Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 54 návštěvníků)

NADÝCHANÉ PERNÍKOVÉ ŘEZY SE SKOŘICÍ A OŘECHY-HRNÍČKOVÝ RECEPT

0.0
NADÝCHANÉ PERNÍKOVÉ ŘEZY SE SKOŘICÍ A OŘECHY-HRNÍČKOVÝ RECEPT

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto-suché ingredience: 1 čtvrtlitrový hrnek hladké mouky, ½ hrnku polohrubé mouky, ¾ hrnku krystalového cukru, ½ sáčku vanilkového cukru (10 g), ½ sáčku čokoládového pudinku v prášku (20 g), ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva (6-7 g), ½ sáčku kypřícího prášku do perníku (6-7 g), ½ kávové lžičky mleté skořice, 2-3 polévkové lžíce hrubě nasekaných vlašských ořechů. Suroviny na těsto-mokré ingredience: 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, 1-2 celé vejce, 2 zarovnané polévkové lžíce džemu-nejlépe švestkových povidel. Suroviny na polevu: 4 polévkové lžíce moučkového cukru, 1 polévková lžíce práškového kakaa, 1 polévková lžíce másla, 2-3 polévkové lžíce horké vody (množství podle hustoty).

Postup přípravy

Perníkové těsto při použití všech předepsaných surovin je nevídaně nadýchané a vysoké. A protože je upečený moučník vláčný a velmi lehký, stačí ho nakrájet jen na kostky a vychutnat si ho i s polevou.

Postup-perníkové těsto:
Zvlášť spojíme suché suroviny a zvlášť mokré. Pak vše dobře smícháme dohromady a nalijeme na pečící papír do plechu s vyšším okrajem, těsto dost naskočí. Uvedená dávka surovin stačí na menší plech. Pečeme asi 40 minut při teplotě 170-180 st. C.

Postup-poleva:
Suroviny na polevu rozetřeme v misce do hladké hmoty a hustotu si dorovnáváme horkou vodou tak, aby se povrch perníku dobře poléval -nejlépe lžící. Množství polevy si určíme podle toho, jestli chceme zalít moučník po celé ploše, nebo jen přestříkat, jak je to v tomto případě.
Recept na polevu jsem vložila i samostatně s podrobnějším popisem přípravy: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=160476

Dokončení:
Ještě horký moučník postříkáme teplou polevou a můžeme ho ještě dozdobit kokosem nebo sekanými ořechy. Perník je pěkně vysoký, můžeme ho tedy navíc rozříznout a naplnit dobrým džemem, nebo jinou náplní. Ale je velmi dobrý jen nakrájený na kostky, protože je dostatečně vláčný.

Přeji dobrou chuť.

Řezy jsou dostatečně vláčné, stačí je nakrájet jen na kostky.

Polevu můžeme lžící jen lehce přestříkat, ale na zalití celé plochy je jí potřeba z dvojnásobné dávky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Sindy1 3. 2. 2018, 17:46
(Y) Výborný perník, dala jsem celý kyp.pr.do perníku, rozinky, nastrouhané dvě jablka a nedávala pr.do pečiva. Nadýchaný výborný perník, děkuji (L)
miskabu 12. 3. 2016, 13:22
(Y) výborný, dnes upečeno, skoro snědeno (clamp).
yarkal 19. 3. 2016, 19:12
@miskabu Děkuji, moc mě to těší. (L)
evicela 25. 2. 2016, 13:19
(hello)tak je v troubě, akorát já nerada (já vím paradox) perníkovou chuť, tak jsem nedala prášek do perníku ani skořici,dala jsem celý prdopeč, ale přidala jsem šťávu z celého pomeranče a rozinky a tři lžíce rumu, voní to nádherně a krásně vyskočil, umíchám polevu a (jidlo)
yarkal 12. 3. 2016, 17:29
@evicela (clamp) (clamp)
yarkal (upraveno) 9. 3. 2016, 17:22
@evicela Dobrý den, děkuji za milý komentář. Moučník s pomerančovou šťávou, rozinkami a rumem-dobrý nápad. (Y) (Y)
Deli27 21. 2. 2016, 13:12
Děti ohodnotily: NEJLEPŠÍ PERNÍK NA SVĚTĚ... |:o) |:o) |:o) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp).
yarkal 25. 2. 2016, 12:06
@Deli27 Mockrát děkuji dětem za pochvalu (Y) (Y)
marky18 20. 2. 2016, 0:07
(Y) (Y)
laskonka333 20. 2. 2016, 0:00
(Y)
P.A.V.L.A 19. 2. 2016, 17:21
(Y) (Y) (Y)
Markisa.z 19. 2. 2016, 16:31
Mám svůj osvědčený recept na perník, ale ten Váš jsem musela vyzkoušet, úplně mě dostala ta poleva. |:o) Dělala jsem ji z dvojité dávky a je úžasná, krásně lesklá a dobře drží. Těsto také v pořádku, jen ho nemám tak vysoké, použila jsem asi větší pekáč. Chuťově je (Y).
yarkal 20. 2. 2016, 22:33
@Markisa.z Dobrý večer Markétko, těší mě, že se vám dobře pracovalo s polevou, je taková univerzální a vložila jsem ji dnes jako samostatný recept. Dávka na perník je opravdu na menší pech, jak se zmiňuji v receptu. Tak ať se vám daří. S pozdravem yarkal (F).
novackova 19. 2. 2016, 14:18
(Y) (Y) (Y) (F)
českolipačka 18. 2. 2016, 17:53
dělám stejný ale bez vajec a drží báječně, nerozpadá se. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie