Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 389 návštěvníků)

Pomalu pečená kachna-úžasná

0.0
Pomalu pečená kachna-úžasná

Potřebné ingredience

kachna, sůl, kmín

Postup přípravy

Omytou a osušenou kachnu posolíme zevnitř i zvenku a posypeme kmínem.
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat!! Neotvírat troubu!!
Kachnička má krásnou kůrčičku a je úžasně křehoučká a šťavnatá. Recept mám od kamarádky a tuto kačenku jsem dělala již třikrát během 2 měsíců. Protože je fakt skvělá. Zkuste a nebudete zklamaní.
Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Julie1972 14. 10. 2012, 10:21
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (destnik) (destnik) (destnik) (destnik) (destnik) (destnik) (destnik) (destnik) (destnik) (destnik) (witch) (drink) (flower) (flower) (child12) (child8) (plavec) (palice)
hajaja 30. 9. 2012, 13:08
FANTASTICKÁ (Y) (D) (D) Manžel si nemohl vynachválit
lidare 14. 7. 2012, 15:34
(Y)taky jsem ji tak pekla a byla moc dobrá :-)
kikimama 14. 7. 2012, 15:01
Manžel kachnu miluje a zítra jí máme v plánu (Y) (Y) (Y) tak jí vyzkoušíme podle vašeho receptu
Zezulci 7. 5. 2012, 21:03
také tak dělám, poradila mi kolegyně v práci a nakonec,cca na 20min.odkryju, potřu rozpuštěným medem a peču dozlatova.Ten med není vůbec cítit a kachnička je úplně úžasná.Jak říkají naše děti žúžo,labúžo :-p
Peefko 6. 5. 2012, 13:07
Dnes jsem poprvé zkusila pomalé pečení. Kachna byla prostě super a výpeku bylo fakt dost a vynikající (Y) (clamp) (clamp)
linda Zampachova 9. 4. 2012, 18:50
(clamp) Kačenku jsem zkoušela dnes a byla opravdu vynikající! (Y) Jen ji příště musím dáct péci dřív, protože jsem ji nakonec pekla takových 5 hodin. Ale byla měkoučká, šťavnatá, no prostě úžasná!!! Děkuji moc. (clamp) (clamp)
marcelau 9. 4. 2012, 15:21
(Y)kachna byla výbornáááá (Y)křehká, šťavnatá, prostě jedna báseň (Y)a co mě udivilo nejvíc- nebylo mi po ní těžko a to jsem měla hodně slušnou porcičku (Y), jinak ji už upravovat nebudu (Y)
allfice 5. 4. 2012, 21:23
Super recept (Y), loni jsem již zkoušela, výsledek super, druhý pokus bude v neděli (zajic), už se nemůžeme dočkat :-p
JANUŠKA. 28. 2. 2012, 22:43
Dobrý den,tak jsem zkoušela,pořád jsem měla tendenci kouknout do trouby,ale vydržela jsem. ,-)Byla tam 4hod.byla dobrá,ale řekla bych srovnatelná s tím,jak ji peču jindy,teda-máme ta 2x do roka,jo,ale dělám ji 2-2,5hod. na 180-200,stup. a řekla bych,že výsledek je stejný. *-)Ale dobrý (clamp)jinak asi záleží odkud máte kačku,já měla od kamarádky domácí kousek,takže zde bych to brala,ale dávám za pravdu komentáři níže,že se spekla,ty z obchoďáků se spečou vždycky +o(,takže jestli se dusila chudinka ve vlastní šˇtávě tak dlouho,chápu,že z ní nic nezbylo.Ale to je můj názor...každopádně dobrý obídek byl |:o)
komarrek 17. 2. 2012, 20:50
Můžu se zepata, zda se dá pect v hprkovzdušné troubě a jak na to. Dělala jsem jí ještě v normálni a byla vynikající, ale teď mám jenom horký vzduch a moc bych jí chtěla udělat. prosím o radu
Lucka77 22. 1. 2012, 13:41
Tak jsem dneska upekla kachnu podle Vašeho receptu a musím říct, že je opravdu VYNIKAJÍCÍ !!!!! (Y) (Y) (Y) Pekla jsem ve skleněné zapékací míse 4 hodiny, pak asi 20 minut odkryté na 180 stupňů a fakt bomba |:o) Musím se přiznat, že jsem pořád koukala přes sklo do trouby, protože se mi ten pták zdál pořád nějaký bledý ,-) ale v poslední hodině pečení konečně začal chytat tu správnou barvu a po odkrytí už to bylo dokonalé (clamp) (clamp) (clamp) Takže se přidávám k ostatním maminám a moc děkuji za super recept !!! (L)
MilenaSob 2. 1. 2012, 11:36
Pekla jsem jen půlku měla jsem ji tam 3 hodiny a byla super.Myslím, že by té tvé taky stačily 3 hoďky. (Y)
romitka 2. 1. 2012, 21:01
@MilenaSob Tak holky,kachničku jsem tam měla přesně 3 hoďky a byla super!Děkuji za recept a vám za rady! :-$
romitka 31. 12. 2011, 13:22
Prosím o radu.Když takhle pečete kačenu,určitě má alespoň 2,5kg,ale já mám kačenu pouze 1.20kg.Myslíte si,že jí můžu opravdu takhle dlouho péct?Není totiž tučná,je to fakt mala kačka.Mám obavy jestli z ní něco po 4 hodinách zbyde?prosím napište.Díky
evajscrap 31. 12. 2011, 13:37
@romitka Romi, určitě ne..jde právě o to, že velké kachny mají víc tuku a taky o to péct ji pomalu...tuhle Vaši bych pekla na 120 třeba hodinu a půl až dvě a pak se jukla,jak vypadá :-) Hodně zdaru |:o) |:o) (L)
romitka 31. 12. 2011, 18:13
@evajscrap Moc díky za odpověď.Zítra peču,tak se ozvu,jak to dopadlo. (silvestr2)
evajscrap (upraveno) 31. 12. 2011, 13:35
Akorát peču, tak uvidíme ,-) (Y) (Y) (Y) Jůůů, ta je výýýborná !!! přidávám se k pochvalám, měla jsem kachnu 2400 g, pekla na 120 a po čtyřech hodinách jsem se odvážila poprvé podívat :-) Vypadala báječně, 10 min. jsem dopekla na 180 kvůli kůrce a byla fakt bombastická, oba si s mužem mlaskáme ještě te´d, díky moc!!! (Y) (Y) (Y)
anešis 13. 12. 2011, 16:56
:-) :-) Určitě vyzkouším!!
Vlr.Buckova 12. 12. 2011, 14:39
Já jsem slyšela o 12 hodinové kachně prej je nej nad nej??????????????
Lenpod 2. 1. 2012, 11:11
@Vlr.Buckova Já jsem o pomalém pečení četla v magazínu Albert a vyzkoušela. Kačena cca 2,8 kg podlitá mlékem a pečená 7 hod na 90´C. Poté dalších 5 hod na 120´C, z toho 1 hod nepřikrytá, potíraná medem. Maso se při servírování rozpadalo, ale stále bylo šťavnaté a měkkoučké.
jitkaad 11. 12. 2011, 18:28
Tak jsme taky dneska vyzkoušeli, včera večer jsem manželovi tento recept ukázala a byl hrozně zvědavý, jestli to funguje, tak jsme vyzkoušeli a od té doby pějeme jen samou chválu, kačena byla měkounká a štavnatá, super recept, už jinak péct kačku nebudeme, děkujeme (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Niikool 4. 12. 2011, 11:15
Ouplně super!Pekla jsem poprvé a jsem nadšená. (Y)Nebojte a vyzkoušejte. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) :-) Děkuji za super recept! (hello)
Elizabeth 14. 11. 2011, 17:03
Je úžasná (L) (L) (L),dělala jsem poprvé a určitě ne naposled :-D :-D...Nebojte se péct v elektrické troubě :-) :-),já pekla na 120 st. a bez ventilátoru(prostě hřeje to nahoře a dole)!!!!! Kamarádka říkala,že mám příště místo kmínu použít majoránku,tak vyzkouším také.Děkuji za receptík (F) (F) (F) (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie