(recept
si oblíbilo 555 návštěvníků)
MAROKÁNKY CO NEMAJÍ CHYBU -vždycky podařené .

Potřebné ingredience
Po letošním zkoušení nová varianta- místo šlehačky plechovka kokosového mléka a másla malý ořech - výsledek super! ¼ l šlehačky ke šlehání,4 lžíce hladké mouky,5 lžic krupicového nebo moučkového cukru,25g másla,směs rozinek a sekaných ořechů všeho druhu a mandlí – celkem 300-400g.
Postup přípravy
Šlehačku nebo kokosové mléko, hladkou mouku a cukr zahřívám až do zhoustnutí (bešamel) pak přidám kousek másla a zahustím směsí rozinek a sekaných ořechů všeho druhu a mandlí – celkem 300-400g. Hmota musí být hustá, že v ní stojí lžíce.
*na pečící papír tvořím kávovou lžičkou a mokrými prsty tenké hrbaté hromádky a peču až do hněda při 180´C – dobu si netroufám odhadnout, každý máme jinou troubu, je potřeba sledovat,aby se nespálily rozinky, ale jinak opravdu nechávám do hnědé barvy na okrajích. Z plechu z papíru lze marokánky sundat pp chvilce , protože teprve pak ztuhnou-horké jsou úplně měkké. Dělám to tak, že pečící papír s placičkami šoupnu na stul, pracovní desku, připravím si další várku a mezi tím ty prvně pečené chládnou a tuhnou. Druhý den je lehce polévám čokoládovou polevou.
Tak letos jsem dala vlašské ořechy, mandle, rozinky, nakrájené fíky a hodně sušených brusinek (koupeno v Ikea) a tahle směs se mně zdá vynikající, ty brusinky jsou kyselkavé a dávají tomu takový šmrnc :).
Zkusila jsem i místo cukru 20g medu - placičky se v tomto případě víc roztékají při pečení, tak je nutné nechat vyšší hromádku - jak ji sundám ze lžičky, do placičky se rozteče sama v troubě. Je ale potřeba nechat mezi hromádkami místo.
*na pečící papír tvořím kávovou lžičkou a mokrými prsty tenké hrbaté hromádky a peču až do hněda při 180´C – dobu si netroufám odhadnout, každý máme jinou troubu, je potřeba sledovat,aby se nespálily rozinky, ale jinak opravdu nechávám do hnědé barvy na okrajích. Z plechu z papíru lze marokánky sundat pp chvilce , protože teprve pak ztuhnou-horké jsou úplně měkké. Dělám to tak, že pečící papír s placičkami šoupnu na stul, pracovní desku, připravím si další várku a mezi tím ty prvně pečené chládnou a tuhnou. Druhý den je lehce polévám čokoládovou polevou.
Tak letos jsem dala vlašské ořechy, mandle, rozinky, nakrájené fíky a hodně sušených brusinek (koupeno v Ikea) a tahle směs se mně zdá vynikající, ty brusinky jsou kyselkavé a dávají tomu takový šmrnc :).
Zkusila jsem i místo cukru 20g medu - placičky se v tomto případě víc roztékají při pečení, tak je nutné nechat vyšší hromádku - jak ji sundám ze lžičky, do placičky se rozteče sama v troubě. Je ale potřeba nechat mezi hromádkami místo.

Polevu nechejte dokonale zaschnout, pak se mouhou seskládat i na sebe, ale musí být v chladnu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

lidare
(upraveno)
25. 11. 2020, 9:29


nahlásit
babetta
(upraveno)
12. 12. 2018, 4:05
upečeno a jsou skvělé.Máslo jsem vynechala úplně, smetana je tučná a neni to poznat

nahlásit
babetta
(upraveno)
26. 12. 2018, 21:20
@babetta
14 dnů po upečení stále úžasný( nejsou tvrdý, ani měkký) všem chutnají
nahlásit
Jarča11
(upraveno)
11. 12. 2018, 21:24
Alice děkuji, před 30 min jsem je vytáhla z trouby, již ted krásně drží pohromadě. Až vychladnou a dostanou čokoládovou čepičku budou super!

nahlásit

šumafka
(upraveno)
17. 12. 2017, 16:53
Dělala jsem marokánky poprvé. Vždycky jsem je měla ráda, ale neměla jsem odvahu se do nich pustit. Naprosto bezva recept. Dělala jsem s kokosovým mlékem. Nerozpadají se. Pro velký úspěch udělám ještě jednu várku. Díky za recept.





nahlásit

Nadys
(upraveno)
11. 12. 2017, 12:13

nahlásit
Dannylla
(upraveno)
11. 12. 2017, 11:14
Jsou opravdu skvělé a vždy se povedou. Já používám obyčejné mléko a na uhlazení lžíci, aby byly marokánky pravidelnější. V troubě peču při 180 cca 10-15 min.
nahlásit
Iveta a dětičky
(upraveno)
3. 12. 2017, 6:52
Vaše marokánky peču už pár let. Všimla jsem si, že jsou jiné recepty je ze šlehačky, ale z mléka a tak jsem zkusila váš recept 2 šlehačky a 2 kelímky jsem nalila mlékem. Po upečení žádný rozdíl a tak příště zkusím váš recept jen z mléka. Moc Vám za něj děkuji, U nás se marokánky nikdy nepekly a váš recept všechny ohromil
Děkuji



nahlásit

kontrola3
(upraveno)
19. 12. 2016, 20:38
Jednoduche a vyborneee!!
Diky za recept, vyzkousela jsem obe varianty i slehacku i kokosove mleko, do ktereho jsem misto masla dala kokosovy olej. Dopadlo o dobre !




nahlásit
waky
(upraveno)
1. 12. 2016, 12:27
dělám podle tohoto receptu již 3 rok
jsou výborné



nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
28. 11. 2016, 19:13

nahlásit
Dorka 72
(upraveno)
28. 11. 2016, 17:28


nahlásit

Martiline
(upraveno)
22. 1. 2016, 17:55
Skvělé ... už dělám dle tohoto receptu marokánky několik let a všem moc chutnají.

nahlásit
ewigkeit
(upraveno)
17. 12. 2015, 22:33
Na mne moc mastné, co by se stalo,kdyby tam to máslo nebylo?
Eva

nahlásit

AliceM
(upraveno)
20. 12. 2015, 19:12
@ewigkeit
Může být jen lžice másla nebo varinta s kokosovým mlékem - vynikajíci !
nahlásit
zukatoka77
(upraveno)
11. 12. 2014, 20:25
prosím jak je to s tím máslem chtěla bych také vyzkoušet

nahlásit

backa
(upraveno)
12. 12. 2014, 10:49
@zukatoka77
Jestli mohu odpovědět,napřed uvaříte kaši a potom přidáte do kaše máslo. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=67018&user=45446 dělávám roky tento recept

nahlásit

vla16
(upraveno)
10. 12. 2014, 13:46
Dobrý den, jen se chci zeptat, v receptu je 25g másla a potom jak píšete postup přípravy, tak tam přidáváte 50g másla. Tak kolik teda prosím toho másla mám dát ? Děkuji

nahlásit
Knizska
(upraveno)
18. 12. 2012, 11:52
právě sem dopekla a povedly se, chuť vynikající! díky za recept!
nahlásit

AliceM
(upraveno)
18. 12. 2012, 20:25
@Knizska

nahlásit
Bopik
(upraveno)
17. 12. 2012, 21:09
Marokánky jsem dělala nadvakrát. Poprvé jsem to nechala "do hněda", byly úplně spálené
Podruhé jsem je vyndala když byl prostředek ještě jakoby syrový, došly krásně a jsou výborné. Určitě udělám znovu, ted už vím že je ale musím dělat kratší dobu.

nahlásit

AliceM
(upraveno)
18. 12. 2012, 20:26
@Bopik

nahlásit

larnaca35
(upraveno)
10. 12. 2012, 20:33





nahlásit

AliceM
(upraveno)
11. 12. 2012, 10:11
@larnaca35
Díky za zprávičku


nahlásit
wictorie
(upraveno)
9. 12. 2012, 17:00
Tak jsem dneska pekla marokánky ze třech dávek a byla jsem z toho nešťastná
Všechny dávky se mi rozpadaly, nedrželo to při sobě, je z toho drobení, takže na nic, snědli jsem to jen tak a na vánoce není nic, tak jdu hledat jiný recept, který se povede.

nahlásit

AliceM
(upraveno)
10. 12. 2012, 13:41
@wictorie
To mě mrzí, netuším, kde byla chyba, nikdy se mně nedrobily, nebyly nějak extrémně tenké před pečením? A počkala jste až vychládnou? nesmí být moc teplé, když se sundávají z pečícího papíru, to by se mohly drobit.. Tak se snad podaří jiné...
nahlásit
wictorie
(upraveno)
14. 12. 2012, 7:47
@AliceM
Tenké nebyly, sundavala jsem je vychladlé a stejně nedržely pohromadě, ani jedna dávka. Už jsem udělala jiný recept který se povedl.
nahlásit

AliceM
(upraveno)
14. 12. 2012, 12:56
@wictorie
Pěkné svátky.
nahlásit
KAMCA1980
(upraveno)
9. 12. 2012, 17:05
@wictorie
Měla jsem naprosto stejny problém :-/

nahlásit

novackova
(upraveno)
3. 12. 2012, 18:19
a prosím jak dopředu před svátky péct



nahlásit

AliceM
(upraveno)
6. 12. 2012, 12:43
@novackova
Dáši, já je peču týden dopředu

nahlásit