Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 46 návštěvníků)

Jablkový koláč se šlehačkou a čokoládou

0.0
Jablkový koláč se šlehačkou a čokoládou

Potřebné ingredience

Těsto: 200 g hrubé mouky, 70 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 120 g másla nebo tuku, 3 žloutky, citronová kůra. Dále: rybízová marmeláda, 750 g očištěných jablek, 70 g cukru krupice, 250 – 500 ml smetany ke šlehání, 100 g hořké čokolády.

Postup přípravy

Suroviny na těsto zpracujeme na vále a necháme chvíli odpočinout. Na menší plech (24 x 30 cm) s pečícím papírem rozválíme těsto a upečeme v troubě předehřáté na 180°C (pekla jsem 13 minut). Vychladlý plát potřeme marmeládou.
Na čtvrtky nakrájená jablka s cukrem zalijeme asi hrnkem vody a podusíme tak, aby byla jablka měkká, ale nerozvařená. Vychladlé a okapané čtvrtky jablek naskládáme na marmeládu. Ušleháme smetanu (v receptu byly šlehačky 2, já ale dávala jen 1), natřeme ji na jablka a hustě posypeme nastrouhanou čokoládou.
Druhý den je koláč nejlepší, když korpus zvlhne a dobře se krájí.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lenule11111 26. 1. 2019, 17:32
:-)
karma75 22. 1. 2019, 14:31
Vyzkouším, vypadá to lákavě a moučníky s jablky mám moc ráda. Děkuji za recept (F)
P.A.V.L.A 26. 8. 2014, 9:40
(Y) (Y) (Y)
Simonecka2007 25. 8. 2014, 22:15
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
veronika1979 25. 8. 2014, 15:08
včera jsem dělala je výborný,ale korpus i druhý den je prostě tvrdý *-) nevím kde soudruzi u nás udělali chybu ,-) jinak výborný (Y)
tupousek 26. 8. 2014, 8:52
@veronika1979 A nebude to hrubou moukou? Možná bych použila spíš polohrubou. Jinak to vypadá hodně jedle. (Y)
spero 26. 8. 2014, 10:55
@tupousek Ten recept jsem našla v knize Moučníky od Márie Hajkové a protože jsem podle ní pekla už hodně věcí, neměla jsem důvod jí nevěřit. Mně se koláč povedl a těsto změklo, tak nevím, v čem je chyba. Možná to nebude moukou, ale že těsto potřebuje odpočinout, než se dá péct. Nevím. Zase kdyby se do druhého dne moc rozmáčelo pod těmi jablky, také by to nebylo dobré.
spero 25. 8. 2014, 20:43
@veronika1979 To je mi líto. Také nevím......
Móda a doplňky 24. 10. 2013, 12:16
Hned bych ochutnala, vypadá to lákavě (Y)
Zerisska 23. 10. 2013, 21:38
Včera upečený, dnes s kamarádkami na posezení snědený. Rodina málem ani neochutnala,jak ubýval... Jen jsem navrch dala šlehačku smíchanou s 2 kysankami a dotužila Oetkerovým želatinovým ztužovačem. Vynikající,fakt děkuji za recept (Y) (Y) (clamp)
spero 24. 10. 2013, 12:08
@Zerisska Ivi, moc děkuji za zprávu. Udělala jste to dobře s tím vrchem, aspoň tam bylo víc krému. Nám 1 šlehačka stačila, ale myslím, že většině stačit nebude. Jsem moc ráda, že jste napsala. (F) (F)
kellystova 23. 10. 2013, 12:02
Hned bych si dala kousek (Y) (clamp) (clamp) (clamp) |:o)
spero 24. 10. 2013, 12:08
@kellystova Vladěnko, ráda bych se podělila, kdyby to jen šlo. (F)
Janyse 23. 10. 2013, 11:08
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Strepitula 22. 10. 2013, 16:24
(clamp)
laskonka333 21. 10. 2013, 23:32
|:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie