(recept
si oblíbilo 74 návštěvníků)
**Pizza Margerita**bez zdlouhavého kynutí, krásně tenoučká**
Potřebné ingredience
Na 2 pizzy potřebujeme: *300g hl.mouky* *1 lžička soli* *1 lžička instatního droždí* *1 lžíce olivového oleje + trochu oleje na pokapání* *200m teplé vody* Na rajčatovou omáčku: *100ml. rajčatového pyré,nebo 1 plechovka jemně sekaných rajčat* *hrst čerstvé bazalky* *1 stroužek česneku - prolisovaného* *sůl a pepř* Na ozdobu: *2 balíky mozzarely v nálevu (nechat dobře okapat)* *hrst strouhaného parmazánu* *hrst cherry rajčátek (méně šťavnatých),nebo sušená rajčata* *hrst čerstvé bazalky*
Postup přípravy
1) Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a droždí. Uděláme v mouce důlek, nalejeme 200ml teplé vody a olivový olej a vařečkou vše mícháme tak dlouho,než se vše spojí, potom rukama napřed v míse, potom na pracovní ploše těsto zpracujeme,až je hladké a nelepivé. S těstem se pracuje velice dobře. Těsto necháme chvíli kynout (stačí 15min.).
2) Na omáčku smícháme v misce rajčatové pyré,nebo sekaná rajčata, osolíme, opepříme, přidáme čerstvou bazalku, vše zamícháme a necháme stát na lince.
3) Pokud těsto více nakynulo, znovu ho propracujeme rukama a rozdělíme na dva bochánky. Na vále těsto rozválíme válečkem na velmi tenkou placku o průměru cca 22cm. Těsto ještě v troubě nabude a pizza by měla být hodně tenká. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem.
4) Troubu si předehřejeme na 240C a do nejvyššího patra dáme na rošt obrácený plech dnem vzhůru a necháme rozpéct.
5) Velikou lžící na těsto rozetřeme omáčku, poklademe mozzarelou, posypeme parmazánem, přidáme cherry rajčátka a pokapeme lehce oliv.olejem.
6) Plech s pizzou položíme na předem rozpálený plech a dáme péct do trouby na horní a dolní pečení osm až deset minut. Na stole pizzu posypeme čerstvou bazalkou a pokapeme olejem.
2) Na omáčku smícháme v misce rajčatové pyré,nebo sekaná rajčata, osolíme, opepříme, přidáme čerstvou bazalku, vše zamícháme a necháme stát na lince.
3) Pokud těsto více nakynulo, znovu ho propracujeme rukama a rozdělíme na dva bochánky. Na vále těsto rozválíme válečkem na velmi tenkou placku o průměru cca 22cm. Těsto ještě v troubě nabude a pizza by měla být hodně tenká. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem.
4) Troubu si předehřejeme na 240C a do nejvyššího patra dáme na rošt obrácený plech dnem vzhůru a necháme rozpéct.
5) Velikou lžící na těsto rozetřeme omáčku, poklademe mozzarelou, posypeme parmazánem, přidáme cherry rajčátka a pokapeme lehce oliv.olejem.
6) Plech s pizzou položíme na předem rozpálený plech a dáme péct do trouby na horní a dolní pečení osm až deset minut. Na stole pizzu posypeme čerstvou bazalkou a pokapeme olejem.
:-)
:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jananovazak
(upraveno)
6. 5. 2017, 18:27
Žirafka1
(upraveno)
20. 9. 2017, 0:18
@jananovazak
Žirafka1
(upraveno)
20. 9. 2017, 0:13
@jananovazak
anaba
(upraveno)
23. 2. 2017, 19:01
o víkendu vyzkouším
Žirafka1
(upraveno)
25. 2. 2017, 15:23
@anaba
Budu ráda, když dáte vědět, jak se povedla
Lucier
(upraveno)
22. 2. 2017, 18:33
Moc dobré těsto, pěkně se s ním pracovalo. Udělala jsem 3 dávky (jsme žrouti) a místo sušeného droždí jsem dala jednu kostku čerstvého a bylo to super. Část mouky jsem nahradila celozrnnou. Recept je skvěle popsaný - množství, kolik z toho bude, včetně teploty a délky pečení. Fakt super, hodně mi to u receptů chybí. Vynikající pizza. Díky
Žirafka1
(upraveno)
23. 2. 2017, 18:53
@Lucier
Dobrý den Lucko, to jsem moc ráda .........děkuji za pochvalu, moc potěšila Kdyby jste chtěla, tak na facebooku mám svůj blog o vaření a v něm spoustu dalších receptů rozdělených podle alb .........tak třeba nakoukněte https://www.facebook.com/zirafka1/
P.A.V.L.A
(upraveno)
16. 11. 2015, 16:46
kachena
(upraveno)
16. 11. 2015, 10:01
díky, vyzkouším
Žirafka1
(upraveno)
16. 11. 2015, 21:32
@kachena
Vyzkoušejte a dejte vědět,jaká byla
laskonka333
(upraveno)
16. 11. 2015, 9:50
Žirafka1
(upraveno)
16. 11. 2015, 21:32
@laskonka333
Nadys
(upraveno)
15. 11. 2015, 0:05
Žirafka1
(upraveno)
16. 11. 2015, 21:32
@Nadys
Martanek24
(upraveno)
14. 11. 2015, 22:23
100% nejlepší recept
Žirafka1
(upraveno)
16. 11. 2015, 21:31
@Martanek24
Moc děkuji Marti
petrunka75
(upraveno)
2. 1. 2014, 23:10
Martrinko, dnes večer jsem ji pekla a je vynikající Žádné zattím domací těsto nebylo nijak slavné, ale tato je 100% !!!! Na výběr je mnoho receptů, ale váš opravdu stojí za vyzkoušení!! Díky Petra
Žirafka1
(upraveno)
3. 1. 2014, 12:37
@petrunka75
Hezký den Peti velice děkuji za komentář a za to,že jste recept vyzkoušela a ještě víc mě těší, že s úspěchem Přeji Vám vše nej do Nového roku a pokud budete mít chuť, vyzkoušejte třeba i nějaký z mých dalších receptů......
Medeia
(upraveno)
2. 1. 2014, 18:46
teď jsme jí dojedli, těsto je výborné
Žirafka1
(upraveno)
2. 1. 2014, 19:37
@Medeia
Hezký večer Hani, jste první z testujících ............ velice děkuji, jsem ráda,že se pizza povedla Šťastný Nový rok
marky18
(upraveno)
23. 7. 2013, 23:59
Díky za tip
Žirafka1
(upraveno)
24. 7. 2013, 0:24
@marky18
Vyzkoušejte, je moc dobrá
lidare
(upraveno)
18. 7. 2013, 21:32
Žirafka1
(upraveno)
19. 7. 2013, 9:14
@lidare
Děkuji