NADÝCHANÉ PERNÍKOVÉ ŘEZY SE SKOŘICÍ A OŘECHY-HRNÍČKOVÝ RECEPT
Potřebné ingredience
Suroviny na těsto-suché ingredience: 1 čtvrtlitrový hrnek hladké mouky, ½ hrnku polohrubé mouky, ¾ hrnku krystalového cukru, ½ sáčku vanilkového cukru (10 g), ½ sáčku čokoládového pudinku v prášku (20 g), ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva (6-7 g), ½ sáčku kypřícího prášku do perníku (6-7 g), ½ kávové lžičky mleté skořice, 2-3 polévkové lžíce hrubě nasekaných vlašských ořechů. Suroviny na těsto-mokré ingredience: 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, 1-2 celé vejce, 2 zarovnané polévkové lžíce džemu-nejlépe švestkových povidel. Suroviny na polevu: 4 polévkové lžíce moučkového cukru, 1 polévková lžíce práškového kakaa, 1 polévková lžíce másla, 2-3 polévkové lžíce horké vody (množství podle hustoty).
Postup přípravy
Postup-perníkové těsto:
Zvlášť spojíme suché suroviny a zvlášť mokré. Pak vše dobře smícháme dohromady a nalijeme na pečící papír do plechu s vyšším okrajem, těsto dost naskočí. Uvedená dávka surovin stačí na menší plech. Pečeme asi 40 minut při teplotě 170-180 st. C.
Postup-poleva:
Suroviny na polevu rozetřeme v misce do hladké hmoty a hustotu si dorovnáváme horkou vodou tak, aby se povrch perníku dobře poléval -nejlépe lžící. Množství polevy si určíme podle toho, jestli chceme zalít moučník po celé ploše, nebo jen přestříkat, jak je to v tomto případě.
Recept na polevu jsem vložila i samostatně s podrobnějším popisem přípravy: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=160476
Dokončení:
Ještě horký moučník postříkáme teplou polevou a můžeme ho ještě dozdobit kokosem nebo sekanými ořechy. Perník je pěkně vysoký, můžeme ho tedy navíc rozříznout a naplnit dobrým džemem, nebo jinou náplní. Ale je velmi dobrý jen nakrájený na kostky, protože je dostatečně vláčný.
Přeji dobrou chuť.
Řezy jsou dostatečně vláčné, stačí je nakrájet jen na kostky.
Polevu můžeme lžící jen lehce přestříkat, ale na zalití celé plochy je jí potřeba z dvojnásobné dávky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé