Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

SLANÁ ROLÁDA, nemá chybu!!!!!!!!!!!!!

0.0
SLANÁ ROLÁDA, nemá chybu!!!!!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

3 vejce, 2 lžíce studené vody, 5 dkg polohrubé mouky, špetka soli, na špičku nože prášek do pečiva.
Náplň: 2 kelímky pomazánkového másla s křenem, trošku mléka, plátky šunky, nebo šunk. salámu, 15 dkg. eidamu, může být i uzený,kapie. Můžeme použít i pom. máslo obyčejné a přimíchat křen. Používám pom. máslo od Madety. Je opravdu nejlepší.

Postup přípravy

Našleháme bílky, žloutky smícháme se solí, vodou, moukou, s práškem do peč., přimícháme našlehaný sníh z bílků. Vzniklý piškot rozetřeme na plech z pečícím papírem, nebo vymazaný a vysypaný moukou. Pečeme v rozpálené troubě, pár minutek. Je to slabý piškot, tak stačí opravdu chvilku. Necháme trošku zchladit a mezi tím si vyšleháme pom. máslo s troškou mléka, aby mělo máslo jenom takovou krémovou konzistenci. Piškot potřeme pom. máslem, poklademe plátky šunky, znovu potřeme máslem,po jedné straně dáme proužky kapie a od této strany rolujeme.Roládu potřeme pom. máslem a obalíme ve strouhaném sýru.Zabalíme do folie a necháme přez noc ztuhnout. Velice se hodí na oslavy a na první pohled není poznat, že se jedná o slanou roládu. U nás se už oslavy bez této mňamky neobejdou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

banker 4. 3. 2013, 16:26
Skvělý recept. Dala jsem česnekovou a půl posypala ořechy (Y)
helika23 28. 2. 2013, 22:53
WOW!! To vyzerá vážne skvele, určite vyskúšame (Y)
jeremy 28. 2. 2013, 22:21
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y)
stepka 25. 11. 2011, 9:18
Včera jsem upekla vaší roládku na oslavičku.Musela jsem alespon oříznout kraje abych ochutnala a vážně skvělá!!!Deti si taky mlaskaly a uz se tesej na dnesni odpoledne :-))Alena

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie