LAHODNÉ KARBENÁTKY....
Potřebné ingredience
RECEPT JE NA 2,5 KG MASA,ASI NA 48 KARBENÁTKŮ, POKUD JE VÁS MÁLO,DĚLEJTE 1/2 MNOŽSTVÍ.
3 VEJCE,1-2 HRSTI MAJORÁNKY,5 ROHLÍKŮ,1 VELKÁ CIBULE, 2,5 KG MASA-POMLETÝ BŮČEK,NEBO BŮČEK + PLECKO. SŮL, ČESNEK ASI 15 STR.,1LŽIČKA ML. PEPŘE, VEGETA 1 LŽÍCE, POSEKANÁ NAŤ PERTŽELKA-POKUD JE, ASI 1/2-3/4 MLÉKA.
Postup přípravy
Dále 3 celá vejce, 1-2 hrsti majoránky,cibuli, nadrobno pokrájet-to vše řádně rukou promíchat,, až je z toho kaše a k tomu přidat maso,vše řádně promíchat také...
Trošinku jen ochutnat,zda to bude to pravéa popř. dochutit-solí,vegetou,česnekem.
Jeli hmota hustá-přidáme vodu....
Mokrou rukou tvoříme bochánky,které trošku rozplácneme a obalíme ve strouhance,nebo ve strouhance + kornflexy.
Smažíme na pánvi v oleji,nebo ve frit. hrnci, nebo v troubě na plechu s olejem...
Já podávám hodně zeleniny,zelný salát, + další zeleninu,co doma máte,třeba i postrouhanou mrkev.....
Tento recept je po mamince, karbenátky jsou úžasně šťavnaté a žádné vysušeniny...
uplácat bochánky
na obalení používám strouhanku a kukuřičné corn flexy-rozmačkané
před smažením ve frit. hrnci
udělám jich víc a dám do mrazáku.....budou se hodit-
smetanové brambory -jogur a trošku smetany
usmažené, plné šťávy, nejsou vůbec vysušeny....
salát a plno zeleninky k tomu
další výtrvor stejného receptu....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé