Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 389 návštěvníků)

Pomalu pečená kachna-úžasná

0.0
Pomalu pečená kachna-úžasná

Potřebné ingredience

kachna, sůl, kmín

Postup přípravy

Omytou a osušenou kachnu posolíme zevnitř i zvenku a posypeme kmínem.
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat!! Neotvírat troubu!!
Kachnička má krásnou kůrčičku a je úžasně křehoučká a šťavnatá. Recept mám od kamarádky a tuto kačenku jsem dělala již třikrát během 2 měsíců. Protože je fakt skvělá. Zkuste a nebudete zklamaní.
Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

b1eruska 6. 6. 2009, 14:12
Dobrý den Andrejko, recept je naprosto SUPER, nechtěla jsem tomu věřit!!!!!!!!!! Takovou mňamku už jsme dlouho neměli (clamp). Práce žádná, výsledek SKVĚLÝ. Moc děkujeme za tip. (Y)
sebrej 19. 4. 2009, 21:04
Také jsem receptík vyzkoušela u příležitosti oslavy narozenin dcerky a všichni byli nadšeni. Moje mamča dokonce nevěřila, že je to taaaaak jednoduché ;-) ;-) ;-) Andri, díky za super návod na mňamozní kachničku (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Určitě zase zrobím |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
mimik 14. 4. 2009, 21:19
děkuji všem za komentáře a jsem moc ráda, že chutná.
mimik 14. 4. 2009, 21:21
@mimik (F) (F) (Y) (Y) (L)
beruškaveruška 14. 4. 2009, 9:08
děkuji za skvělý recept, kachna byla užasná vyzkoušela jsem podle Vás naložit den dopředu i s česnekem (Y)
krylova 13. 4. 2009, 19:33
dneska jsem pekla kachnu musím říct ,že byla naprosto úžasná jinak ji už dělat ani nebudu (clamp) (clamp) (clamp) a to jsem ji pekla jenom 3 hodiny opravdu super (Y) (Y)
Egreska 13. 4. 2009, 19:33
dnes sme robili kačku podla vas a naozaj bola uzasna,makulinka...všetci si pochvalovali..diky (Y)
sslavek 13. 4. 2009, 11:53
Přihlásil sem se jenom skrz tenhle recept.A napíšu jenom jedno slovo ÚŽASNÝ.Opravdu nemá chybu!!!!!!!!!!! (Y) (Y) (Y)
sslavek 13. 4. 2009, 12:25
@sslavek A už se těším na léto a podzim,až k téhle kačce udělám domácí houbový knedlíky.To bude taky bašta!!!!!!!!!!!!! (Y) :-) :-D (clamp)
leni0323 29. 3. 2009, 14:03
tak kachnu jsem nejedla asi tak 15 let ;-) takže jsem koupila a zkusila péct tak jak píšete, ráno jsem to frkla do trouby a odjeli jsme s dětmi na bazén, dojeli jsme domů až kolem poledne a kachna byla parádně upečená, strašně mooooc šťávy, prostě suprová :-p :-p :-p :-p k tomu bramborový knedlíček a zelíčko uvařené den předem , prostě mňamka |:o) |:o)takže tímto děkuji :-p (D) (hello)
Bonča 22. 2. 2009, 17:42
Dobrý den, dneska jsme měli úžasnou kachničku k obědu. (jidlo). Byla opravdu úžasná, všem chutnala. Určitě budu vařit častěji. Děkuji za skvělý recept, Jindra. (Y)
michlena 9. 2. 2009, 10:14
Kachnička úžasná, "krájela" jsem ji lžící, celá se rozpadla a byla úžasně šťavnatá (Y) (Y) (Y) Pekla jsem 2 naráz - jednu ve skle, jednu v tenkém nerezu - ze skla byla dřív a měla kůrčičku, chuťově byly luxusní obě (H) Pekla jsem tak i kuřecí kousky (cca 2 hodiny), mužíček se málem rozplynul blahem ;-) Takže u nás už nikdy jinak! (child1) Slávu receptu šířím dál! |:o)
kikinda 25. 1. 2009, 11:08
Právě jsem dopekla a je to supééér (Y) stačily 4 hodiny a z toho posledních 20 minut bez přikrytí , bezvadný receptík (clamp) (pl)
midnight 24. 1. 2009, 21:16
Andreo, díky za skvělý recept! (Y) Kachna byla vynikající, pekla jsem 4,5 hodiny a z toho tu půl hod. bez víka. :-) Všem moc chutnala! (L)
Ircula 18. 1. 2009, 10:34
Andreo, to vypadá super :-p. Kachny máme, tak ji určitě zkusím podle Vašeho receptu. Já ji vždycky dělám také několik hodin, ale stejně na hodně stupňů, mám pekáč se sendvičovým dnem +o(, takže to je vždy na dlouho. Určitě vyzkouším, díky za tip (Y) (L)
gucci envy 18. 1. 2009, 10:11
Takže, kačenu jsem dělala včera poprvé v životě, manžel ji koupil a tak mi nic nezbylo než upéci, tento recept mě oslovil, hlavně tím,že se nemusí nic hlídat, podlívat,otáčet apod. Mám trochu problémy s plynovou troubou, dost mi během pečení zhasíná, tak jsem musela hlídat plamínek, ale pekáč jsem vydržela neotevřít..Když jsem ho otevřela po 4 hodinách, neveřila jsem svým očím :-o, tolik šťávy nemám, ani když podlévám, takže celkem jsem to i s 1/2 hodinou odkrytí a dopečení bez horního pekáče, dělala 4 a1/2 hoďky, kačena byla úchvatná, odpadávala od kosti, příště mi bude stačit i 4 hoďky :-) Díky moc za receptík.L.
MilanT 11. 1. 2009, 22:09
Tak se také přidávám s velkou chválou (Y) (Y) Kachna je naprosto úžasná (pl) (pl) . Jinak ji už dělat nebudu ;-) ;-) . Moc díky za receptík (L) (clamp)
mimik 4. 1. 2009, 15:33
Mončo, píši už asi pozdě, Nedostala jsem se dříve na net. Zkoušela jste kačenu? Ve skleněné zapékací míse se dobře dělá. Doufám, že se povedla a chutnala. (L) (L)
pudelka 4. 1. 2009, 22:22
@mimik Andy, kačena byla luxusní (Y) (Y) (Y) ten můj kačenu zbožňuje, tak se jen oblizoval ;-) ;-) a malá 2 roky, jen říkala maso, maso :-) takže velký úspěch, jinou už nedělám (L) (L) (L) Díky Monča.
pudelka 3. 1. 2009, 22:30
Dobrý večer, zrovna jsem vyndala kachnu na zitřejší obídek a chci vyzkoušet tento recept, jen nevím, zda mohu péct ve skleněné zapékací míse, nemám pekáč s víkem :-S díky za radu Monča. (L)
mimik 3. 1. 2009, 21:18
Jsem ráda, že chutnalo. Naše malá by ji mohla pořád. ;-) ;-) Mějte se (L (F)
Duhák 3. 1. 2009, 20:50
Dobrý večer Andreo, opravdu super recept (Y), jednoduchý a hlavně na něm, není co zkazit :-). Všem mám kačena moc chutnala, dokonce i naší Nelince ( 4 roky ) a to je co říct :-D. Děkuji za recept a brzy zase pečeme :-). Mějte se Lenka (hello)
BRUSÍČEK 2. 1. 2009, 8:26
Tak jsme měli kačenu včera,já teda nemám dva pekáče,tak jsem to zakryla dvojitým alobalem,kačka byla po 3 hodinách upečená.Dělala jsem poprvé a výsledek vynikající,takže díky Andreo!! (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie