(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Vepřový závitek se zelím
Potřebné ingredience
4 plátky krkovice,5 dkg libové anglické slaniny, 200g kysaného zelí,1 větší cibule,4 stroužky česneku,sádlo,2 lžíce hladké mouky,1 lžičku drceného kmínu, sůl , pepř
Postup přípravy
V kastrolku si na 1 lžíci sádla osmahneme nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájené kostičky anglické slaniny, přidáme okapané na menší kousky pokrájené zelí, osolíme, ochutíme kmínem a podusíme.
Plátky krkovičky(bez kosti) rozklepeme osolíme , opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Na takto připravené plátky masa dáme kopeček podušeného zelí, svineme do závitku a zpevníme párátkem nebo nití, obalíme je v hladké mouce . V tlakovém hrnci(papiňáku) rozpustíme 2 lžíce sádla(nebo oleje) a do horkého dáme závitky, opečeme je z obou stran. Přilijeme asi 600 ml horké vody, hrnec uzavřeme a dusíme 30 minut.
Necháme hrnec prochladnout-otevřeme , závitky vyndáme a výpek zahustíme 2 lžícemi hl. mouky-rozmíchané v troše vody, aby nevznikla příliš hustá omáčka,dochutíme. Provaříme asi 15 minut, vložíme zpět závitky a již jen prohřejeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Plátky krkovičky(bez kosti) rozklepeme osolíme , opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Na takto připravené plátky masa dáme kopeček podušeného zelí, svineme do závitku a zpevníme párátkem nebo nití, obalíme je v hladké mouce . V tlakovém hrnci(papiňáku) rozpustíme 2 lžíce sádla(nebo oleje) a do horkého dáme závitky, opečeme je z obou stran. Přilijeme asi 600 ml horké vody, hrnec uzavřeme a dusíme 30 minut.
Necháme hrnec prochladnout-otevřeme , závitky vyndáme a výpek zahustíme 2 lžícemi hl. mouky-rozmíchané v troše vody, aby nevznikla příliš hustá omáčka,dochutíme. Provaříme asi 15 minut, vložíme zpět závitky a již jen prohřejeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
4. 12. 2015, 21:22
Zítra vyzkouším, musí to být dobrota
krišon
(upraveno)
6. 11. 2014, 20:09
Dělám často - mám napsané v kuchařce od maminky jako "sikulský vepřový závitek" ...ale na plátek pokládám anglickou, na to zelí a kousek pikantní klobásy ....a zelí jen vymačkám, předem nedusím ...když pospíchám strčím do papiňáku, když mám čas do trouby
chalupnicka
(upraveno)
25. 11. 2014, 14:27
@krišon
No hold každá kuchyně je jiná Alenko(moje jmenovkyně),já dělám takto ,zelí bylo vždy na nás trochu tvrdší a někdy kyselé,takže ho raděj podusím a trochu přisladím.Alena
krišon
(upraveno)
26. 11. 2014, 9:03
@chalupnicka
Alenko vaříte skvěle, na všechno od vás mám chuť a velikou ...a se zelím s vámi souhlasím, tady máme bolehošťské kysané, a to je tak kyselé a tvrdé, že ho také propláchnu a podusím, přisladím ....
lidare
(upraveno)
6. 11. 2014, 21:07
@krišon
Jo to je ono,tak to skládám+měsíčky cibule
lidare
(upraveno)
6. 11. 2014, 18:05
Taky dělám,jen ještě přidám klobásu a cibuli to milujem
KABELKAK
(upraveno)
6. 11. 2014, 17:13
Alenko bylo to vynikající.
chalupnicka
(upraveno)
6. 11. 2014, 18:01
@KABELKAK
Tak to jsem moc potěšena ,že vám chutnalo.
laskonka333
(upraveno)
28. 10. 2014, 10:35