Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1021 návštěvníků)

Tento zákusek z Vás udělá hvězdu dne! Čokoládový cheesecake - jednoduchý - rychlý

5.0
Tento zákusek z Vás udělá hvězdu dne! Čokoládový cheesecake - jednoduchý - rychlý

Potřebné ingredience

na korupus: jedny Bébé sušenky čokoládové (130g), a asi 90-100g rozpuštěného máslakrém: 250g tvarohu ve vaničce, 1 mascarpone 250g (nebo 2x MASCARPONE místo tvarohu), 280ml tekuté šlehačky, 400g hořké čokolády nebo čokolády na vaření (nejlépe s 50% kakaa - mají v Kauflandu 200g za 15,-Kč )Poleva na ozdobu: 140ml šlehačky tekuté, 100g hořké čokolády nebo čokolády na vaření

Postup přípravy

SUŠENKOVÝ KORPUS:
Sušenky rozmixujte - pomelte, nebo jen válečkem pořádně podrťte. Do sušenkové drti vmíchejte rozpuštěné máslo.
Dno kulaté formy vyložte pečícím papírem a na něj obrácenou stranou lžíce narovnejte sušenkovou hmotu. Dejte na chvíli do ledničky.

ČOKOLÁDOVÁ HMOTA:
Čokoládu si rozpusťte ve vodní lázni (nebo v mikrovlnce - ale to já moc nedoporučuju, protože takové množství by se mohlo lehce přichytit a to už není ono). Čokoládu nechcte mírně zchladnout (ať není horké, jen vlažná)\\\
\\\
Mascarpone, tvaroh a tekutou šlehačku lehce promíchejte. Do této hmoty přidejte celou rozpuštěnou čokoládu a vyšlehejte šlehačem na hladký krém. NEPŘIDÁVEJTE ŽÁDNÝ CUKR, ČOKOLÁDA TO OSLADÍ AKORÁT!!
Čokoládovou hmotu dejte na sušenkový korpus a šup s tím do ledničky (nejlépe přes noc).

POLEVA:
Šlehačku vlijte do hrnce, přiveďte k varu. Vypněte plyn. Dejte do ní čokoládu nalámanou na kousky a vymíchejte do spojení. Pak toutou polevou můžete zdobit každý kousek na talířku zvlášť, nebo jak to dělám já, rovnou vlít na celý zákusek jako polevu a dát aspoň na hodinku do ledničky. Při krájení se to vůbec neláme, je to konzistence akorát přesně na krájení.

PS: Místo mascarpone můžete použít druhý tvaroh, ale pak je zákusek více tvarohovější. Ale taky moc dobrý.

Ze 2 mascarpone /tedy žádný tvaroh/ - vynikající

A tady jsem dělala do hranaté formy - ze 2 tvarohů ve vaničce (takže žádné bílé tečky, jako když je tvaroh v kostce) a šlehačky a čokolády. Dát na sušenkový korpus. A tentokrát bez horní polevy. Jen ozdobila šlehačkou. (nebyl čas.... takže taková rychlovka - a přesto chuťově vynikající!!!! mňam :-) Ani s krájením jsem se nemazlila ... není to tak rovné, ale to ani nevadí....

Tady foto, kde jsem použila vaničkový tvaroh a mascarpone

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie