(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
bezlepkové bagetky

Potřebné ingredience
500g Jizerky se zlatým pruhem 1balíček sušených kvasnic 1lžička soli 1lžička cukru 1lžíce olivového oleje 450ml vlažné vody pečící papír hrubou sůl a mák na posypání
Postup přípravy
-mouku smícháme se solí,cukrem,práškem do pečiva
-vmícháme olej a vodu a vypracujeme vláčné těsto
-na pomoučeném vále si těsto rozdělím do větších kuliček(asi jako pomeranč)
-při propracování těsta si přidávám mouku,aby mi nezůstávala na prstech:-)),z kuliček vyválím válečky,které zploštím a srovnám konce...dám na 20min.kynout do teplé trouby
-pak potřu troškou olivového oleje a posypu hrubou solí a mákem(nebo kořením na pizzu...výborné)
-peču při 250 do nazlátlé barvy
-nechám vystydnout na mřížce a většinu ihned zamrazím...po rozmražení v MW jsou jako čerstvě upečené:-))
-těsto je stejné jako na pizzu,tak většinou dělám pizzu a ze zbytku bagetky
-vmícháme olej a vodu a vypracujeme vláčné těsto
-na pomoučeném vále si těsto rozdělím do větších kuliček(asi jako pomeranč)
-při propracování těsta si přidávám mouku,aby mi nezůstávala na prstech:-)),z kuliček vyválím válečky,které zploštím a srovnám konce...dám na 20min.kynout do teplé trouby
-pak potřu troškou olivového oleje a posypu hrubou solí a mákem(nebo kořením na pizzu...výborné)
-peču při 250 do nazlátlé barvy
-nechám vystydnout na mřížce a většinu ihned zamrazím...po rozmražení v MW jsou jako čerstvě upečené:-))
-těsto je stejné jako na pizzu,tak většinou dělám pizzu a ze zbytku bagetky

připravené na kynutí v troubě

hotovo:-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Anilka
(upraveno)
21. 2. 2015, 16:43
Jsou výborné.Díky

nahlásit

xynika
(upraveno)
28. 2. 2015, 11:20
@Anilka
Děkuju

nahlásit
sarkaT
(upraveno)
12. 1. 2015, 19:20
Upekla jsem dvě veky a chlebíčky byly super!!! Děkuji za recept.

nahlásit

xynika
(upraveno)
23. 1. 2015, 21:44
@sarkaT
To jsem ráda


nahlásit

JanaPas
(upraveno)
17. 12. 2012, 22:00
tohle taky upeču, na odpoledne chci upéct masovou bábovku a k ní je potřeba pečivo. A kupovat ho nebudu, je to hnus. Jednou jsem zkusila koupit bagety (značku nevím, tím,jak to běžně nepoužívám, nemám přehled, prostě bezlepkové) a při rozkrojení mi to připadalo jako montážní pěna, co máme v oknech
A chuť musela být podobná.... ne že bych jedla montážní pěnu, ale tohle byl fakt hnus. Drahý a hnusný. Tak zkusím upéct, zamrazím a zbytek mu dám sebou. Díky za recept.

nahlásit

xynika
(upraveno)
17. 12. 2012, 22:26
@JanaPas
To mi pak musite dat vedet
jaky byl uspech
Pecivo je opravdu hnus....obcas kupuju Lucce Foccaciu od firmy Agluten,jedle pecivo ma i Schar.A tyhle bagetky moje Lucka miluje....ted nic jineho nepecu...preju hodne uspechu a prazdne talire

![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)

nahlásit
kacenicka
(upraveno)
13. 12. 2012, 18:48
Bagety vypadají krásně,můžete mi prosím říct,zda se hodí k náhradě veky na chlebíčky???A ještě bych se ráda zeptala kde jste koupila tu mřížku na vychládání????Tak dlouho ji sháním a nikde ji nevidím!!!!!Moc mi pomůžete,díky moc za info!!!!
nahlásit

xynika
(upraveno)
15. 12. 2012, 21:01
@kacenicka
Dobrý večer,mřížku jsem koupila v Tescomě.A pokud vyválíte těsto vyšší,budete mít veku na chlebíčky...těsto je opravdu moc dobré
Lucce teď nic jiného nepeču
dejte pak vědět,jak se Vám zadařilo
Hodně štěstí
Verča







nahlásit
paulinac
(upraveno)
15. 12. 2012, 11:08
@kacenicka
Píšu jen ohledně mřížky - také jsem kdysi sháněla, dělá ji např. Tescoma - podložka skládací ( http://eshop.tescoma.cz/peceni/naradi-a-pomucky-na-peceni/delicia/630720-podlozka-skladaci-delicia-32-cm a http://eshop.tescoma.cz/peceni/naradi-a-pomucky-na-peceni/delicia/630724-podlozka-skladaci-delicia-45x30-cm ). Sehnala jsem v domácích potřebách

nahlásit

xynika
(upraveno)
15. 12. 2012, 21:02
@paulinac
Díky

nahlásit

Viko
(upraveno)
11. 12. 2012, 18:09
Dobrý den super těsto,dnes jsem zkoušela a tak to dopadlo http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4256919 a to jsem je dělala poprvé
nahlásit

xynika
(upraveno)
12. 12. 2012, 0:09
@Viko
a zkuste z toho těsta i pizzu
Lucka se olizuje



nahlásit