(recept
si oblíbilo 58 návštěvníků)
Bezlepkové sušenky - vanilkové, skořicové, kakaové
Potřebné ingredience
Základní vanilkové těsto: 300 - 350 g bezlepkové mouky (já použila Schar Farine a stačilo mi to cca 320 g), 150 g Stely (nebo obdobného tuky), 120 g moučkového cukru, 2 vejce, 1 kávová lžička vanilkového cukru, 1/2 prášku do pečiva Dr. Oetker do kakaového těsta: přidáme kakao - množství podle toho, jak hodně chceme mít těsto kakaové a obarvené do skořicového těsta přidáme mletou skořici 1-2 kávové lžičky
Postup přípravy
Všechny přísady zpravujeme rukama v těsto. Necháme odpočinout a vychladit v ledničce. Před zpracováním vždy těsto párkrát ještě rukama prohnětu. Poté vyválíme v placku. Já jsem podsypávala jen trochou mouky, ale ke konci už jsem válela na desce bez mouky a v pohodě :-). Pokud vykrajujete s pomocí vypichovátek, kde se vám tvar zobrazí i na vrchní straně sušenky, doporučuji vyválet o trošku tlustší placku, než jako obvykle, aby se tvar dobře zobrazil.
Pečeme klasicky 180oC cca 20 minut. Plech nemusíte vymazávat, ani dávat pečící papír :-).
S těstem se dobře pracuje, tvary se mi po upečení nelámaly, ani nedrolily, pracovali mi s ním i kluci a v pohodě, budu se těsit na vaše reakce...
Pečeme klasicky 180oC cca 20 minut. Plech nemusíte vymazávat, ani dávat pečící papír :-).
S těstem se dobře pracuje, tvary se mi po upečení nelámaly, ani nedrolily, pracovali mi s ním i kluci a v pohodě, budu se těsit na vaše reakce...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
koblischek
(upraveno)
22. 4. 2018, 20:26
recept odzkoušený - použila jsem Alsan, takže je mám i bezmléčné. Do jedné půlky jsem dala jahody sušené mrazem, do druhé kousky čokolády. S těstem se dobře pracuje, výsledkem byly dobré křehké sušenky.
Činčila
(upraveno)
25. 10. 2016, 2:58
Ahojky, mám celiakii a mám obavy, že Dr. Oetker není bezlepkový ... může mi někdo napsat jak to je? www.celiak.cz/diskuze/vyrobky/2367 díky, Helena
makakove
(upraveno)
29. 9. 2015, 20:08
hlupáci darebáci kvůli dušanovi nemáme vejce
MiladaG
(upraveno)
26. 8. 2015, 12:18
Dobrý den, Barboro, děkuji za skvělý recept, dneska jsem dělala Vaše sušenky - dostala jsem razítko na sušenky od Tescomy, tak jsem ho chtěla vyzkoušet. Těsto je úplně super, krásně se s ním pracuje, po upečení drží tvar i vyraženou ozdobu, upečené sušenky se nedrobí. Z množství mouky v receptu (Já jsem použila Jizerku.) je 5 plechů sušenek, takže jsem si těsto rozdělila napůl - půl skořicové a půl kakaové. Moc mi chutnají, takže ještě jednou díky! Milada
U kočky Báry
(upraveno)
6. 4. 2016, 11:59
@MiladaG
Já děkuji! Jsem ráda, že se povedly!
siena
(upraveno)
12. 5. 2014, 23:45
Tammy
(upraveno)
12. 10. 2013, 17:57
Tak jsme s Maričou pekly ty skořicové a jsou skvělé. Marička se jen oblizuje. Moc děkujeme za receptík. A tady je náš pokusek: http://monkast.wgz.cz/rubriky/vareni-s-marickou/sladke
U kočky Báry
(upraveno)
26. 11. 2013, 11:42
@Tammy
Jsme rádi, že chutnalo, fotečky jsou super.
petsvo
(upraveno)
19. 3. 2013, 13:46
Dobrý den. Vypadají úžasně akorát ke . Chtěla jsem se zeptat, jestli by šly udělat i z Jizerky a nebo Promix UNI. Farine mouku nemám.
U kočky Báry
(upraveno)
1. 4. 2013, 11:42
@petsvo
Určitě půjdou i z jiné mouky, já většinou vezmu tu, kterou mám otevřenou a po ruce
Viko
(upraveno)
25. 10. 2012, 14:38
Tak dnes vyzkouším,máte krásné tvořítko to nemám,ale super recept.Tak snad se mi povede jako Vám super rcp....děkuji upečeno,fakt skvělé a křehké sušenky jen jsem neměla tu mouku,tak jsem dala bezl.Jizerku.A neměla jsem tak super formičku jako vy
fialka 75
(upraveno)
24. 10. 2012, 20:16
Tak to zítra upeču a dám vědět !!! Vypadají skvěle !
jitullka
(upraveno)
16. 10. 2012, 14:40
tohle je přesně to co chci dnes péct .Ovšem ty Vaše žabky jsou nádherné.
petrušak
(upraveno)
15. 10. 2012, 20:29
mate uuužasne tvořitka na sušenky ty žabky jsou užasne mužu se zeptat kde se daji pořidit diky petra
U kočky Báry
(upraveno)
18. 11. 2012, 13:04
@petrušak
Mrkněte ke mě do bazárku, postupně je budu navádět...