Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

DĚTSKÁ PŘESNÍDÁVKA

0.0
DĚTSKÁ PŘESNÍDÁVKA

Potřebné ingredience

2,5 kg libovolného ovoce / váha je bez slupek, jadřinců a podobně - pouze ovoce , 3/4 litru vody, 2 vanilkové cukry, 10 vyvařených sklenic od přesnídávek / šroubovací /

Postup přípravy

Libovolné ovoce 2,5 kg - je dobré přidat nějaké sladší jako hruška, banán, jablka. Já dala jablka - hrušky - banány - pár mandarinek. Záleží na tom, co máte rádi, nebo co máte doma. Vše pokrájet na menší kousky / bez slupek /, zalít 3/4 litrem vody a dát vařit do změknutí cca 25 - 40 minut - ochutnávejte. Vaříme pomaleji a pod pokličkou. Po změknutí všech přísad scedíme přes sítko / vodu nevylévat, je to škoda - mám zde ještě recept na dětský džusík /. Uvařenou směs důkladně rozmixujeme. Ochutnáme - já přidala 2 vanilkové cukry. Horkou směs naléváme do lahviček, nejlépe od přesnídávky, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Takto necháme vychladnout.

POZOR - některé skleničky od přesnídávek především Hami nejdou znova pořádně zavřít. Nejlepší je klasická šroubovací sklenička.

Vyjde na 10 skleniček od přesnídávky.
Cukr by měl přesnídávku udržet v pohodě, ale raději dejte do chladu a spotřebujte max do 14 dní. Toto množství já mám na 10 dní.
Některé recepty jsou s hodně cukrem a pudingem. Toto je pouze čisté ovoce s minimálním přídavkem cukru. Stejně toho nikdy neuděláte tolik, že by to vydrželo na rok. Toto množství mám do 14 dní pryč
TAK DOBROU CHUŤ

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lenka978 8. 6. 2016, 21:37
(Y)
makyna k. 4. 5. 2016, 15:50
Také dělám domácí přesnídávky, téměř ze všeho domácího ovoce, základ dávám jablka ( asi 1/2 ) a k nim třeba hrušky, jahody, třešně, rybíz, meruňky, borůvky,... Sladím fruktózou a to jen tehdy, když je ovoce kyselejší. Kojeneckou vodu přilévám během varu podle potřeby, neslévám, ale také velmi často míchám. Vše potom tyčovým mixerem rozmixuji a horké plním do šroubovacích skleniček. Skládám na vyšší plech, na kterém mám utěrku, zaliji vroucí vodou, stačí 2 cm, dám do trouby na 15 min při 90°C. Za léto a podzim jsem uvařila zhruba 150 skleniček, neuchovávám v lednici a po 3/4 roce jsem neměla žádnou zkaženou. Víčka v troubě krásně chytla.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie