(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Domácí perník
Potřebné ingredience
500g polohrubé mouky 200g cukru (krupice nebo krystal) 500ml mléka 1 Vanilkový cukr 1kypřící prášek do perníku 10 lžic oleje (polévkových) 2lžíce medu (polévkové) 2vejce 2-3 lžíce kakaa
Postup přípravy
Nejprve si vezmeme nádobu ve které ohřejeme mléko , potom přidáme med a po zchladnutí na pokojovou teplotu přidáme vejce a olej. V druhé nádobě si smícháme všechny suché přísady(kdo má rád může přidat i ořechy a rozinky) Tekutou směs vlijeme do směsi suché ,dobře promícháme a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech(nebo plech vyložíme pečícím papírem)
Pečeme při 150-160 stupních cca 40-50 minut po upečení ihned potírám marmeládou a po částečném zchladnutí dávám čokoládovou polevu.
Pečeme při 150-160 stupních cca 40-50 minut po upečení ihned potírám marmeládou a po částečném zchladnutí dávám čokoládovou polevu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé