Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

BEZVAJEČNÉ NOKY-VELMI RYCHLE A JEDNODUŠE PŘIPRAVENÉ

0.0
BEZVAJEČNÉ NOKY-VELMI RYCHLE A JEDNODUŠE PŘIPRAVENÉ

Potřebné ingredience

Porce na 1 osobu: 100 ml vody, 100 g hladké mouky, špetka soli, tenký plátek másla nebo trochu oleje na omaštění hotových noků (tuk ale přidávat nemusíme, záleží na tom, k čemu nočky budeme podávat).

Postup přípravy

U těchto nenáročných nočků je především výhodná blesková příprava a minimum ingrediencí. Velmi dobře se uplatní jako příloha teplé, vlažné i studené při nespočetných variantách servírovaných jídel. Nechala jsem se inspirovat svými milými zahraničními přáteli, kteří si je vaří a od kterých také vím, že jsou tyhle noky oblíbené zejména v italské přímořské oblasti, kde se podávají i s lososem nebo k mušličkám.

Postup:
Osolenou vodu necháme dojít k varu a do ní naráz vysypeme mouku, kterou mícháme na mírném plameni, dokud se neodlepí od stěn kastrolku.

Horké těsto vyklopíme na pracovní desku, malou chvilinku necháme vychladnout.a ještě teplé ho půl minuty zpracováváme. Vytvoříme dlouhé, tenčí válečky a ukrajujeme kousky dle zvolené velikosti.

Výhoda je ta, že noky můžeme zamrazit, nebo je nechat uložené v ledničce klidně do dalšího dne. Je nutné doplnit, že nakrájené nočky pak ještě vaříme v mírně osolené vodě. Jak vyplavou, jsou hotové a necháme je v cedníku okapat. Trošku je kvůli slepení můžeme promastit olejem nebo máslem-záleží, k čemu je budeme podávat.

Přeji dobrou chuť.

Pohled na 3 menu s přílohovými noky: Hrášek se slaninou, masové kostky ve vlastní šťávě a kapustové pyré s vypraženou slaninou-dobrou chuť.

Postup-jakmile se těsto odlepuje od stěn, kastrolek odstavíme.

Horké těsto vyklopíme na desku.

Z těsta vytvoříme dlouhé a tenčí válečky. I když se těsto moc nelepí, podsypat ho jemně moukou můžeme.

Válečky nakrájíme na zvolenou velikost, v našem případě na drobnější tvar.

Neodmyslitelná slanina.

Nočky s hráškem a slaninou chutnají jak vlažné, tak i studené.

Noky s kapustovým pyré a vypraženou slaninou jsou výborné teplejší.

Nočky jsou vynikající i s masovými kostkami ve vlastní šťávě.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

myspule 25. 5. 2016, 14:30
Děkuji za recept, vyzkouším :-) :-) :-)
českolipačka 24. 5. 2016, 14:03
no možná je tak ještě dokřupava opéct třeba s tou slaninou, budiž, ale takto se mi fakt moc nepozdávají
krišon (upraveno) 25. 5. 2016, 12:40
Úprava se povedla, noky jsou bezvaječné, rychlé a na přípravu jednoduché a doba varu už nám je také jasná ...
katkajohny 24. 5. 2016, 14:01
@krišon Tak hlavně jde o přílohu,ne? *-) To mastné a dobré si k tomu teprve přidáte. Myslím že je zbytečné šťourat. Tento recept je velmi dobře popsán a nafocen.Já určitě vyzkouším.Je to jako bezvaječné těstoviny ....
yarkal (upraveno) 24. 5. 2016, 14:06
@krišon Děkuji
Nadys 23. 5. 2016, 18:42
(Y)
monky3 23. 5. 2016, 14:18
Jestli to chápu dobře, nočky už nevaříte? *-) Je to dost uvařené-propařené?
asadka 23. 5. 2016, 15:59
@monky3 Podle mě to je konzistenčně jako pařené těsto http://www.mimibazar.cz/recepty.php?order=1&hltext=pa%C5%99en%C3%A9 Propařené to určitě bude. Vemte si škubánky, tam je taky jen spařená mouka http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=17095

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie