(recept
si oblíbilo 269 návštěvníků)
Řezy s broskvemi a tvarohem
Potřebné ingredience
Těsto: 4 celá vajíčka + 200 g cukru krystal, 100 ml vody + 140 ml oleje, 300 g polohrubé mouky + 40g hladké + 1 prdopeč + 2 PL kakaa Náplň: 1 velká plechovka kompotovaných broskví (šťávu slijeme a třeba vypijeme) - broskve pokrájíme na tenčí plátky, 3 tvarohy (já dala 2x kostku+1x ve vaničce tučný) + 120 g moučkového cukru + 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 celá vajíčka + 3 PL rumu
Postup přípravy
Těsto si připravíme tak, že klasickým postupem smícháme všechny dané suroviny (vejce + cukr ...atd.).
Broskve si pokrájíme na plátky, tvarohovou náplň vyšleháme.
Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme polovinu těsta, na ni rozetřeme tvarohovou náplň,
poklademe plátky broskví a přelijeme druhou polovinou těsta, stěrkou uhladíme
a dáme péct na 175°C cca 50 minut.
Peču na klasickém velkém plechu: 34x38cm - to je trošku hraní se stěrkou - rozetřít těsto pěkně na celou plochu a nebo na středním plechu: 38x26cm - tady už to jde snáz, ale řezy jsou vyšší.
Hotové pocukrujeme moučkovým cukrem.
Broskve si pokrájíme na plátky, tvarohovou náplň vyšleháme.
Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme polovinu těsta, na ni rozetřeme tvarohovou náplň,
poklademe plátky broskví a přelijeme druhou polovinou těsta, stěrkou uhladíme
a dáme péct na 175°C cca 50 minut.
Peču na klasickém velkém plechu: 34x38cm - to je trošku hraní se stěrkou - rozetřít těsto pěkně na celou plochu a nebo na středním plechu: 38x26cm - tady už to jde snáz, ale řezy jsou vyšší.
Hotové pocukrujeme moučkovým cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
JanaS73
(upraveno)
10. 9. 2012, 11:40
Vyzkoušeno a výborné. Příprava snadná. Doporučuji. Jana
Halmat
(upraveno)
11. 9. 2012, 8:29
@JanaS73
Děkuji!
matys
(upraveno)
2. 9. 2012, 16:20
tak jsem také vyzkoušela , jen jsem dala místo broskví, kompotavané meruňky , vynikající
Halmat
(upraveno)
12. 9. 2012, 16:54
@matys
oranž
(upraveno)
1. 9. 2012, 21:34
vypadá dobře
Halmat
(upraveno)
14. 9. 2012, 8:29
@oranž
díky
zabbina
(upraveno)
1. 9. 2012, 14:46
Halmat
(upraveno)
7. 9. 2012, 22:22
@zabbina
chucky 1111
(upraveno)
1. 9. 2012, 12:49
Připomíná mi to dunajské řezy a ty mám ráda,takže výborný receptík a zkusím tento váš
Halmat
(upraveno)
7. 9. 2012, 19:59
@chucky 1111
Zkuste, jistě nezklamou!
Bylinka1
(upraveno)
1. 9. 2012, 10:39
...jdu na to -tvarohy, broskve koupené, tak snad se dílo podaří
Bylinka1
(upraveno)
2. 9. 2012, 8:14
@Bylinka1
Vynikající . Chutnalo a jistě budu opakovat a zkusím i s těmi povidly
Halmat
(upraveno)
2. 9. 2012, 10:35
@Bylinka1
akžena
(upraveno)
27. 8. 2012, 21:16
V sobotu jsem upekla,opravdu bašta,po plechu se jen zaprášilo,jen u nás nejede tmavé těsto,tak jsem vynechala kakao,broskve mame svoje ze zahrádky,takže jsem loupala,ale sklídila pochvalu,no a mám objednávku na oslavu narozenin,takže děkuji za recept
Halmat
(upraveno)
28. 8. 2012, 14:55
@akžena
xvendik
(upraveno)
27. 8. 2012, 10:24
Vypadá velmi lákavě. Škoda že nemám více tvarohu hned bych jí šla upéct. ,ale brzo určitě vyzkouším.
Halmat
(upraveno)
27. 8. 2012, 17:02
@xvendik
tak až upečete, dejte vědět!
janelačka
(upraveno)
26. 8. 2012, 16:33
luxusní pochoutka...!
Halmat
(upraveno)
29. 8. 2012, 14:30
@janelačka
už jste je pekla?
janelačka
(upraveno)
11. 9. 2012, 20:25
@Halmat
.... ještě ne, ale o víkendu to napravím...
Halmat
(upraveno)
11. 9. 2012, 21:09
@janelačka
Tak doufám, že vás nezklamou
janelačka
(upraveno)
27. 9. 2012, 18:50
@Halmat
nezklamaly a byla jsem v práci za , každý týden nová buchta díky úžasným jako jste Vy....
Bibiána H.
(upraveno)
26. 8. 2012, 13:35
Halmat
(upraveno)
30. 8. 2012, 18:21
@Bibiána H.
Raguella
(upraveno)
20. 8. 2012, 23:01
Dobrý den,tak jsem dnes rodince upekla řezy podle Vašeho receptíku a mohu jen chválit ,jsou opravdu mnamozní. Děkujeme za prima receptík a krásné léto.
Halmat
(upraveno)
21. 8. 2012, 10:04
@Raguella
Já děkuji Vám a přeji slunečný zbytek léta
jaanka2
(upraveno)
19. 8. 2012, 12:47
Tak opravdu super buchta, právě jsme dojedli, díky za recept. Vůbec není suchá, všem chutnala.
Halmat
(upraveno)
19. 8. 2012, 15:20
@jaanka2
To je super
pjetrunka
(upraveno)
19. 8. 2012, 9:21
děkuji za inspiraci, buchta je výborná
Halmat
(upraveno)
19. 8. 2012, 10:39
@pjetrunka
já děkuji za milou zprávu, těší mě, že Vám chutná
wWendy
(upraveno)
17. 8. 2012, 15:27
taky dělám,jen bez ovoce je to moc dobrééé
Halmat
(upraveno)
18. 8. 2012, 10:06
@wWendy
je úžasně vláčná
anaba
(upraveno)
17. 8. 2012, 14:06
hmmmm..vypadá moc dobře určitě brzy vyzkouším
Halmat
(upraveno)
17. 8. 2012, 15:14
@anaba
jen zkuste-uvidíte, že nezklame a bude všem chutnat!!!!
violka60
(upraveno)
17. 8. 2012, 13:18
Toto je famózny koláčik, u nás má 1!!! V prípade, že nemáte broskyne....cesto vylejte na plech a lyžicou tvarohovú hmotu klaďte tik-tak na cesto, alebo.....hmotu dajte do mikroténového sáčku, odstrihnite konček a urobte pásy na cesto - mriežkuu nás sa volá "prešívaná deka" Ja pridávam kôpky slivkového lekváru, túto kombináciu zbožňujem
Halmat
(upraveno)
17. 8. 2012, 13:29
@violka60
díky za tip na obměnu
Jajuska2005
(upraveno)
16. 8. 2012, 19:09
Prosím vas do naplne davate aj štavu s broskyn????
Halmat
(upraveno)
16. 8. 2012, 21:56
@Jajuska2005
Ne ne - šťávu z broskví tam nedávejte už jsem to dopsala do receptu
Lucie-Anna
(upraveno)
16. 8. 2012, 16:11
Prosím, můžete napsat, na jak velkém plechu pečete? Podle počtu tvarohů je asi dost veliký...?
Halmat
(upraveno)
16. 8. 2012, 20:59
@Lucie-Anna
rozměr plechu asi tak 36x32cm
Lucie-Anna
(upraveno)
17. 8. 2012, 12:39
@Halmat
Děkuji, brzy ho určitě vyzkouším!
sezana
(upraveno)
16. 8. 2012, 15:26
Halmat
(upraveno)
17. 8. 2012, 12:07
@sezana
děkuji, vyzkoušejte
Tyna12
(upraveno)
15. 8. 2012, 20:58
Halmat
(upraveno)
16. 8. 2012, 10:11
@Tyna12