(recept
si oblíbilo 107 návštěvníků)
Oblíbená rychlovka ZAPEČENÉ BRAMBORY
Potřebné ingredience
Brambory, sýr, salám, šunka, hořčice nebo kečup, cibule aneb co dům dá :)
Postup přípravy
Inspirovala jsem se na facebook recepty, úvodní foto z facebook, ostatní vlastní.
Omyjeme, oškrabeme brambory a nakrájíme ne tenčí proužky (nedokrojíme až do konce) mezi proužky dáme salám, šunku, klobásu, párek – cokoliv máte rádi.
Do předehřáté trouby dáme vymazaný pekáček s posolenými brambory. Můžeme pokapat kečupem nebo horčičí. My na brambory dáváme ještě česnek nebo cibuli. Dodá jim to chuť.
5 Minut před vyndáním z trouby dáme na brambory rozpéct proužky sýra.
Omyjeme, oškrabeme brambory a nakrájíme ne tenčí proužky (nedokrojíme až do konce) mezi proužky dáme salám, šunku, klobásu, párek – cokoliv máte rádi.
Do předehřáté trouby dáme vymazaný pekáček s posolenými brambory. Můžeme pokapat kečupem nebo horčičí. My na brambory dáváme ještě česnek nebo cibuli. Dodá jim to chuť.
5 Minut před vyndáním z trouby dáme na brambory rozpéct proužky sýra.
Dáme do pekáčku
hotovo
Dobrou chuť
:-)
:-) Můžeme podávat i se smaženým sýrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kacer z Prahy
(upraveno)
20. 4. 2017, 11:05
zipinka
(upraveno)
20. 4. 2017, 9:27
super mňamka
enestejša
(upraveno)
1. 1. 2016, 18:33
Podlévám ještě smetanou. Marcela
babkamt
(upraveno)
6. 5. 2014, 18:22
Dala by som si povedať a prisadla BY SOM SI KU STOLU
Celine6
(upraveno)
18. 6. 2014, 13:08
@babkamt
naty23
(upraveno)
6. 5. 2014, 17:39
Jak dlouho se pece?
Celine6
(upraveno)
18. 6. 2014, 13:09
@naty23
Danielko poznáte to sama - vždy do brambor píchnu párátkem a vidím zda jsou tvrdé nebo už ne. Nemohu napsat přesný čas, protože posledně jsem měla nějaké tvrdší brambory a peklo se to snad cca 45 min
J.annule
(upraveno)
5. 4. 2014, 21:59
Dobrý večer Evi, hledám inspiraci, co zítra k obědu a Váš tip vypadá lákavě, jen se chi zeptat, jak dlouho a na kolik stupňů brambory pečete? Nespálí se vykukující okraje té šunky než změknou brambory? Děkuji za odpověď Jana
Celine6
(upraveno)
18. 6. 2014, 13:12
@J.annule
Hezký den Jani, jak jsem psala výše nemohu napsat přesný čas, protože posledně jsem pekla snad cca 45 minut, brambory byly pořád tvrdé - píchnu vždy do nich párátkem či špejlí. Peču na 180-190°C aby se to pořádně propeklo. Jsou křupavější, že by se mi vysloveně spálily to se mi nestalo - nastrkám vše co nejvíce dovnitř Podlejvala jsem vodou a před koncem pro lepší chuť pomažu vajíčkem. Záleží na každém
Aculka
(upraveno)
8. 3. 2014, 19:45
Dobrý den, myslím, že tento recept je zařazený ve špatné kategorii. Rozhodně se nejedná o bezmasé jídlo
Celine6
(upraveno)
31. 5. 2014, 14:50
@Aculka
Již jsem opravila, nějak jsem se přiklikla, omlouvám se
novackova
(upraveno)
5. 3. 2014, 11:09
siena
(upraveno)
5. 3. 2014, 0:34
lidare
(upraveno)
2. 3. 2014, 22:14