(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Kuře "strejdy z Hlinska"-děkuji Martince
Potřebné ingredience
Suroviny: Kuře, menší hlávka bílého zelí, máslo, kmín, sůl, těstoviny
Postup přípravy
Postup
Nakrájíme menší hlávku zelí, dáme do pekáče a jemně prosolíme. Na to dáme naporcované, osolené a jemně okmínované kuře (dávám kmín drcený). Poklademe plátky másla, trošičku podlijeme, ne moc, zelí si vodu pustí, a dáme do trouby péci asi na 220 °C. Pečeme do zlatova. Kuřecí porce vyndáme a do zelí vmícháme uvařené těstoviny.
Nakrájíme menší hlávku zelí, dáme do pekáče a jemně prosolíme. Na to dáme naporcované, osolené a jemně okmínované kuře (dávám kmín drcený). Poklademe plátky másla, trošičku podlijeme, ne moc, zelí si vodu pustí, a dáme do trouby péci asi na 220 °C. Pečeme do zlatova. Kuřecí porce vyndáme a do zelí vmícháme uvařené těstoviny.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mumlina
(upraveno)
23. 3. 2013, 10:02
Zdravím Marcelko, tak jsem dneska udělala k obědu a musím jenom a jenom chválit, to je tedy žrádlo..vynikajicí, 5letá Zuzanka se ládovala a to je nežravec, děkuji za inspiraci
mumlina
(upraveno)
18. 3. 2013, 18:29
Zdravím, od čeho máte tu kuřátko tak krásně červený? když to jen solíte a kmínujete?
magsan
(upraveno)
19. 3. 2013, 8:12
@mumlina
já taky měla jen takové nijaké, ale myslím, že když je dobrá trouba, tak to červený být může
magsan
(upraveno)
19. 3. 2013, 8:11
Jdu na to dneska Podovně dělák kuře po abrtamsku, místo zelí jsou tam houby a cibule. Na tohle se moc těším a určitě napíšu, jak nám chutnalo. tak doplňuji: včera jsem udělala, není to špatný, ale přišlo i to takový bez chuti. Není to špatný recept, ale chtělo by to něčím tzv. "doladit"
hvezdamodra
(upraveno)
19. 3. 2013, 8:34
@magsan
řekla bych že doladit testoviny,ale deti se mohli ujíst
matylda222
(upraveno)
12. 3. 2013, 12:04
děkuji za inspiraci ,moc to i manželovi a to je už co říct
koniprd
(upraveno)
10. 3. 2013, 18:19
tak to bych si ted zrovna dala