(recept
si oblíbilo 84 návštěvníků)
Čokoládové modelovací hmoty
Potřebné ingredience
Horka modelovaci cokolada:
200 gramu horke cokolady
1/4 hrnku bileho kukuricneho sirupu----------
Polosladka modelovaci cokolada:
200 gramu polosladke cokolady
3 a 1/4 - 4 polevkove lzice bileho kukur. sirupu ----------
Mlecna modelovaci cokolada:
200 gramu mlecne cokolady
2 a 1/2 - 3 polevkove lzice kukuricneho sirupu ----------
Bila modelovaci cokolada:
200 gramu bile cokolady
1 a 1/2 - 2 polevkove lzice kukur. sirupu
Postup přípravy
Rozlamanou cokoladu jsem rozpustila ve vodni lazni ne nad vrouci, ale horkou vodou. Udelala jsem to tak, ze jsem pockala az se voda zacne varit, vypla jsem ji a pak tam dala cokoladu a michala az se rozpustila. Sundala jsem ji z lazne a jeste chvilicku michalA aby malinko zchladla. Pridala jsem sirup a michala az se vsecko krasne spojilo. Cokoada se krasne zacala odlepovat od sten. Dala jsem ji na potravin. folii a nechala vychladnout, zabalila a dala na 2 hodiny do lednice.
Kdyz se vytahne z lednicky tak je tuha, staci prohnist po kouskach v ruce a krasne se s ni pracuje.
Dobre zabalena pry vydrzi mesice.
Kdyz ztvrdne moc, ma se prihnist trochu kukur sirupu.
Pri modelovani se teplem z rukou bude rozpoustet, tak strcte na chvilku do lednicky
Krásné tvořeníčko :)
Kdyz se vytahne z lednicky tak je tuha, staci prohnist po kouskach v ruce a krasne se s ni pracuje.
Dobre zabalena pry vydrzi mesice.
Kdyz ztvrdne moc, ma se prihnist trochu kukur sirupu.
Pri modelovani se teplem z rukou bude rozpoustet, tak strcte na chvilku do lednicky
Krásné tvořeníčko :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
24. 11. 2013, 15:02
andol
(upraveno)
13. 1. 2010, 7:42
děkuji za receptíky
luciana de chile
(upraveno)
10. 11. 2009, 18:18
hajcena
(upraveno)
8. 1. 2009, 14:01
Mám dotaz - nezkoušela některá z vás udělat čokohmotu z té hotové sáčkové polevy? (co se jen rozehreje v teplé vodě). Ona je totiž krásně bílá. Když koupím bílou čokoládu, tak je hmota nažloutlá
janina74
(upraveno)
10. 1. 2009, 13:11
@hajcena
já tedy ne ale když se nad tím tak zamyslím tak by to mělo jít taky určo dejte vědět
Kyzluska
(upraveno)
6. 8. 2008, 21:41
Dobrý večer, nikde nemůžu sehnat ten sirup, dá se něčím nahradit?? V pátek chci zkusit dortík................... Díky Iveta
aero-orion
(upraveno)
8. 1. 2009, 14:24
@Kyzluska
Ivet můžete použít sirup i kukuřičnoječný... nebo pšeničný,kukuřičný,jen né javorový z toho to nejde.Koupíte ve zdravé výživě..
Mája V.
(upraveno)
23. 4. 2008, 20:48
Dobrý den, tak jsem zkoušela Vaši čokohmotu . Je super, ale chtěla jsem se zeptat, máte nějaký osvědčený způsob, jak z ní vyválet plát na potažení dortu? Díky moc za odpověď, Majka
Mája V.
(upraveno)
24. 5. 2008, 6:43
@Mája V.
Díky všem za rady. Škoda, že jsem si to přečetla až teď , já to teda už 2xzkoušela vyválet. Udělala jsem to na alobalu a váleček jsem obalila taky alobalem a šlo to krásně. A tuhé byly jenom ozdoby, přímo potah se krájel parádně , protože byl asi zvlhlý od toho dortu, myslím. Tak díky moc ještě jednou
janina74
(upraveno)
15. 5. 2008, 22:47
@Mája V.
Milá Majko celý dortík jsem potahovat ještě nezkoušela, ale možná by to bylo dobré vyválet hmotu na pevnější folii a pak to přesunout na dort a opatrně folii sloupnout a uhladit pracovat rychle aby čokoška brzo neztuhla...když si tak představuju jak je po schladnutí tuhá, tak bych asi měla strach aby se pak dal dobře krájet určitě by se neměl porcovat rovnou z lednice, anebo alespoň krájet ohřátým nožem . Třeba nám ještě někdo poradí .....každopádně to je výzva a až budu mít chuť do experimentu tak se na to vrhnu a určitě napíšu jestli jsem se z toho papa
zuzaa
(upraveno)
15. 5. 2008, 23:12
@janina74
Jani, čokoška se krájí dobře, nebojte, není potřeba dort vytahovat dopředu, ani nahřívat nůž.. potahovala jsem s ní dort dvakrát, je to obtížnější práce než s marcipánem, ale při troše snahy a trpělivosti to jde.. v každém případě bych řekla, že je chuťově lepší až tak dva tři dny po potažení.. aspoň mě to tak přijde i jsem měla takové ohlasy..
Radunna
(upraveno)
15. 5. 2008, 22:54
@janina74
čokoládama potahuji rolády(mezi potravinářskou folií),když se mí nepodaří dobře vyválet,tak opatrně vytahuju rukama do patřičné velikosti.Nikdy se mi ještě čokoláda neroztrhla.
xdasenka
(upraveno)
23. 2. 2008, 21:28
Prosím, prosím, kde se dá koupit ten sirup??? díky!
janina74
(upraveno)
23. 2. 2008, 21:45
@xdasenka
já jsem ho koupila v prodejně zdravé stravy
Pegča
(upraveno)
23. 2. 2008, 11:37
Jani nemáte nějakou fotečku ???
janina74
(upraveno)
23. 2. 2008, 21:01
@Pegča
zatím pouze finálního výrobku http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=846451 kdyby Vás něco zajímalo víc, tak mi písněte do vzkazů