečko
Ivano a nejen na večeři, vyzkoušejte.
kvítečko
(upraveno)
25. 3. 2014, 15:04
@Vanusak
Již jsem vyzkoušela ,byli chuťově výborný ,ale jen trochu víc tuku pustili
Vanusak
(upraveno)
25. 3. 2014, 15:58
@kvítečko
Ivano, to záleží holt na výběru buřtů...
Safra
(upraveno)
24. 5. 2013, 17:14
vynikajíci...Děkuju za recept
Vanusak
(upraveno)
24. 5. 2013, 23:22
@Safra
Pavlíno, moc díky. Jsem ráda, že jste si pochutnali.
Ivíšek11
(upraveno)
4. 4. 2013, 17:33
Buřty výýborné, udělala jsem na oslavu a všichni chválili
Vanusak
(upraveno)
4. 4. 2013, 20:56
@Ivíšek11
Ivano, super, že se povedly! Všechno nejlepší k dnešnímu svátku!
kAČULINDA
(upraveno)
4. 9. 2012, 12:46
Moooc děkuji za super recept O víkendu jsem dělala k večeři a byla to bašta
Vanusak
(upraveno)
4. 9. 2012, 13:16
@kAČULINDA
Katko, tak paráda, jsem ráda, že chutnalo!
Vera N
(upraveno)
13. 4. 2012, 11:22
No to bude bašta. Máme mít brigádu, tak udělám chlapům. Určitě se budou oblizovat až za ušima. . Já teď jedu Mačingovou, tak budu jenom nasávat vůně .
Vanusak
(upraveno)
13. 4. 2012, 16:17
@Vera N
Věro, Mačingovou máme 14 dní za sebou, takže já hřešit už můžu... Budu právě tímto hřešit o narozeninách za 14 dní, pravidelně jsou vyžadovány buřty v práci. Jen jednou jsem si dovolila obměnit repertoár a to bylo řečí - a kde jsou buřtyyy?
chalupnicka
(upraveno)
11. 1. 2012, 13:38
To vypadá dobře
Vanusak
(upraveno)
11. 1. 2012, 22:47
@chalupnicka
Álo, tak zkuste a určitě si pochutnáte. Nejvíc ujíždíme na tom sosíku s cibulí nakonec, ani nejsou už potřeba buřty...
ililina
(upraveno)
2. 12. 2011, 19:52
Vyzkoušeno a musím napsat, že je to vynikající pochoutka.
Vanusak
(upraveno)
3. 12. 2011, 11:32
@ililina
Ilono, jsem ráda, že chutnalo, díky za vyzkoušení!
Česťa kuba
(upraveno)
30. 11. 2011, 18:53
Tyhle buřty dělávala moje mamka, jen bez divokého koření. Jsou úžasnéééé, jsem ráda, že jste recept vložila, určitě udělám
Vanusak
(upraveno)
30. 11. 2011, 20:28
@Česťa kuba
Ani, vyzkoušejte právě s tím bobkovým listem a novým kořením, hezky to navoní.