(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Bezinkový likér
Potřebné ingredience
Bezinky Voda Cukr Vanilkový cukr rum Kafe
Postup přípravy
2 Litry bezinek se svaří s 1litrem vody asi 5-10 minut.
Vývar se přecedí přez plátýnko.
Do vývaru se přidá 1Kg cukru a vaří se 5 minut.
Dál se přidají 2 sáčky vanilkového cukru a povaří se 3 minuty.
Uvaří se silná káva,Tak 4 lžičky do hrnečku.Je lepší z překapávače nebo taky přecedit přež plátýnko protože likér pak drhne mezi zuby.
Po vychladnutí Vývaru se přidá 0,5 litru rumu a hrnek kávy.
Vývar se přecedí přez plátýnko.
Do vývaru se přidá 1Kg cukru a vaří se 5 minut.
Dál se přidají 2 sáčky vanilkového cukru a povaří se 3 minuty.
Uvaří se silná káva,Tak 4 lžičky do hrnečku.Je lepší z překapávače nebo taky přecedit přež plátýnko protože likér pak drhne mezi zuby.
Po vychladnutí Vývaru se přidá 0,5 litru rumu a hrnek kávy.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bambuca3314
(upraveno)
9. 7. 2009, 10:08
dělala jsem stejný ,ale z jaho a taky z borůvek mňamka
kubikulka
(upraveno)
29. 5. 2007, 16:33
Ahojky, měla bych dotazík 2 l bezinek = 2 kg bezinek? a může být instantní káva (jinou nemám) Myslím, že jsem kdysi toto koštla a bylo to tuuuuuze doooobré. Díky a měj se. M
bambuca3314
(upraveno)
10. 7. 2009, 9:26
@kubikulka
já dávám taky instantní kávu
judina
(upraveno)
10. 6. 2007, 14:09
@kubikulka
Dobrý den. Omlouvám se ,ale až ted jsem si dotazu všimla Je to 2 lirty bezinek,těch kuliček co dozrávají na podzim Normálně si to dejte do odměrky Je opravdu lepší turek,instantní kafe tomu nedodá tu správnou chut
(Andy)
(upraveno)
29. 5. 2007, 16:44
@kubikulka
ahoj, tedy jestli mohu odpovědět já (také likér dělám) - je to myšleno na litry - vemte si odměrku, kde měříte třeba mléko apod., určitě to není 2 kg. A potom, já dělám likér až na podzim - z uzrálých bezinek- kuliček!!!!! Snad je to tak i v tomto receptu, pak má likér tu krásnou vínovou barvičku....Andrea