(recept
si oblíbilo 285 návštěvníků)
luxusní koprová omáčka - desetiminutovka!
Potřebné ingredience
2 šlehačky, 4 lžíce sterilovaného nebo čerstvého kopru, sůl, cukr, ocet, 1 kysaná smetana, 1/4l mléka, hladká mouka
Postup přípravy
2 šlehačky a 4 lžíce kopru přivedeme k varu, osolíme, přidáme 1 kysanou smetanu, rozmícháme 1 hrníček mléka s hladkou moukou (hustotu jak máte rádi, 3-5 lžic mouky), pomalu vmícháváme do omáčky.... vše povaříme 10 minut, osladíme, okyselíme octem dle chuti...
mezi tím uvaříme vejce natvrdo nebo ztracená vejce, nejlépe aby středy žloutků zůstaly lehce krémové.... příloha může být knedlík (kynutý, houskový či bramborový, někdo rád i s bramborem)
DOBROU CHUŤ!
PS: Je moc dobrá, hustá, u nás měla pokaždé velký úspěch! Porce asi pro 4-5 dospělých osob.
mezi tím uvaříme vejce natvrdo nebo ztracená vejce, nejlépe aby středy žloutků zůstaly lehce krémové.... příloha může být knedlík (kynutý, houskový či bramborový, někdo rád i s bramborem)
DOBROU CHUŤ!
PS: Je moc dobrá, hustá, u nás měla pokaždé velký úspěch! Porce asi pro 4-5 dospělých osob.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé