(recept
si oblíbilo 389 návštěvníků)
Pomalu pečená kachna-úžasná
Potřebné ingredience
kachna, sůl, kmín
Postup přípravy
Omytou a osušenou kachnu posolíme zevnitř i zvenku a posypeme kmínem.
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat!! Neotvírat troubu!!
Kachnička má krásnou kůrčičku a je úžasně křehoučká a šťavnatá. Recept mám od kamarádky a tuto kačenku jsem dělala již třikrát během 2 měsíců. Protože je fakt skvělá. Zkuste a nebudete zklamaní.
Dobrou chuť.
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat!! Neotvírat troubu!!
Kachnička má krásnou kůrčičku a je úžasně křehoučká a šťavnatá. Recept mám od kamarádky a tuto kačenku jsem dělala již třikrát během 2 měsíců. Protože je fakt skvělá. Zkuste a nebudete zklamaní.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
b1eruska
(upraveno)
6. 6. 2009, 14:12
Dobrý den Andrejko, recept je naprosto SUPER, nechtěla jsem tomu věřit!!!!!!!!!! Takovou mňamku už jsme dlouho neměli . Práce žádná, výsledek SKVĚLÝ. Moc děkujeme za tip.
sebrej
(upraveno)
19. 4. 2009, 21:04
Také jsem receptík vyzkoušela u příležitosti oslavy narozenin dcerky a všichni byli nadšeni. Moje mamča dokonce nevěřila, že je to taaaaak jednoduché Andri, díky za super návod na mňamozní kachničku Určitě zase zrobím
mimik
(upraveno)
14. 4. 2009, 21:19
děkuji všem za komentáře a jsem moc ráda, že chutná.
mimik
(upraveno)
14. 4. 2009, 21:21
@mimik
beruškaveruška
(upraveno)
14. 4. 2009, 9:08
děkuji za skvělý recept, kachna byla užasná vyzkoušela jsem podle Vás naložit den dopředu i s česnekem
krylova
(upraveno)
13. 4. 2009, 19:33
dneska jsem pekla kachnu musím říct ,že byla naprosto úžasná jinak ji už dělat ani nebudu a to jsem ji pekla jenom 3 hodiny opravdu super
Egreska
(upraveno)
13. 4. 2009, 19:33
dnes sme robili kačku podla vas a naozaj bola uzasna,makulinka...všetci si pochvalovali..diky
sslavek
(upraveno)
13. 4. 2009, 11:53
Přihlásil sem se jenom skrz tenhle recept.A napíšu jenom jedno slovo ÚŽASNÝ.Opravdu nemá chybu!!!!!!!!!!!
sslavek
(upraveno)
13. 4. 2009, 12:25
@sslavek
A už se těším na léto a podzim,až k téhle kačce udělám domácí houbový knedlíky.To bude taky bašta!!!!!!!!!!!!!
leni0323
(upraveno)
29. 3. 2009, 14:03
tak kachnu jsem nejedla asi tak 15 let takže jsem koupila a zkusila péct tak jak píšete, ráno jsem to frkla do trouby a odjeli jsme s dětmi na bazén, dojeli jsme domů až kolem poledne a kachna byla parádně upečená, strašně mooooc šťávy, prostě suprová k tomu bramborový knedlíček a zelíčko uvařené den předem , prostě mňamka takže tímto děkuji
Bonča
(upraveno)
22. 2. 2009, 17:42
Dobrý den, dneska jsme měli úžasnou kachničku k obědu. . Byla opravdu úžasná, všem chutnala. Určitě budu vařit častěji. Děkuji za skvělý recept, Jindra.
michlena
(upraveno)
9. 2. 2009, 10:14
Kachnička úžasná, "krájela" jsem ji lžící, celá se rozpadla a byla úžasně šťavnatá Pekla jsem 2 naráz - jednu ve skle, jednu v tenkém nerezu - ze skla byla dřív a měla kůrčičku, chuťově byly luxusní obě Pekla jsem tak i kuřecí kousky (cca 2 hodiny), mužíček se málem rozplynul blahem Takže u nás už nikdy jinak! Slávu receptu šířím dál!
kikinda
(upraveno)
25. 1. 2009, 11:08
Právě jsem dopekla a je to supééér stačily 4 hodiny a z toho posledních 20 minut bez přikrytí , bezvadný receptík
midnight
(upraveno)
24. 1. 2009, 21:16
Andreo, díky za skvělý recept! Kachna byla vynikající, pekla jsem 4,5 hodiny a z toho tu půl hod. bez víka. Všem moc chutnala!
Ircula
(upraveno)
18. 1. 2009, 10:34
Andreo, to vypadá super . Kachny máme, tak ji určitě zkusím podle Vašeho receptu. Já ji vždycky dělám také několik hodin, ale stejně na hodně stupňů, mám pekáč se sendvičovým dnem , takže to je vždy na dlouho. Určitě vyzkouším, díky za tip
gucci envy
(upraveno)
18. 1. 2009, 10:11
Takže, kačenu jsem dělala včera poprvé v životě, manžel ji koupil a tak mi nic nezbylo než upéci, tento recept mě oslovil, hlavně tím,že se nemusí nic hlídat, podlívat,otáčet apod. Mám trochu problémy s plynovou troubou, dost mi během pečení zhasíná, tak jsem musela hlídat plamínek, ale pekáč jsem vydržela neotevřít..Když jsem ho otevřela po 4 hodinách, neveřila jsem svým očím , tolik šťávy nemám, ani když podlévám, takže celkem jsem to i s 1/2 hodinou odkrytí a dopečení bez horního pekáče, dělala 4 a1/2 hoďky, kačena byla úchvatná, odpadávala od kosti, příště mi bude stačit i 4 hoďky Díky moc za receptík.L.
MilanT
(upraveno)
11. 1. 2009, 22:09
Tak se také přidávám s velkou chválou Kachna je naprosto úžasná . Jinak ji už dělat nebudu . Moc díky za receptík
mimik
(upraveno)
4. 1. 2009, 15:33
Mončo, píši už asi pozdě, Nedostala jsem se dříve na net. Zkoušela jste kačenu? Ve skleněné zapékací míse se dobře dělá. Doufám, že se povedla a chutnala.
pudelka
(upraveno)
4. 1. 2009, 22:22
@mimik
Andy, kačena byla luxusní ten můj kačenu zbožňuje, tak se jen oblizoval a malá 2 roky, jen říkala maso, maso takže velký úspěch, jinou už nedělám Díky Monča.
pudelka
(upraveno)
3. 1. 2009, 22:30
Dobrý večer, zrovna jsem vyndala kachnu na zitřejší obídek a chci vyzkoušet tento recept, jen nevím, zda mohu péct ve skleněné zapékací míse, nemám pekáč s víkem díky za radu Monča.
mimik
(upraveno)
3. 1. 2009, 21:18
Jsem ráda, že chutnalo. Naše malá by ji mohla pořád. Mějte se (L
Duhák
(upraveno)
3. 1. 2009, 20:50
Dobrý večer Andreo, opravdu super recept , jednoduchý a hlavně na něm, není co zkazit . Všem mám kačena moc chutnala, dokonce i naší Nelince ( 4 roky ) a to je co říct . Děkuji za recept a brzy zase pečeme . Mějte se Lenka
BRUSÍČEK
(upraveno)
2. 1. 2009, 8:26
Tak jsme měli kačenu včera,já teda nemám dva pekáče,tak jsem to zakryla dvojitým alobalem,kačka byla po 3 hodinách upečená.Dělala jsem poprvé a výsledek vynikající,takže díky Andreo!!