(recept
si oblíbilo 380 návštěvníků)
NEBESKÉ KOSTKY....(NEBE V HUBĚ :-)))...hrozí těžká závislost :-)
Potřebné ingredience
4 vejce odděleně žloutky a bílky zvlášť (já dávám i 5 přijde mi těsto nadychanější) 200g moučkového cukru 10 lžic oleje 200g polohrubé mouky 1prdopeč 1 kelímek smetany na šlehání ->ušlehané 2 tyčinky margot NA KRÉM: 3/4 l mléka 3 vanilkové pudinky 200g moučkového cukru 3 kelímky zakysané smetany 1saček instantního kapučína(pokud nemám,uvařím kafčo rozpustny,dám do něj trochu mlíka a 2lžičky granka a mám kapučíno) 1,5balíčku dětskych piškotů
Postup přípravy
Utřeme žloutky s cukrem,přídáme olej a 10lžic horké vody, vyšleháme a poté přidáme mouku smíchanou s prdopeč. Bílky ušleháme do sněhu a přidáme k žloutkum s moukou.Pečeme cca 20 minut na 180stupňů
Mezitím si připravíme krém.
Část mléka rozmícháme s pud.práškem a cukrem,zbytek mléka zahřejeme.Přelijeme do vroucího mléka pudink a necháme probublat,odstavíme z plotny a necháme chladnout.Po zchladnutí přidáme do pudinku zakysané smetany a promícháme.
Do další nádoby vysypem piškoty a prolijem je kapučínem(kdo chce může do kapučína přidat i trochu rumu nebo jiného likéru...já nedávám kvůli dětem)
Na vychladly korpus natřeme část krému,na krém poklademe namočené piškoty a navrch opět natřem krém (s krémem se krásně pracuje,piškotky se nedrolí)
Dáme do ledničky na cca 3 hodiny(aby krém stuhnul),poté potřeme ušlehanou šlehačkou a navrch nastrouháme margotku.
Ještě rada na závěr...nebojte se holky namočit ty piškoty pěkně v tom kapučínku,když budou až takový rozčvachtaný,vůbec nevadí,ba naopak....občas se mi stává,že tam na ten krém kladu i takové blátíčko z těch piškotů,což nevadí,je dobrý pak že některý jsou třeba rozmočený,některý zas mín nasáklý...prostě pěkně prolít :-))
Peču na plechu o rozměru cca 39x29cm (rozměr vnitřku...je to takový ten klasický plech bych řekla)
A TEĎ UŽ JEN DOBROU CHUŤ!!!
Mezitím si připravíme krém.
Část mléka rozmícháme s pud.práškem a cukrem,zbytek mléka zahřejeme.Přelijeme do vroucího mléka pudink a necháme probublat,odstavíme z plotny a necháme chladnout.Po zchladnutí přidáme do pudinku zakysané smetany a promícháme.
Do další nádoby vysypem piškoty a prolijem je kapučínem(kdo chce může do kapučína přidat i trochu rumu nebo jiného likéru...já nedávám kvůli dětem)
Na vychladly korpus natřeme část krému,na krém poklademe namočené piškoty a navrch opět natřem krém (s krémem se krásně pracuje,piškotky se nedrolí)
Dáme do ledničky na cca 3 hodiny(aby krém stuhnul),poté potřeme ušlehanou šlehačkou a navrch nastrouháme margotku.
Ještě rada na závěr...nebojte se holky namočit ty piškoty pěkně v tom kapučínku,když budou až takový rozčvachtaný,vůbec nevadí,ba naopak....občas se mi stává,že tam na ten krém kladu i takové blátíčko z těch piškotů,což nevadí,je dobrý pak že některý jsou třeba rozmočený,některý zas mín nasáklý...prostě pěkně prolít :-))
Peču na plechu o rozměru cca 39x29cm (rozměr vnitřku...je to takový ten klasický plech bych řekla)
A TEĎ UŽ JEN DOBROU CHUŤ!!!
PRŮŘEZ NA PLECHU :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tetakniha
(upraveno)
14. 11. 2014, 20:59
Vyzkouším
jituneli
(upraveno)
10. 7. 2013, 20:46
Super receptík a jak moooc chutnal Díky a určitě nedělám naposledy Jitka
holcice
(upraveno)
9. 4. 2013, 16:09
Já bych to klidně zkusila bez tý buchty,dala bych jen piškoty-několik vrstev,myslím,že to nebude ničemu vadit ,ta margotka navrchu je dobrý nápad :
janina8
(upraveno)
20. 3. 2013, 8:07
Chtěla jsem se zeptat, nikdy jsem ještě nešlehala šlehačku, vždy jen tu ve spreji. Jakou kupujete? Stačí na to ty elekt. metly do ruky?
kpavlinka
(upraveno)
20. 3. 2013, 16:54
@janina8
Dobry den, staci ty metly do ruky a slehacka ta 33% procentni je taky dostacujici
Daanny
(upraveno)
20. 3. 2013, 7:42
Také jsem vyzkoušela a jsou úžasné určitě budeme dělat častěji
Ibisek
(upraveno)
14. 3. 2013, 11:07
Jednim slovem VYNIKAJÍCÍ. Akorát rum jsem nahradila vaječnym koňakem.
kpavlinka
(upraveno)
15. 3. 2013, 8:46
@Ibisek
Jsem ráda, že jste si pochutnali ... Vaječňák jsem nezkoušela, taky ale vyzkoušim
jajulik
(upraveno)
12. 2. 2013, 13:37
Jitule L.
(upraveno)
10. 2. 2013, 12:22
Mohu se prosím zeptat, kolik ml mají být ty zakysané smetany?
kpavlinka
(upraveno)
12. 2. 2013, 10:36
@Jitule L.
Jeeee takova ta zakysana smetana jak je treba od yoplait znacky, maji myslim 220-250 gramu, ale tu pouzivam
kvítečko
(upraveno)
6. 2. 2013, 15:33
brzy vyzkouším
jezourek
(upraveno)
28. 1. 2013, 16:15
Vyzkouším vypadá krásně přítel má rád sladký mňaminky ani já neodolám se synkem
kimby
(upraveno)
27. 1. 2013, 23:54
už se těším na ráno, právě spinká v lednici, snad jsem to udělala dobře a bez chybičky jinak ale receptík krásně napsaný, hezká fotečka. Tak uvidíme děkuji!
kpavlinka
(upraveno)
28. 1. 2013, 14:29
@kimby
Jeeeee Pavli dekuju mooc, tak doufam, ze se dortik dobre v lednicce vyspinkal a vy jste si pochutnala
kimby
(upraveno)
4. 2. 2013, 22:01
@kpavlinka
i když se zpožděním, nedá mi to nenapsat! Jedním slovem úžasnéééé! Dělala jsem ho poctivě přesně dle receptíku, vše se povedlo na 1s* , na oslavičce byl velmi chválen a receptík byl už poslán i dál do světa Tímto vám velice moc děkuji a nedělala jsem samozřejmě naposledy!
kpavlinka
(upraveno)
7. 2. 2013, 17:10
@kimby
Dekuju moooc, tolik chvali jsem rada, ze chutnal a receptik sel i do sveta
Čutice
(upraveno)
9. 1. 2013, 8:16
V sobotu máme zabíjení takže zkusím upéct, ten likér může být amareto? Nedokážu si c mysli ty chutě moc spojit, nebo klasika rum? Díky Míša
kpavlinka
(upraveno)
10. 1. 2013, 15:16
@Čutice
Mam vyzkouseno jen s rumem
Čutice
(upraveno)
14. 1. 2013, 10:46
@kpavlinka
Děkuji, tak jsem tam dala rum a musím říct že dezert opravdu výborný!!!! jen příště udělám více krému a více šlehačky, bylo toho nějak málo, jinak takhle nadýchané těsto jsem ještě nikdy nevykouzilila
kpavlinka
(upraveno)
14. 1. 2013, 12:23
@Čutice
Jooooo mela jste pocit, ze slehajdy je malooo?? to mi tu nektere maminky psaly, ze slehacku davat nebudou snad, ze uz tak to bude kaloricka bomba slehacka tam proste patri.... Jsem rada, ze vam dezertik chutnal a testo je opravdu perinkove, nadychane
Čutice
(upraveno)
17. 1. 2013, 8:08
@kpavlinka
Kalorická bomba neva, to se vyběhá
katka 777
(upraveno)
8. 1. 2013, 15:01
mŇamm vyskúšam...
dadula1
(upraveno)
8. 1. 2013, 13:48
moučník je super,mohu se zeptat jak dlouho vydrží v lednici?Děkuji
kpavlinka
(upraveno)
10. 1. 2013, 15:17
@dadula1
Vydrzi urcite tak ctyri dny.... Nemam zkusenost, u nas se plech do dvou dnu vtdy sni
P.A.V.L.A
(upraveno)
13. 12. 2012, 18:43
L.lucky
(upraveno)
13. 12. 2012, 18:30
vyzkoušela jsem a super mňamka.....
j.anis
(upraveno)
6. 12. 2012, 14:30
Dobrý den Pavli, zítra bych chtěla péct váš dělat recept a chtěla bych se zepat zda nedáváte do šlehačky ztužovač,když je buchta venku neroztéká se ta šlehačka? Jana
kpavlinka
(upraveno)
7. 12. 2012, 15:43
@j.anis
Jani, ta slěhacka je nahore v tenke vrstve, netece.... Prilepi se k ni margotka a slehacka krasne drzi. Nebojte se.... Hezky uslehat a pak natrit pochutnejte si
5kocicaci
(upraveno)
28. 11. 2012, 7:47
Dobrý den paní Pavlo,řezy jsou báječné,manžel i děti si pochutnávají.Ještě jednou moc děkuji za radu.Mějte se krásně.Bára
kpavlinka
(upraveno)
28. 11. 2012, 8:24
@5kocicaci
jsem moc rada, ze se povedly rezy a hlavne, ze chutnaji
whiskey
(upraveno)
24. 11. 2012, 21:52
opravdu super, piškot je úžasný - moc se mi bude hodit příští týden na dortíka pro dcerku. děkuji
Krůžička
(upraveno)
24. 11. 2012, 10:20
Výborné, synovi sice nechutná, ale my dospělí si "chrochtáme". Rozhodně někdy znovu upeču. Piškot lehký, nadýchaný, 100% použiju i jako základ pro jinou buchtičku-takhle vláčný sem ještě nikdy neměla.