(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Rillettes podle Karolíny
Potřebné ingredience
prorostlý bůček ( já dělám i z plecka , kotlety) 2 kg ,bílé víno 400 ml( lze nahradit vodou) , sůl 4 lžičky ,rozmarýn 1 snítka
Postup přípravy
Vepřové nakrájejte na kostičky o velikosti minimálně 1,5–2 cm, dejte je do silnostěnného hrnce, promíchejte se solí, podlijte polovinou vína a nechte velmi pomalu pod poklicí vypékat na mírném plameni.
Celá příprava rilettes bude trvat cca 4 hodiny, mezitím se vám vypeče sádlo a maso v něm krásně změkne.
Rillettes občas kontrolujte – maso by se nemělo smažit, spíš mírně vařit v sádle, takže kdykoliv bude příliš nabírat barvu a hrozit připalováním, podlijte ho vínem.
Asi po třech hodinách přípravy přidejte rozmarýn nasekaný na malé kousky. Jídlo je hotové, až je maso krásně měkké. Pomozte mu na konci ještě vidličkou ( lze použít i štouchadlo na brambory)– rozmělněte ho na menší kousky.
Hotové rillettes nalijte do sklenic, kokotek nebo jiných hezkých nádob, kousky masa vyčnívající nad hladinu zatlačte vidličkou a nechte ztuhnout.Povrch můžete ozdobit pár větvičkami rozmarýnu.
Výborné na čerstvém chlebíku s cibulkou.
DOBROU CHUŤ..
Celá příprava rilettes bude trvat cca 4 hodiny, mezitím se vám vypeče sádlo a maso v něm krásně změkne.
Rillettes občas kontrolujte – maso by se nemělo smažit, spíš mírně vařit v sádle, takže kdykoliv bude příliš nabírat barvu a hrozit připalováním, podlijte ho vínem.
Asi po třech hodinách přípravy přidejte rozmarýn nasekaný na malé kousky. Jídlo je hotové, až je maso krásně měkké. Pomozte mu na konci ještě vidličkou ( lze použít i štouchadlo na brambory)– rozmělněte ho na menší kousky.
Hotové rillettes nalijte do sklenic, kokotek nebo jiných hezkých nádob, kousky masa vyčnívající nad hladinu zatlačte vidličkou a nechte ztuhnout.Povrch můžete ozdobit pár větvičkami rozmarýnu.
Výborné na čerstvém chlebíku s cibulkou.
DOBROU CHUŤ..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
28. 2. 2016, 13:23
pesklaud
(upraveno)
27. 2. 2016, 23:58
Určitě to chitná podobně jako zavařené maso. Kdysi dělávala moje babička. Mńam. Dneska už se nezavařuje. Jsou mrazáky. Zkusím k k porovnání.
žingi
(upraveno)
6. 2. 2016, 9:21
jsem si chtěla pročíst,ale přešlo mě to když už to kopírujete,tak to co je tam navíc promažte,takto je to hrozné
ZANYSHOP
(upraveno)
6. 2. 2016, 10:27
@žingi
opravila bych i bez Vaší rady, samotné se mě to nelíbilo...
žingi
(upraveno)
6. 2. 2016, 10:28
@ZANYSHOP
to jsem nemohla tušit,je takto kopírovaných receptů tady plno a nebyla to rada
ZANYSHOP
(upraveno)
6. 2. 2016, 11:19
@žingi
P.A.V.L.A
(upraveno)
5. 2. 2016, 20:42
Vera N
(upraveno)
5. 2. 2016, 10:39
Dělám již mnoho let v pomalém hrnci. Nedávám víno a nevadí to. Suprová záležitost, kterou mají rády i dcery. Na mačkání používám šťouchadlo na brambory, vidličkou mě to nebavilo.
nereida
(upraveno)
5. 2. 2016, 19:44
@Vera N
A CO DÁVÁTE MÍSTO VÍNA?VODU?CHTĚLA BYCH TO VYZKOUŠET.
Vera N
(upraveno)
6. 2. 2016, 22:26
@nereida
Ano, vodu.
ZANYSHOP
(upraveno)
6. 2. 2016, 9:18
@nereida
Káťo, místo vína vodu. Já to taky tak dělán, jen sem to neuvedla do receptu. Určitě to stačí a na chuti nic nezkazí